« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-04 15:09:30
Temat: karpatka1 i 1/2 margaryny
szklanka wody
szklanka mąki zwtkłej
szklanka cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki zwykłej
cukier waniliowy
0,5 l mleka
Ciasto.
W szklance wody rozpuszczamy 1/2 margaryny, następnie mieszam szybko ze
szklanką mąki zwykłej na ogniu.Pozostawiam do ostudzenia.
Budyń.
1/2 l mleka zagotować ze szklanką cukru i cukrem waniljowym a gdy mleko
będzie się podnosić rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zwykłą.
Rozmiksować margarynę i po jednej łyżce ostudzonego budyniu doprowadzic do
jednolitej masy.
Ciasto podzielić na pół i pierwszą część rozłożyć na blache piec ok. 20 min
w tem 270 C po ostygnięciu nałożyć ostudzony budyń. SMACZNEGO
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |