Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia karpatka

Grupy

Szukaj w grupach

 

karpatka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-11-04 15:09:30

Temat: karpatka
Od: "ewa" <e...@p...ckp.pl> szukaj wiadomości tego autora

1 i 1/2 margaryny
szklanka wody
szklanka mąki zwtkłej
szklanka cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki zwykłej
cukier waniliowy
0,5 l mleka

Ciasto.
W szklance wody rozpuszczamy 1/2 margaryny, następnie mieszam szybko ze
szklanką mąki zwykłej na ogniu.Pozostawiam do ostudzenia.
Budyń.
1/2 l mleka zagotować ze szklanką cukru i cukrem waniljowym a gdy mleko
będzie się podnosić rozmieszać z mąką ziemniaczaną i zwykłą.
Rozmiksować margarynę i po jednej łyżce ostudzonego budyniu doprowadzic do
jednolitej masy.
Ciasto podzielić na pół i pierwszą część rozłożyć na blache piec ok. 20 min
w tem 270 C po ostygnięciu nałożyć ostudzony budyń. SMACZNEGO


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

skrzydelka po chinsku
Jejku!
Milosnikom cynamonu...
koper anyżowy
kombiwar, parowar, szybkowar

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »