« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-05-18 18:26:28
Temat: Szparagi konserwoweWitam.
Robię małe przyjęcie i chciałbym zrobić coś ze słoiczkiem szparagów
konserwowych.
Taka niewielka przekąska przed poważniejszymi daniami.
Szparagi są długości ok 20cm.
Jakies sprawdzone pomysły?
Dzięki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-05-18 20:39:07
Temat: Re: Szparagi konserwowe
Le vendredi 18 mai 2007 ŕ 20:26:28, dans
<8f4b5$464defcd$57cfa85f$18730@news.chello.pl> vous écriviez :
> Witam.
> Robię małe przyjęcie i chciałbym zrobić coś ze słoiczkiem szparagów
> konserwowych.
> Taka niewielka przekąska przed poważniejszymi daniami.
> Szparagi są długości ok 20cm.
> Jakies sprawdzone pomysły?
Szparagi konserwowe nijak sie nie maja do swiezych, to naprawde taka
namiastka. Dlatego nie jestem pewna czy podanie konserwowych w pelnym
sezonie swiezych szparagow jest najlepiej wybranym momentem do ich
zuzycia...
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-05-18 21:54:32
Temat: Re: Szparagi konserwowePrzynajmniej są miękkie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-05-19 05:46:01
Temat: Re: Szparagi konserwoweTrudno mi sobie wyobrazić jak coś może być namiastką szparagów :). Dla mnie
szparagi nie mają żadnego własnego smaku. Smakują tylko tym co się do nich
dołoży. Może mam podniebienie przepalone zielonym pieprzem który uwielbiam i
dlatego nie czuję :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-05-19 17:05:07
Temat: Re: Szparagi konserwoweSzymuś schrieb:
> Trudno mi sobie wyobrazi? jak co? mo?e by? namiastk? szparagów :). Dla mnie
> szparagi nie maj? ?adnego w^(3)asnego smaku. Smakuj? tylko tym co sie^ do nich
> do^(3)o?y. Mo?e mam podniebienie przepalone zielonym pieprzem który uwielbiam i
> dlatego nie czuje^ :)
ja tam lubię i zielony pieprz i szparagi. I mają one swój smak, nie
każdy je lubi. A sałatka ze szparagów, czy zielonych, czy białych jest
baardzo dobra. Wystarczą szparagi, ociupina oliwy, ociupina octu
(condimento balsamico najlepsze) i świeży koperek. Mniam.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-05-20 05:07:41
Temat: Re: Szparagi konserwoweSpróbuję. Dobrze że w tym przepisie nie ma mozzarelli bo to też dla mnie jak
mydło albo raczej bezsmakowy wypełniacz. Ser ma smakować jak ser. Fakt, że
nie wiem czy próbowałem prawdziwej mozzarelli bawolej (chyba nie).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-05-20 05:45:09
Temat: Re: Szparagi konserwoweWaldemar pisze:
> ja tam lubię i zielony pieprz i szparagi. I mają one swój smak, nie
> każdy je lubi. A sałatka ze szparagów, czy zielonych, czy białych jest
> baardzo dobra. Wystarczą szparagi, ociupina oliwy, ociupina octu
> (condimento balsamico najlepsze) i świeży koperek. Mniam.
Może i mniam, ale teraz są świeże szparagi, lepsze i tanie. Więc proponowałabym
puszkę odłożyć na przednówek.
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl/ (Idź przez to miasto)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-05-20 06:07:06
Temat: Re: Szparagi konserwowe> Witam.
>
> Robię małe przyjęcie i chciałbym zrobić coś ze słoiczkiem szparagów
> konserwowych.
> Taka niewielka przekąska przed poważniejszymi daniami.
>
> Szparagi są długości ok 20cm.
> Jakies sprawdzone pomysły?
>
> Dzięki.
>
Moja mama ze szparagów konserwowych robiła tzw. "psie h.jki" jak to nazwał
kiedyś jej kolega i tak zostało do dzisiaj.Nazwa niezbyt kulturalna ale
faktycznie ta przekąska tak wygląda na talerzu.
O ile dobrze pamiętam to na plasterku szynki kładła szparaga, jajko na twardto
(ćwiartke czy połówke- nie pamiętam), polożyła kleks majonezu i zawinęła w rulon.
Zawsze na imprezach schodzą te "psie hu.ki" od razu.Ludziom smakuje ta przekąska.
hani
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-05-20 12:43:19
Temat: Re: Szparagi konserwoweBBjk schrieb:
> Waldemar pisze:
>> ja tam lubię i zielony pieprz i szparagi. I mają one swój smak, nie
>> każdy je lubi. A sałatka ze szparagów, czy zielonych, czy białych jest
>> baardzo dobra. Wystarczą szparagi, ociupina oliwy, ociupina octu
>> (condimento balsamico najlepsze) i świeży koperek. Mniam.
>
> Może i mniam, ale teraz są świeże szparagi, lepsze i tanie. Więc proponowałabym
> puszkę odłożyć na przednówek.
też piszę o szparagach, a nie o puszkowym erzacu. Można jeszcze trochę
świeżo uskrobanego parmezanu na to dać.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |