| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-31 12:00:52
Temat: Re: Szybkie jedzonko
> > Do gotujacego sie ryzu mozna dodac troche kurkumy (to chyba szafran) wtedy
> > jest zolciutki.
> To nie jest szafran. Szafranem, ze wzgledu na cene chyba nie
> barwilbys ryzu..
dlaczego nie? wystarczy kilka precikow szafranu namoczonych w lyzce mleka aby
zabarwic caly garnek ryzu. Zajrzyj do pierwszej lepszej ksiazki
z np przepisami kuchni indyjskiej.
pozdro
mRqS
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-31 13:55:42
Temat: Re: Szybkie jedzonko
> dlaczego nie? wystarczy kilka precikow szafranu namoczonych w lyzce mleka aby
> zabarwic caly garnek ryzu. Zajrzyj do pierwszej lepszej ksiazki
> z np przepisami kuchni indyjskiej.
>
Rzeczywiscie intensywność szafranu jest ogromna - wystarczy kilka
znamion, by nadać porcji ryżu złocisty kolor, a jeden ich gram zabarwia
na żółto 100 litrów wody.
Pozdrawiam,
* iziak *
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-02 12:41:58
Temat: Odp: Szybkie jedzonkotyle postow i tylko jeden na temat..........
a myslalam ze poznam nowe przepisy..... eh....!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-05 09:28:28
Temat: Re: Szybkie jedzonko
Iza wrote:
>
> tyle postow i tylko jeden na temat..........
> a myslalam ze poznam nowe przepisy..... eh....!!!
No to tak troche pzrepis i troche kontynuujac.
Ostatnio postanowilem sprawdzic, jak to z ta kurkuma i
dodalem jej do makaronu (domowego, z jajkami).
Zabarwil sie na piekny zolty kolor, a smaku nie zmienil.
Nie dodalem jej jednak zamiast jajek.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |