Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia TATAR

Grupy

Szukaj w grupach

 

TATAR

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 13


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-10-21 17:36:53

Temat: Re: TATAR
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <djaom1$ths$1@polsl.gliwice.pl>, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:

> Użytkownik "Marek W."
> <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
> wiadomości news:djakdt$9b0$1@news.lublin.pl...
> >
> > Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:djai6b$rft$1@polsl.gliwice.pl...
>
> > > Prawidlowy tatar jest przyrzadzany z siekanej (nie mielonej a wlasnie
> > > siekanej, czy raczej "zdzieranej" nozem) poledwicy wolowej
> (ciach)
>
> > prawidłowy to z konia jest...reszta to podoby..;))))))))
> >
> > ale konia z rzedem temu kto wie gdzie w dzisiejszych czasach konia mozna
> do
> > jedzenia dostac...;))))))
> >
> > za to bardzo smaczne sa z ryb tatary..a najlepszy jaki jadłem to z
> jesiotra
> > był...(jesiotr nabyty kiedys u ruskich na targu)
> >
> > ale to tez juz historia...::)))))))))))))
> >
> > M.
> >
> Przyznaje racje calkowita
> Tatar...
>
> Polędwica wołowa to jest to mięsko... (bo dostępu do polędwicy z konia
> zabitego podczas bitwy raczej nie masz).

Co za pomysł?!

Władysław
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-10-22 11:25:52

Temat: Re: TATAR
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 21 Oct 2005 13:38:51 +0200, Waćpanna lub waćpan Marek W., w
wiadomości <news:djakdt$9b0$1@news.lublin.pl> zawarł, co następuje:

> ale konia z rzedem temu kto wie gdzie w dzisiejszych czasach konia mozna do
> jedzenia dostac...;))))))

wisisz mi konia z rzędem, bo w Poznaniu można :>
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Kto chodzi spać z kurami, wie, jak piękna jest sodomia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-10-22 11:38:39

Temat: Re: TATAR - najlepszy drugiego dnia
Od: "turecky " <t...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Catalyst <c...@i...pl> napisał(a):

> siema - jak przyrządzacie tatara? Prosze o wasze ulubione propozycje
>
> CAT
>

tatar - uwielbiam, ale najlepszy jest na drugi dzień. Jak przejdzie. Z cebulą,
zółtkiem, korniszonem, maggi, pieprz, sól - zjeśc połowę, drugą włozyć do
lodówki i zjeść z jeszcze większym smakiem następnego dnia !!!


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nowości Winnic Mołdowy
jaki mikser
bakłażany
Brokuły w sosie śmietanowym!!!
zarowka w mikrofalowce

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »