| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-13 17:49:52
Temat: Taco... WAŻNEJak przyrządzić Taco? Co do tego trzeba? Jak zrobić burito???
Pozdrawiam
Tobi Van Kenobi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-13 19:34:58
Temat: Re: Taco... WAŻNETobi Van Kenobi wrote:
> Jak przyrządzić Taco? Co do tego trzeba? Jak zrobić burito???
zobacz w archiwum. W sumie robi się toto nawinie. Potrzebujesz mielonkę
(albo i nie jak jesteś wegetarianiną), różne zieleniny w kawałkach (oliwki,
jalapenos, sałata, pomidory, smażoną fasolę), ostry sos, może być gotowy,
ja biorę jeszcze jogurt, coby trochę mniej ostre było).
Taco podgrzewasz w piekarniku, tosterze, mikrofali (do wyboru) i każdy sobie
pakuje, co mu się podoba. Burito tak samo, tylko jest bardziej plaskate.
Aha, nie pytaj, jak robić taco i burrito, było kilkanaście razy, przepisy w
archiwum.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-13 22:35:52
Temat: Re: Taco... WAŻNEOn Sun, 13 Jul 2003 21:34:58 +0200, waldemar z domu <w...@t...de>
wrote:
: Tobi Van Kenobi wrote:
:
: > Jak przyrządzić Taco? Co do tego trzeba? Jak zrobić burito???
:
: zobacz w archiwum. W sumie robi się toto nawinie. Potrzebujesz mielonkę
: (albo i nie jak jesteś wegetarianiną),
jak nie mielonke, to fasole, a scislej mowiac puree z fasoli (mozna
przesmazyc i rozgniesc czerwona fasole z puszki).
: różne zieleniny w kawałkach (oliwki,
: jalapenos, sałata, pomidory, smażoną fasolę), ostry sos, może być gotowy,
: ja biorę jeszcze jogurt, coby trochę mniej ostre było).
przyda sie tez cebulka w drobna kostke, tarty ser.
: Taco podgrzewasz w piekarniku, tosterze, mikrofali (do wyboru) i każdy sobie
: pakuje, co mu się podoba. Burito tak samo, tylko jest bardziej plaskate.
:
: Aha, nie pytaj, jak robić taco i burrito, było kilkanaście razy, przepisy w
: archiwum.
mozna kupic gotowe placki w markecie :)
kasica
--
"Lepsza w domu swiekra z zezem, niz tu jajko z majonezem"
- W.Szymborska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-14 07:56:23
Temat: Re: Taco... WAŻNE
Katarzyna Kulpa:
> jak nie mielonke, to fasole, a scislej mowiac puree z fasoli (mozna
> przesmazyc i rozgniesc czerwona fasole z puszki).
o fasoli pisałem, mam zazwyczaj jedno i drugie ;-)
> : różne zieleniny w kawałkach (oliwki,
> : jalapenos, sałata, pomidory, smażoną fasolę), ostry sos, może być gotowy,
> : ja biorę jeszcze jogurt, coby trochę mniej ostre było).
>
> przyda sie tez cebulka w drobna kostke, tarty ser.
a o tym zapomniałem. To jest obowiązkowe!
> : Taco podgrzewasz w piekarniku, tosterze, mikrofali (do wyboru) i każdy sobie
> : pakuje, co mu się podoba. Burito tak samo, tylko jest bardziej plaskate.
> :
> : Aha, nie pytaj, jak robić taco i burrito, było kilkanaście razy, przepisy w
> : archiwum.
>
> mozna kupic gotowe placki w markecie :)
i wygodniej też!
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |