« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-15 08:29:20
Temat: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!Bardzo proszę ponownie może ktoś z Was wie jak zrobić aby pieczarki w słoiku
nie wyglądały tak szarawo. Te kupowane w sklepach są białe. Czy może ich sie
nie gotuje atylko surowe zalewa zalewą. Pomożcie
Noman
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-15 08:35:47
Temat: Re: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!On Wed, 2003-10-15 at 10:29, Ryszard =?ISO-8859-2?Q?Micha=B3owski ?=
wrote:
> Bardzo proszę ponownie może ktoś z Was wie jak zrobić aby pieczarki w słoiku
> nie wyglądały tak szarawo. Te kupowane w sklepach są białe. Czy może ich sie
> nie gotuje atylko surowe zalewa zalewą. Pomożcie
Nigdy nie robilam pieczarek manowanych, ale smazone pieczarki pozostaja
biale, jak sie je posoli PO usmazeniu, a nie przed. Nie wiem, czy to sie
przeklada na marynate...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 09:06:39
Temat: Re: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!
Kot wrote:
> Nigdy nie robilam pieczarek manowanych, ale smazone pieczarki pozostaja
> biale, jak sie je posoli PO usmazeniu, a nie przed. Nie wiem, czy to sie
> przeklada na marynate...
Może je trzeba zblanszowac, jak gruszki, zeby byly biale?
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 09:46:13
Temat: Re: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!
>
> Może je trzeba zblanszowac, jak gruszki, zeby byly biale?
>
> Krycha
Czytałam kiedyś, ze pieczarki do sałatki należy potraktować sokiem z cytryny
(jak jabłka) wtedy nie ciemnieją ale czy to się sprawdzi przy marynowaniu
nie wiem
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-15 17:50:10
Temat: Re: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!Dnia Wed, 15 Oct 2003 10:29:20 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Ryszard
Michałowski*, w wiadomości news:<bmj0ha$nck$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co
następuje:
> Bardzo proszę ponownie może ktoś z Was wie jak zrobić aby pieczarki w słoiku
> nie wyglądały tak szarawo. Te kupowane w sklepach są białe. Czy może ich sie
> nie gotuje atylko surowe zalewa zalewą. Pomożcie
problem polega również na tym, żeby używać młodziutkich pieczarek, bo
starsze okazy mają już przerwaną osłonę i odkryte zarodnie...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-16 09:48:12
Temat: Re: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!On Wed, 15 Oct 2003 19:50:10 +0200, Ti`Ana wrote:
> problem polega również na tym, żeby używać młodziutkich pieczarek, bo
> starsze okazy mają już przerwaną osłonę i odkryte zarodnie...
No normalnie biolog, jak pragnę zdrowia:)
BP, NMSP:)
m.
--
Pozdrawiam,
Marek Bieniek (mbieniek at onet pl)
*Life is too complex for oral communication*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-16 13:36:44
Temat: Re: Te nieszczesne pieczarki marynowane Pomocy!!Dnia Thu, 16 Oct 2003 11:48:12 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Marek Bieniek*, w
wiadomości news:<kwbsk3a3w985.dlg@always.coca.cola> zawarł, co następuje:
>> problem polega również na tym, żeby używać młodziutkich pieczarek, bo
>> starsze okazy mają już przerwaną osłonę i odkryte zarodnie...
>
> No normalnie biolog, jak pragnę zdrowia:)
Ciesz się, ze nie napisałam o hymenoforze ;P
> BP, NMSP:)
Ależ proszę.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |