« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-02-28 16:59:00
Temat: Re: Torebki do gotowania miesa
Użytkownik "Jacek Ostaszewski" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:du1pgd$u42$1@atena.e-wro.net...
> EWA napisał(a):
> >
> > Dzięki za odpowiedź. Mam jeszce kilka pytań, czy mięso dajesz w całości
czy
> > rozdrobnione, czy robiłeś roladę z boczku jeżeli tak to jak, czy
próbowałeś
> > robić golonkę?
> >
> > Ewa
>
> Boczek - tak. W środek wkładałem marchew, żpeby było wizualniej,
> prezsypywałem warstwy ziółmi - i tyle. Maggi. Marchew nie może być
> dłuższa niż ubite mięso, bo sprtężyna nie zadziała, to oczywiste.
> Kawałki - tak, ale chyba dałem za mało żelatyny - trochę się - jednak -
> rzsypywało. Nie robiłem z mielonego, bo się bałem, że cały tłuszcz
> wypłynie, zostanie plasterek "salami", chzyba żeby ałdny kawałek chudy
> samemu pomleć?..
> Golonkę - tak. CHyba nieco dłużej gotowałem, godzinę i 3/4. Ale to dość
> tłuste, a ja mam HDL czy CKM, czy może SLD?.. Staram się bardziej po
> drobiu lecieć. CHoć w aktualnej grypiej sytuacji takie mięso nieSMAZONE
> i nieGOTOWANE uczciwie... Hm... Wół też niepweny, świnia tłusta...
> Ryby??? Ryby!!!
>
>
>
> --
> JackOss - a po co mi sygnatura?!
Dzięki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-03-01 10:48:18
Temat: Re: Torebki do gotowania miesaEWA napisał(a):
> Użytkownik "Jacek Ostaszewski" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
[...]
>> Ryby??? Ryby!!!
>> --
>> JackOss - a po co mi sygnatura?!
> Dzięki
;-)
Zobacz:
http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task
=view&id=762&Itemid=50
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-03-01 14:13:18
Temat: Re: Torebki do gotowania miesaJerzy Nowak napisał(a):
> Zobacz:
> http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task
=view&id=762&Itemid=50
> pozdr. Jerzy
Powienienem cię zabić przy pomocy słoja z tasiemcem...
Zostaje co - makaron?..
--
JackOss - a po co mi sygnatura?!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-03-06 14:39:57
Temat: Re: Torebki do gotowania miesaJacek Ostaszewski napisał(a):
[...]
> Zostaje co - makaron?..
Uwazaj na sporysz!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sporysz
:-P
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |