| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2003-09-18 19:15:14
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
"Hafsa" <h...@a...w.sygnaturce> a écrit dans le message news:
bkafam$2qu$...@i...gazeta.pl...
> Użytkownik jurek napisał:
>
> > no i znowu blad! zapasteryzuj czysty przecier z owocow i przecier z
> > dodatkiem z cukru , bardzo szybko zobaczysz roznice
>
> Mozesz mi zdradzic , jaka?
cukier jest konserwatorem, a pasteryzowanie samych owocow (bez cukru lub
innych "konserwatorow) nie niszczy wszystkiego "dranstwa" ktore siedzi w
owocach czy jarzynach, i "czyste " konserwy nalezy kontrolowac dosc czesto,
bo szkody moga byc wysokie.
>bo mam troszke zapasteryzowanych owocow bez
> cukru, teraz bede sie bala,ze sie otruje ;-),
jak puszka zacznie puchnac, a solik otworzy sie za latwo to juz sygnal ze
jest nie dobrze.
>oswiec mnie,prosze, bez
> doswiadczen.
oswiecac nikogo nie zamierzam, nie moja to rola. A co do doswiadczen to co
masz na mysli?
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2003-09-18 19:16:19
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
> Bzdura, w domu moich rodziców od zawsze pasteryzuje się musy owocowe bez
> rzadnych dodatków i cukru i stoją po kilka lat nawet.
> Jedyne co im może zaszkodzić wizualnie to wystawienie na ostre słońce
przez
> dłuższy czas - ciemnieją (jabłka i gruszki), choć nie tracą smaku ani się
> nie psują.
>
Smacznego!
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2003-09-19 07:24:21
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!Użytkownik jurek napisał:
>
>
>
> jak puszka zacznie puchnac, a solik otworzy sie za latwo to juz sygnal ze
> jest nie dobrze.
E, no takie kuchenne sprawy to od dziecka wiem, myslalam,ze masz jakas
tajemnice.
> oswiecac nikogo nie zamierzam, nie moja to rola. A co do doswiadczen to co
> masz na mysli?
MYslalam,ze kazesz mi robic dzemy 2 rodzaje 1 z cukrem drugi bez.W tym
roku pierwszy raz robilam dzemy bez cukru i jakos sie trzymaja.Ale jak
czytalam,ze cos z nimi moze byc nie tak-przerazilam sie nieco/Hafsa
uspokojnoa o swoje przetwory
--
mój adres:
h...@p...onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2003-09-23 05:35:25
Temat: Re: Tycie - wszystkiemu winna jest glukoza!
Użytkownik "Karolina Matuszewska" <g...@i...pl.antyspam> napisał w
wiadomości
news:4CC40F9F423ADA44B33E2E6448A209210157D3AC@jplwan
t003.jasien.net...
> In news:bkajm1$jh1$1@inews.gazeta.pl,
> daniel figlarz <d...@N...gazeta.pl> typed:
>
> >> Eeee.... Przeciez cukier moze byc genialna pozywka dla bakterii,
> > UWAGA!!! Vicenajmądrzejsza na tej grupie dała głos: cukier - pożywką
> > itd
>
> Znowu chcesz udowadniac swoja ignorancje? Moze powiesz, ze cukier zabija
> bakterie?
Oczywiście, że zabija. Potrzebne jest tylko odpowiednie stężenie. Musisz się
jeszcze dużo nauczyć Karolino.
Pozdrawiam
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |