« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-06-06 05:04:00
Temat: Re: UtopencyIn article <e616fg$4l0$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
>
> Mojemu synowi bardzo smakowały - marynowane parówki - na Słowacji, matka mu
> zrobiła powiedział, że jeszcze lepsze niż słowackie, T były normalne
> serdelki tyle, że w naturalnej osłonce, a nie w folii...
Parówki to nie serdelki.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-06-06 05:08:44
Temat: Re: Utopency
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-FE3F99.07040006062006@news.gazeta.pl...
> In article <e616fg$4l0$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>>
>> Mojemu synowi bardzo smakowały - marynowane parówki - na Słowacji, matka
>> mu
>> zrobiła powiedział, że jeszcze lepsze niż słowackie, T były normalne
>> serdelki tyle, że w naturalnej osłonce, a nie w folii...
>
> Parówki to nie serdelki.
>
> Władysław
He..he, znowu za mała wiedza?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-06-06 06:37:56
Temat: Re: UtopencyIn article <e632om$btj$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
> news:wlalos-FE3F99.07040006062006@news.gazeta.pl...
> > In article <e616fg$4l0$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> > "Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
> >
> >
> >>
> >> Mojemu synowi bardzo smakowały - marynowane parówki - na Słowacji, matka
> >> mu
> >> zrobiła powiedział, że jeszcze lepsze niż słowackie, T były normalne
> >> serdelki tyle, że w naturalnej osłonce, a nie w folii...
> >
> > Parówki to nie serdelki.
> >
> > Władysław
>
> He..he, znowu za mała wiedza?
U Ciebie z pewnością.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-06-06 07:23:14
Temat: Re: UtopencyLudek Vasta napisał(a):
> Tydzien to zdecydowanie za malo. Nie wiem, jaki masz przepis, bo kazda
> rodzina moze miec wlasny. Ja na przyklad daje tylko spzekaczki i cebule,
> inni daja tez papryke (pokrojona) lub ogorki. Moga byc tez rozne
> przyprawy (ja tylko ziele angielskie i pieprz) itp. No i zalewac
> ostygnieta zalewa, nie goraca!
Ludek, podaj proszę nazwę (czeską, bo będę wypatrywać będąc w Twoim
kraju)tej zalewy i rzuć przepisami. Co to są spzekaczki?
--
pozdrawiam serdecznie, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-06-06 13:01:06
Temat: Re: Utopency
"Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
news:wlalos-EBDBDA.08375606062006@news.gazeta.pl...
> In article <e632om$btj$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
>
>> "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> wrote in message
>> news:wlalos-FE3F99.07040006062006@news.gazeta.pl...
>> > In article <e616fg$4l0$1@nemesis.news.tpi.pl>,
>> > "Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
>> >
>> >
>> >>
>> >> Mojemu synowi bardzo smakowały - marynowane parówki - na Słowacji,
>> >> matka
>> >> mu
>> >> zrobiła powiedział, że jeszcze lepsze niż słowackie, T były normalne
>> >> serdelki tyle, że w naturalnej osłonce, a nie w folii...
>> >
>> > Parówki to nie serdelki.
>> >
>> > Władysław
>>
>> He..he, znowu za mała wiedza?
>
> U Ciebie z pewnością.
>
> Władysław
Może, mimo, że jadałem wyroby przedwojennych fachowców, a nie tylko z fabryk
komuszych.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-06-07 12:25:14
Temat: Re: UtopencyUżytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-FE3F99.07040006062006@news.gazeta.pl...
> In article <e616fg$4l0$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote:
>
>
> >
> > Mojemu synowi bardzo smakowały - marynowane parówki - na Słowacji, matka
mu
> > zrobiła powiedział, że jeszcze lepsze niż słowackie, T były normalne
> > serdelki tyle, że w naturalnej osłonce, a nie w folii...
>
> Parówki to nie serdelki.
Ano własnie, tak mi się zdawało, ale trochę bałem się z tym wyskoczyć.
Byłem ostatnio na Podhalu, tam we wsi Frydman (kilka kilometrów od Niedzicy)
jest sklep z bardzo dobrymi "domowymi" wędlinami - naprawdę polecam
(zwłaszcza że droga z Niedzicy do Frydmana jest bardzo ładna). Kupiłem tam
parówki, miały kolor "zwykłej" kiełbasy, a konsystencję i smak tak pomiędzy
serdelkami a kiełbasą. Może to właśnie to by się nadawało..?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |