« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-08 09:28:53
Temat: W temacie pasztetu...... jak już dałem przepis to zaraz chęć mnie wzięła na zrobienie i zrobiłem
wczoraj - wyszło tego sporo :)
Pasztet prawie tylko drobiowy - poza słoniną składał się z 2 kg piersi
indyk, kurczak 50/50 )
trzech tacek wątróbki drobiowej ( idyk/kurczak - 2/1 ) i jednej tacki serc.
Co tu wam będę pisał - wyszło cudownie, paluszki lizać ;)
To tak na miły początek z rana :)
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-08 10:54:30
Temat: Re: W temacie pasztetu...ostry wrote:
> .... jak już dałem przepis to zaraz chęć mnie wzięła na zrobienie i zrobiłem
> wczoraj - wyszło tego sporo :)
> Pasztet prawie tylko drobiowy - poza słoniną składał się z 2 kg piersi
> indyk, kurczak 50/50 )
> trzech tacek wątróbki drobiowej ( idyk/kurczak - 2/1 ) i jednej tacki serc.
Od dawna mam ochote upiec pasztet. I chyba to dzisiaj zrobię ;-) Tylko
mam takie watpliwosci: Czy przed pieczeniem mięsko należy ugotować? O
ile pamiętam to moja mama gotuje (mowa o pasztecie
wolowo-wieprzowo-boczkowo-watrobkowym), ale te kurczaki to chyba trzeba
zemlec na surowo... No i ile dałes słoniny?
Pozdrawiam
--
GB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-19 11:40:57
Temat: Re: W temacie pasztetu...GB wystukał w wiadomości <3...@n...usa.net>:
> ostry wrote:
>> .... jak już dałem przepis to zaraz chęć mnie wzięła na zrobienie i zrobiłem
>> wczoraj - wyszło tego sporo :)
>> Pasztet prawie tylko drobiowy - poza słoniną składał się z 2 kg piersi
>> indyk, kurczak 50/50 )
>> trzech tacek wątróbki drobiowej ( idyk/kurczak - 2/1 ) i jednej tacki serc.
> Od dawna mam ochote upiec pasztet. I chyba to dzisiaj zrobię ;-) Tylko
> mam takie watpliwosci: Czy przed pieczeniem mięsko należy ugotować? O
> ile pamiętam to moja mama gotuje (mowa o pasztecie
> wolowo-wieprzowo-boczkowo-watrobkowym),
U mnie gotuje się wszystko z wyjątkiem wątróbki, którą jedynie się sparza. Potem
wszystko się mieli - trzykrotnie. Przy pierwszym mieleniu jest dziwnie dużo
ubytków... ;)
Mięso drobiowe można chyba gotować krócej, ale dawanie surowego to już IMO
przeada.
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Oleńka była sierotą, ponieważ zmarł jej dziadek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |