« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-21 17:41:05
Temat: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!W mojej kuchni nie mam piekarnika. Kiedy ją urządzałam, stwierdziłam, że nei
będzie mi potrzebny. Mięsa, ciasta, zapiekanki robiłam w prodiżu. Dobrze mi
wychodziło, byłam zadowolona.
Lecz prodiż uległ pewnego pięknego dnia (podczas pieczenia szarlotki)
rozkładowi. Coś w środku pękło i gruchocze.
Prodiż to historia.
I teraz stoję przed wielką niewiadomą, na rozstaju dróg. Musze podjąć
decyzję, która zaważy na dalszej mojej karierze matki i żony kucharzycy.
Kupić nowy prodiż? Czasem jednak nie dało się wnim zapiec tak wspaniale jak
w piekarniku (np. łosoś).
Kupić piekarnik? Musiałby być do zabudowy, bo wszystko mam wbudowane, a to
znaczyłoby pozbycie się jednej szafki. Poza tym żre dużo prądu. Hmm.
Kupić super nowoczesną mikrofalówkę? Zachwalają mi taką już dwie osoby.
Piecze taka i ciasta i mięso, ponadto rozmraża, podgrzewa, szyje i haftuje.
Jestem skłonna skusić się na tę mikrofalówkę z jakimś termoobiegiem, grillem
i Bóg wie czym jeszcze. Co o tym sądzicie? Pomóżcie w wyborze. Może jakieś
doświadczenia?
pozdry
defric
P.S. Słoniocy - to od Prosiaczka
--
matka i żona kucharzyca
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-21 17:55:17
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!Nie dawno remontowałam kuchnię - wszystko. Wyrzuciłam starą kuchenkę gazową.
Teraz mann elektryczny piekarnik w zabudowie WHIRPOOL. Cud, malina, niebo a
ziemia.Podpowiem jedną rzecz, kto powiedział, że piekarnik musi być w
dolnej szafce, może w szafce na blacie ? Nie będziesz musiała się schylać by
zajrzeć do piekarnika. Kuchenkę mikrofaloą postawisz na blacie - też zajmuje
miejsce
Pozdrowienia
Mariola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-21 18:12:13
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!Jeżeli chodzi o mikrofalę to odradzam zbyt skomplikowane sprzęty, ważna jest
prosta obsługa, dobrze jak jest grill. Zobaczysz z czasem, że będziesz jej
używała tylko do podgrzewania potraw, bo do gotowania się nie nadaje. Dobra
też do mleka, bo się nie przypala.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-21 18:43:44
Temat: Re: Wielkie pieczenie - S£ONIOCY!defric wrote:
> W mojej kuchni nie mam piekarnika. Kiedy ją urządzałam,
stwierdziłam, że nei
> będzie mi potrzebny. Mięsa, ciasta, zapiekanki robiłam w
prodiżu. Dobrze mi
> wychodziło, byłam zadowolona.
> > Jestem skłonna skusić się na tę mikrofalówkę z jakimś
termoobiegiem, grillem
> i Bóg wie czym jeszcze. Co o tym sądzicie? Pomóżcie w
wyborze. Może jakieś
> doświadczenia?
Czesc
radze piekarnik elektryczny , bez niego byloby mi zle
Nie musisz rezygnowac z zadnej szafki , zabuduj go
na wysokosci mniej wiecej 80cm od podlogi czyli zajmie
ci przestrzen i tak nie zawsze wykorzystywana .Mam
piekarnik Whirlpool i jestem bardzo zadowolona.
Moim zdaniem kuchenka mikrofalowa nigdy nie zastapi
piekarnika . Sama uzywam jej znacznie rzadziej niz na
poczatku myslalam , chociaz ma grill , termoobieg i
pelno innych funkcji .
Pozdrawiam i zycze slusznego wyboru
mjadzia.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-21 19:03:35
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!Witam,
ja kilka lat temu z premedytacja pozbylam sie kuchenki z piekarnikiem (mam
teraz sam blat z palnikami), kupilam mikrofale z grillem i termoobiegiem
i... jestem bardzo zadowolona (zyskalam tez szafke!:) jesli chcesz jakichs
porad w tym wzgledzie, to sluze pomoca:) pieczonki wychodza wspaniale i sa
bardzo smaczne:))
Użytkownik defric <d...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:amiaur$e1g$...@f...acn.pl...
> W mojej kuchni nie mam piekarnika. Kiedy ją urządzałam, stwierdziłam, że
nei
> będzie mi potrzebny. Mięsa, ciasta, zapiekanki robiłam w prodiżu. Dobrze
mi
> wychodziło, byłam zadowolona.
> Lecz prodiż uległ pewnego pięknego dnia (podczas pieczenia szarlotki)
> rozkładowi. Coś w środku pękło i gruchocze.
> Prodiż to historia.
> I teraz stoję przed wielką niewiadomą, na rozstaju dróg. Musze podjąć
> decyzję, która zaważy na dalszej mojej karierze matki i żony kucharzycy.
> Kupić nowy prodiż? Czasem jednak nie dało się wnim zapiec tak wspaniale
jak
> w piekarniku (np. łosoś).
> Kupić piekarnik? Musiałby być do zabudowy, bo wszystko mam wbudowane, a to
> znaczyłoby pozbycie się jednej szafki. Poza tym żre dużo prądu. Hmm.
> Kupić super nowoczesną mikrofalówkę? Zachwalają mi taką już dwie osoby.
> Piecze taka i ciasta i mięso, ponadto rozmraża, podgrzewa, szyje i
haftuje.
>
> Jestem skłonna skusić się na tę mikrofalówkę z jakimś termoobiegiem,
grillem
> i Bóg wie czym jeszcze. Co o tym sądzicie? Pomóżcie w wyborze. Może jakieś
> doświadczenia?
>
> pozdry
> defric
>
> P.S. Słoniocy - to od Prosiaczka
>
> --
> matka i żona kucharzyca
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-22 05:54:00
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!
Użytkownik "Misiek" <m...@m...torun.pl> napisał w wiadomości
news:amid1d$5r7$1@flis.man.torun.pl...
> Jeżeli chodzi o mikrofalę to odradzam zbyt skomplikowane sprzęty, ważna
jest
> prosta obsługa, dobrze jak jest grill. Zobaczysz z czasem, że będziesz jej
> używała tylko do podgrzewania potraw, bo do gotowania się nie nadaje.
Dobra
> też do mleka, bo się nie przypala.
Mysle ze zamiast cos autorytatywnie twierdzic, lepiej nauczyc sie obslugi
:-((( Od 10 lat w mikrofali pieke mieso, ze o takich potrawach jak leczo
(bez odrobiny wody) nie wspomne. Dodam ze funkcja grila jest w tym sprzecie
pomyslem poronionym. A takze kupowanie czegos gdzie miesci sie jeden spodek,
uzywam to cus o pojemnosci 32l.
pozdrawiam
Irek
ps. nie twierdze ze wszystko mozna, kurczak jest lepszy z piekarnika, ale
pozostale miesiwa juz nie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-22 20:14:54
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!Użytkownik "Irek" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:amjuv2$m13$2@news.tpi.pl...
> Dodam ze funkcja grila jest w tym sprzecie
> pomyslem poronionym.
dlaczego? słyszałam, że kurczak wychodzi taki sam jak z grilla, z chrupiąca
skórką i takie tam
jak to jest naprawdę?
co jest źle z tym grillem?
defric
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-23 05:48:16
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!> > Dodam ze funkcja grila jest w tym sprzecie
> > pomyslem poronionym.
>
> dlaczego? słyszałam, że kurczak wychodzi taki sam jak z grilla, z
chrupiąca
> skórką i takie tam
> jak to jest naprawdę?
> co jest źle z tym grillem?
>
> defric
jak pierwszy raz uzylem grila nascie lat temu to dnia dzisiejszego nie
potrafie doczyscic odpryskow po tluszczu pod spirala :-(( i uwierz ale drob
z piekarnika ma zdecydowanie lepszy smak.
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-25 11:36:12
Temat: Re: Wielkie pieczenie - SŁONIOCY!Użytkownik defric napisał:
> W mojej kuchni nie mam piekarnika. Kiedy ją urządzałam, stwierdziłam, że nei
> będzie mi potrzebny. Mięsa, ciasta, zapiekanki robiłam w prodiżu. Dobrze mi
> wychodziło, byłam zadowolona.
> Lecz prodiż uległ pewnego pięknego dnia (podczas pieczenia szarlotki)
> rozkładowi. Coś w środku pękło i gruchocze.
A ja powiem tak. Przepalila sie spirala. Mozna kupic w kazdym sklepie
AGD (dobrym) i malych serwisach AGD (najlepiej starych).
Operacja wyglada tak, ze trzeba rozkrecic pokrywe, odkrecic przepalone
czesci spirali, na nowa nanizac szamotowe "koraliki" i przykrecic do
"elektrod" dochodzacych do gniazdka-wtyczki. Rozlozyc po brzegach
pokrywy, zalozyc szybke i dokrecic reszte... Koszt znikomy, a prodiz jak
nowy ;-)
--
Pozdrawiam serdecznie
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action
Sukiennice 6 (3 piętro),50-107 Wrocław
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |