Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Witam i prosze o pomoc!!! - sniadanko na urodziny.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Witam i prosze o pomoc!!! - sniadanko na urodziny.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-03-12 10:04:43

Temat: Re: Witam i prosze o pomoc!!! - sniadanko na urodziny.
Od: "Beatka" <s...@i...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Służę uprzejmie. Bierzemy po 2 jaja na osobę. Odzielamy zółtka od białęk.
<ciach>

Ja rowniez tak robie i wychodzi bardzo smaczny puszysty omlecik. Ale
radzilabym wyprobowac wczesniej ten przepis bo mi na poczatku wcale nie
wychodzil tzn omlet sie rwal i przypalal . Wiec dodam zeby smazyc go na
malym ogniu (zeby srodek zdazyl sie usmazyc a spod nie przypalil). I kiedys
jak tak mi sie rwal przewracalam go na druga strona w taki sposob:
Stawialam obok patelni talerz, podwazalam omlet na okolo zeby sie odkleil i
odwracalam patelnie do gory dnem, omlet spadal na talerz. Nastepnie
"zesliznelam" omlet z talerza na patelnie.

Pozdrawiam Beata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-03-12 10:16:07

Temat: Re: Witam i prosze o pomoc!!! - sniadanko na urodziny.
Od: "batory" <b...@w...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Beatka" <s...@i...net.pl> napisał w wiadomości
news:c2s1vr$o69
>
> Ja rowniez tak robie i wychodzi bardzo smaczny puszysty omlecik. Ale
> radzilabym wyprobowac wczesniej ten przepis bo mi na poczatku wcale nie
> wychodzil tzn omlet sie rwal i przypalal .
>
Mnie się nigdy nie rwał, czasem się jeno przypalił, a robiłam go
samodzielnie jeszcze jako całkiem małe dziecko. Trzeba dać pod spód sporo
masła, zeby sobie omlecik na nim pływał, to się nie porwie. No i sposób z
talerzem dla początkujących jest super
Pozdr. - A.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-12 10:38:41

Temat: Re: Witam i prosze o pomoc!!! - sniadanko na urodziny.
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Beatka wrote:
>>Służę uprzejmie. Bierzemy po 2 jaja na osobę. Odzielamy zółtka od białęk.
>
> <ciach>
>
> Ja rowniez tak robie i wychodzi bardzo smaczny puszysty omlecik. Ale
> radzilabym wyprobowac wczesniej ten przepis bo mi na poczatku wcale nie
> wychodzil tzn omlet sie rwal i przypalal . Wiec dodam zeby smazyc go na
> malym ogniu (zeby srodek zdazyl sie usmazyc a spod nie przypalil).
>
> Pozdrawiam Beata

Można usmażyć małe placki. Wtedy nie ma problemu z odwracaniem.

Pozdrawiam
Bea


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Grzybek?
Grzybek?
Re: Jak to się nazywa ???
Sos beszamelowy
potrzebny wypróbowany przepis na tort urodzinowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »