« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-30 13:51:13
Temat: Za ostra zupaWitam.
Czy jest jakiś sposób, aby odostrzyć trochę zupę. Sypnełam za dużo pieprzu.
Anna S.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-30 14:09:31
Temat: Re: Za ostra zupa
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cjh3ag$k20$1@news.onet.pl...
> Witam.
>
> Czy jest jakiś sposób, aby odostrzyć trochę zupę. Sypnełam za dużo
pieprzu.
>
Na pieprz nie ma - nie bez kozery się mówi, ze coś zostało spieprzone.
Na przesolenie - wrzucenie surowych kartofli - wchłoną częśc soli.
No nie wszędzie pasuje...
zenek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 14:13:33
Temat: Re: Za ostra zupazenek wrote:
> Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:cjh3ag$k20$1@news.onet.pl...
>
>>Witam.
>>
>>Czy jest jakiś sposób, aby odostrzyć trochę zupę. Sypnełam za dużo
>
> pieprzu.
>
> Na pieprz nie ma - nie bez kozery się mówi, ze coś zostało spieprzone.
> Na przesolenie - wrzucenie surowych kartofli - wchłoną częśc soli.
> No nie wszędzie pasuje...
Troche mleka (lub smietany) zlagadza smak (ale tylko troche).
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 15:35:37
Temat: Re: Za ostra zupa
"Anna Styś" wrote:
> Witam.
>
> Czy jest jakiś sposób, aby odostrzyć trochę zupę. Sypnełam za dużo pieprzu.
>
> Anna S.
Slodka smietanka bardzo lagodzi pieprz. Kiedys podawalam taki przepis na
piersi kurze obtoczone w duzej ilosci pieprzu, duszone w smietance i wlasciwie
to danie nie jest ostre, mimo pelnej lyzki pieprzu na dwie piersi.
Radzie wiec dodac smietanki.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 16:12:30
Temat: Re: Za ostra zupa
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> Radzie wiec dodac smietanki.
> Magdalena Bassett
>
Do czerwonego barszczu!
zenon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 17:21:42
Temat: Re: Za ostra zupa
Użytkownik "zenek" <z...@v...pl> napisał w wiadomości
news:cjhbg5$5j5$1@nemesis.news.tpi.pl...
Do czerwonego barszczu!
> zenon
A twoim zdaniem nie można dodać śmietanki do czerwonego brszczu? Niby
dlaczego? Bardzo lubię barszcz ze śmietanką. Musisz jaśniej się wyrażać, bo
nie można uchwycic sensu. e.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 17:52:18
Temat: Re: Za ostra zupa
Użytkownik "ewa" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cjhg72$43l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> A twoim zdaniem nie można dodać śmietanki do czerwonego brszczu? Niby
> dlaczego? Bardzo lubię barszcz ze śmietanką. Musisz jaśniej się wyrażać,
bo
> nie można uchwycic sensu. e.
Po pierwsze primo - można dodać, zupełnie tak jak papryke do bigosu.
Po drugie primo, no sorry, że jak tak trochu wymiatam po górnych półkach...
zenek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 18:14:46
Temat: Re: Za ostra zupa
Użytkownik "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cjh3ag$k20$1@news.onet.pl...
> Witam.
>
> Czy jest jakiś sposób, aby odostrzyć trochę zupę. Sypnełam za dużo
pieprzu.
>
> Anna S.
w ostateczności można odlać trochę zupy i po prostu dolać wrzącej
wody.................
pozdrawiam
Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 21:57:38
Temat: Re[2]: Za ostra zupa
Le jeudi 30 septembre 2004 ŕ 19:21:42, vous écriviez :
> Do czerwonego barszczu!
>> zenon
> A twoim zdaniem nie można dodać śmietanki do czerwonego brszczu? Niby
> dlaczego? Bardzo lubię barszcz ze śmietanką. Musisz jaśniej się wyrażać, bo
> nie można uchwycic sensu. e.
To nie kwestia sensu tylko koloru. Barszcz ze smietanka nie jest
czerwony tylko rozowy :p
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 22:03:18
Temat: Re: Za ostra zupa
> Do czerwonego barszczu!
> zenon
>
O ile dobrze pamiętam Barszcz Ukraiński jest właśnie zabielany.
Jadłem, jest smaczny, nie odbiega od normy:)
pzdr.
Artur.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |