Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi z kapustą (pytanie)

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierogi z kapustą (pytanie)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-30 13:08:41

Temat: pierogi z kapustą (pytanie)
Od: "Małgorzatka+" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam !

Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w wodzie,
czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na patelnie i
poddusić do miękkości razem z cebulką?
Lenistwo przeze mnie przemawia ;-) ale czasu mam mało, a ochotę na pierogi
straszną.
Czym przyprawić taki farsz?

Z góry dzięki za odpowiedzi,
--
Małgorzatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-30 13:52:57

Temat: Re: pierogi z kapust? (pytanie)
Od: Catalina <c...@u...plsocseks.net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 30 Sep 2004 15:08:41 +0200, "Małgorzatka+"
<m...@i...pl> wrote:

>Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w wodzie,
>czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na patelnie i
>poddusić do miękkości razem z cebulką?

Z samą kapustą??? Ja kapustę zawsze gotuję, a cebulę podsmażam na
złoto.
Właśnie robię pierogi z kapustą, grzybami i mięsem.

>Czym przyprawić taki farsz?

Sól i pieprz u mnie wystarczają.

--
Catalina
gg # 186839

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 14:32:12

Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 30 Sep 2004 15:08:41 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Małgorzatka+*, w
wiadomości news:<news:cjh0na$a98$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:

> Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w wodzie,
> czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na patelnie i
> poddusić do miękkości razem z cebulką?

można, ale to już inne doznanie smakowe. poza tym powinnaś ją na tej patelni
podlać troszkę wodą i poddusić IMO, bo będzie twarda

> Czym przyprawić taki farsz?

ja solą i pieprzem
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 14:39:01

Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)
Od: "Kissek" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Małgorzatka+ wrote:
> Witam !
>
> Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w
> wodzie, czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na
> patelnie i poddusić do miękkości razem z cebulką?
> Lenistwo przeze mnie przemawia ;-) ale czasu mam mało, a ochotę na
> pierogi straszną.
> Czym przyprawić taki farsz?
>
> Z góry dzięki za odpowiedzi,

witam,

ja bym dodała oprócz soli, pieprzu gałki m.

pozdrawiam
kissek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 19:31:17

Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

W: cjh0na$a98$...@n...news.tpi.pl,
Od: Małgorzatka+ <m...@i...pl>
Było:
> Witam !
>
> Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w
> wodzie, czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na
> patelnie i poddusić do miękkości razem z cebulką?
> Lenistwo przeze mnie przemawia ;-) ale czasu mam mało, a ochotę na
> pierogi straszną.
> Czym przyprawić taki farsz?
>
> Z góry dzięki za odpowiedzi,

A do kapusty to zawsze kminek, to będzie mniej wybuchowo ;-)

--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-30 19:50:54

Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)
Od: "Asienka P" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1wqg7e5ncurvi$.dlg@czarodziejka.net...
> można, ale to już inne doznanie smakowe. poza tym powinnaś ją na tej
patelni
> podlać troszkę wodą i poddusić IMO, bo będzie twarda
>
Ja kapustę, zwłaszcza kiszoną, lubię pod każdą postacią, ale lubię też
zesmażoną na brązowo na patelni jako dodatek do obiadu, bez podlewania wodą,
pycha!


Asieńka P.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nowości na kulinarny.net
zamiast oliwy
Maklowicz to matolek
ciasto na bakławę
Uszkodzona emalia w garnku.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »