| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-30 13:08:41
Temat: pierogi z kapustą (pytanie)Witam !
Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w wodzie,
czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na patelnie i
poddusić do miękkości razem z cebulką?
Lenistwo przeze mnie przemawia ;-) ale czasu mam mało, a ochotę na pierogi
straszną.
Czym przyprawić taki farsz?
Z góry dzięki za odpowiedzi,
--
Małgorzatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-30 13:52:57
Temat: Re: pierogi z kapust? (pytanie)On Thu, 30 Sep 2004 15:08:41 +0200, "Małgorzatka+"
<m...@i...pl> wrote:
>Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w wodzie,
>czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na patelnie i
>poddusić do miękkości razem z cebulką?
Z samą kapustą??? Ja kapustę zawsze gotuję, a cebulę podsmażam na
złoto.
Właśnie robię pierogi z kapustą, grzybami i mięsem.
>Czym przyprawić taki farsz?
Sól i pieprz u mnie wystarczają.
--
Catalina
gg # 186839
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 14:32:12
Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)Dnia Thu, 30 Sep 2004 15:08:41 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Małgorzatka+*, w
wiadomości news:<news:cjh0na$a98$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w wodzie,
> czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na patelnie i
> poddusić do miękkości razem z cebulką?
można, ale to już inne doznanie smakowe. poza tym powinnaś ją na tej patelni
podlać troszkę wodą i poddusić IMO, bo będzie twarda
> Czym przyprawić taki farsz?
ja solą i pieprzem
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 14:39:01
Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)Małgorzatka+ wrote:
> Witam !
>
> Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w
> wodzie, czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na
> patelnie i poddusić do miękkości razem z cebulką?
> Lenistwo przeze mnie przemawia ;-) ale czasu mam mało, a ochotę na
> pierogi straszną.
> Czym przyprawić taki farsz?
>
> Z góry dzięki za odpowiedzi,
witam,
ja bym dodała oprócz soli, pieprzu gałki m.
pozdrawiam
kissek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 19:31:17
Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)W: cjh0na$a98$...@n...news.tpi.pl,
Od: Małgorzatka+ <m...@i...pl>
Było:
> Witam !
>
> Mam takie pytanie - czy kapustę kiszoną koniecznie trzeba ugotować w
> wodzie, czy ewentualnie można wrzucić taką opłukaną i posiekaną na
> patelnie i poddusić do miękkości razem z cebulką?
> Lenistwo przeze mnie przemawia ;-) ale czasu mam mało, a ochotę na
> pierogi straszną.
> Czym przyprawić taki farsz?
>
> Z góry dzięki za odpowiedzi,
A do kapusty to zawsze kminek, to będzie mniej wybuchowo ;-)
--
----------------------------------------------------
--------
Przy odpowiedzi na priv proszę usunąć oczywiste 2 nadwyżki tekstu
----------------------------------------------------
--------
Sławek SWP
---------------------------------------------------
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Zajrzyj na : http://teampoland.republika.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-30 19:50:54
Temat: Re: pierogi z kapustą (pytanie)
Użytkownik "Ti`Ana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1wqg7e5ncurvi$.dlg@czarodziejka.net...
> można, ale to już inne doznanie smakowe. poza tym powinnaś ją na tej
patelni
> podlać troszkę wodą i poddusić IMO, bo będzie twarda
>
Ja kapustę, zwłaszcza kiszoną, lubię pod każdą postacią, ale lubię też
zesmażoną na brązowo na patelni jako dodatek do obiadu, bez podlewania wodą,
pycha!
Asieńka P.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |