Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zawartość masła w maśle

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zawartość masła w maśle

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 103


« poprzedni wątek następny wątek »

51. Data: 2006-02-16 17:06:04

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Golo" <k...@t...pl> wrote in message news:op.s417bgqrribdzh@krzys...
>
> Kto wie jak to jest i jak być powinno?
> Czasy naturalnego wiejskiego masla w oselce skonczyly sie juz dawno,
>
Moze sie nie skonczyly. Jest taka firma, co prawda masla nie skosztowalem
tylko smietane. Jezeli jakosc masla jest taka jak tej smietany, to sadze ze
to bedzie najlepsze maslo, sprubuje.
Cena masla kosmiczna, jak dla mnie. 6.50 za 250g.
Ostatnio kupuje tylko oselke gorska, ale sadze ze to jakas podroba. Nie ma
tego zapachu jak na poczatku. Tluszcz roslinny wyczuwam "na kilometr".
---
Ta firma z ta super smietana to klimeko. Masla jak mowilem, jeszcze nie
probowalem. Niestety ich produkty nie sa dostepne w sklepach /chyba/. W
Poznaniu jest takie miejsce gdzie mozna kupic ich produkty.
podam linka do ich strony.
http://www.eko-natura.pl/sklep/product_info.php?cPat
h=24_60&products_id=54
Pozdrawiam
MarekF



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


52. Data: 2006-02-16 17:18:33

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:dt1t6u$fm1$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Golo" napisał w wiadomości
> to że cos wyglada jak musztarda czy keczup wcale nie oznacza ze zawiera w
> sobie cos co kiedykolwiek i gdziekolwiek samo wyrosło
>
To w musztardzie nie ma musztardy?
A tak lubie sarepska.....
Pozdr
maf


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


53. Data: 2006-02-16 17:27:02

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:dt1r3b$cr0$1@news.lublin.pl...
>
> No własnie..ale jak widze to zeby zjesc dobre masło to trzeba sie udac w
> rejony gdzie nie dotarły idiotenszopy i hacapy...
Nie da sie "udac w rejony".
Wydawalo by sie, ze nad morzem zjesz rybe z rejonu "znad baltyku"
W Swietoujsciu w smazalni ryb byly filety sprowadzone z hurtowni z
centralnej polski.
Pozdr
maf
ps
moj dostawca jaj czasem przywozi stemplowane, dzisiaj niestemplowane.
Zdarzaja sie podwojne zoltka.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


54. Data: 2006-02-16 17:40:47

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "maf" <m...@a...alpha.pl> napisał w wiadomości
news:dt2brt$mmm$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
wrote
> in message news:dt1t6u$fm1$1@news.lublin.pl...
> >
> > Użytkownik "Golo" napisał w wiadomości
> > to że cos wyglada jak musztarda czy keczup wcale nie oznacza ze zawiera
w
> > sobie cos co kiedykolwiek i gdziekolwiek samo wyrosło
> >
> To w musztardzie nie ma musztardy?
> A tak lubie sarepska.....
> Pozdr
> maf
>
>

Jeszcze nie w kazdej..ale produkcja analogów ma przed soba ogromną
przyszłość ;)))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


55. Data: 2006-02-16 19:00:47

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 16 Feb 2006 16:35:11 +0100, Waćpanna lub waćpan Golo, w wiadomości
<news:op.s42n8xd6ribdzh@krzys> zawarł, co następuje:

>> Nie mam co zgadywać, nie kupuję taniej musztardy ani taniego keczupu.
>
> Jesteś przekonana ze to, co kupujesz jest "żywnością alternatywna":))?

Jestem przekonana, że keczap Heinza ma w sobie pomidory :)
Od musztardy mam innych speców w domu.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


56. Data: 2006-02-16 19:23:06

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Golo" <k...@t...pl> napisał w wiadomości

> Już bym wolał jajecznicę z jaj z podwójnym żółtkiem na prawdziwym
> maśle. Tyle ze skąd takie maslo wziąść.

Jajko lepiej nie (!) z podwojnym zoltkiem (ponoc to jest wybryk natury po
karmach z hormonami). Czasem w wiejskich tez sie trafi, ale to juz naturalny
wybryk. W innym watku pisalam, ze zaopatruje sie w jajka, maslo, itd. na
wsi-to dopiero rarytasy :))) Takie wiejskie jajo na miekko, to po prostu
niebo w gebie, albo jajecznica...wiesz, ze jesz jajko. A maslo sklepowe
nawet sie do tego nie umywa...

> Kto zgadnie ile jest gorczycy w taniej musztardzie lub pomidorów w
> ketchupie?

Uwielbiam duzo gorczycy w musztardzie, ja kupuje raczej gorczyce w
musztardzie, hi hi ;)

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


57. Data: 2006-02-16 20:06:56

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Golo <k...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 16 Feb 2006 20:00:47 +0100, Tatiana
<yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał:

> Dnia Thu, 16 Feb 2006 16:35:11 +0100, Waćpanna lub waćpan Golo, w
> wiadomości
> <news:op.s42n8xd6ribdzh@krzys> zawarł, co następuje:
>
>>> Nie mam co zgadywać, nie kupuję taniej musztardy ani taniego keczupu.
>>
>> Jesteś przekonana ze to, co kupujesz jest "żywnością alternatywna":))?
>
> Jestem przekonana, że keczap Heinza ma w sobie pomidory :)
> Od musztardy mam innych speców w domu.

Tak mówią o Heinzu, też go kupuję ale głowy co do tego że
on naprawdę na pomidorach bym nie dał.Za duzo w życiu widziałem.
G

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


58. Data: 2006-02-16 20:15:48

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Golo <k...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 16 Feb 2006 18:06:04 +0100, maf <m...@a...alpha.pl>
napisał:

>
> "Golo" <k...@t...pl> wrote in message news:op.s417bgqrribdzh@krzys...
>>
>> Kto wie jak to jest i jak byae powinno?
>> Czasy naturalnego wiejskiego masla w oselce skonczyly sie juz dawno,
>>
> Moze sie nie skonczyly. Jest taka firma,

Ciach...

Klimeko. Ich strona internetowa jakaś ubożuchna jest.Ale nic to.
Jutro jadę do rozeznac zaopoatrzenie w sklepie ze zdrową żywnoscia,
moze tam mają dobre masło i nie tylko.
G


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


59. Data: 2006-02-16 21:21:23

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Krzysiek.B" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Dnia Thu, 16 Feb 2006 18:06:04 +0100, maf <m...@a...alpha.pl>  
> napisał:
>
> >
> > "Golo" <k...@t...pl> wrote in message news:op.s417bgqrribdzh@krzys...
> >>
> >> Kto wie jak to jest i jak byĂŚ powinno?
> >> Czasy naturalnego wiejskiego masla w oselce skonczyly sie juz dawno,
> >>
> > Moze sie nie skonczyly. Jest taka firma,
>
> Ciach...
>
> Klimeko. Ich strona internetowa jakaś ubożuchna jest.Ale nic to.
> Jutro jadę do rozeznac zaopoatrzenie w sklepie ze zdrową żywnoscia,
> moze tam mają dobre masło i nie tylko.
> G


A mnie się wydaje,że jak masło ma okres przydatności do sprzycia dłuższy niż
2 lub 3 tygodnie nie pamiętam ile ma Garwolin to znim już coś jest nietak.
Tak jak te Prezidenty i inne wynalazki.


Pozdrufka.Krzysiek.B


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


60. Data: 2006-02-17 07:50:25

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Misiek" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:rtmb5nx80dnf$.dlg@czarodziejka.net...

(ciach)
> Już myślałam, ze masz coś do bułek. Mam właśnie świeże i mam masło
> śmmeitankowe smakujące masłem i tak soli czosnku może dołożę i ten tego,
to
> ja jestem w kuchni ;>
> --

Ten tego... co do masla to raczej nigdy nie bedziemy mieli pewnosci ze
swieze chyba ze akurat jestesmy u roziny na wsi i oni wlasnie doili krowy,
odciagneli smietanke z mleka i robia maslo :)
a co do swiezego chleba...
Pracuje w firmie zajmujacej sie miedzy innymi produkcja urzadzen do
kriogeniki dla przetworstwa spozywczych produktow
Bylem na delegacji w duuuuzej piekarni
Od tej pory nie wierze w swieze pieczywo ze sklepow
widzialem:
1. chleb upiezony i mrozony pozniej (to dla malych piekarni ktpre pozniej
"odswiezaja" ten chleb rozmrazajac go w odpowiednich minipiecykach)
2. na pol upieczony chleb i zamrozony (to dla wiekszych piekarni ktore potem
rozmrazaja i dopiekaja chleb- wychozi "swierzy")
3. zamrozone ciasto na chleb w formie gotowych bochenkow - to dla duzych
piekarni- rozmrzaja pozniej to ciasto, pieka i mamy swiezutki chlebek

Chyba ze mieszkamy obok malutkiej piekarni...ktora jeszcze uczciwie robi
chleb...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ] . 7 ... 11


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

drugie podejście do faworków :-)
Re: moja meksykańskia wyżerka
Kotlety mielone bez jajka?
Ile czasu gotować jajko na miękko?
Pomidorowa przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »