Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zawartość masła w maśle

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zawartość masła w maśle

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 103


« poprzedni wątek następny wątek »

61. Data: 2006-02-17 07:53:17

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Misiek" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:154adsgh5d1fc.dlg@czarodziejka.net...

>
> Jestem przekonana, że keczap Heinza (ciach)

Ketchup jesli juz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


62. Data: 2006-02-17 08:01:39

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 16.02.2006, o godzinie 16.17.32, na pl.rec.kuchnia, Iwona_s
napisał(a):

>> A nie da rady samemu zrobić?
>> BTW po jakieś 64-70zł/kg są masła w sklepach ze zdrową żywnością.
> Tylko coby sie moja Pani gospodyni nie dowiedziala. Sprzedaje mi po 15,-/kg.
> To jest dopiero maslo :)

Na pewno. Cena w tych sklepach to jakieś zdzierstwo, ale tak dla przykładu
podałem. :)

>> Pozdrawiam,
>> *Habeck*
>> /Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
>> - Schutzbach
>
> ooooo, masz jedna z moich sygnaturek...

Mylisz się. Jeżeli ją masz, to na pewno ode mnie. :P
Używam jej od ponad 2 lat. :)

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


63. Data: 2006-02-17 08:05:04

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 16.02.2006, o godzinie 14.17.08, na pl.rec.kuchnia, Marek W.
napisał(a):

>> <ciach>
>> A nie da rady samemu zrobić?
>> BTW po jakieś 64-70zł/kg są masła w sklepach ze zdrową żywnością.
>>
> http://www.cookingforengineers.com/article.php?id=11
3

O! Tak kiedyś udało mi się zrobić - wyszło zamiast bitej śmietany. :) Swoją
drogą pyszne masło w ten sposób wychodzi - śmietana była dosładzana i mało
nabrało delikatnego słodkiego posmaku. :) Tylko oddzielenie go od resztek
było niezbyt wygodne. A jak się nazywają te specjalne drewniane naczynia, w
których się ubijało kiedyś śmietanę i wychodziło masło?

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


64. Data: 2006-02-17 08:26:14

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 16.02.2006, o godzinie 22.21.23, na pl.rec.kuchnia, Krzysiek.B
napisał(a):

> A mnie się wydaje,że jak masło ma okres przydatności do sprzycia dłuższy niż
> 2 lub 3 tygodnie nie pamiętam ile ma Garwolin to znim już coś jest nietak.
> Tak jak te Prezidenty i inne wynalazki.

A co jest nie tak z Prezidentem? Właśnie na próbę wczoraj kupiłem. :) Skład
to 82% tłuszczu i nic poza tym nie jest napisane. Dotychczas jadłem jakieś
osełkowe o tej samej ilości tłuszczu.

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


65. Data: 2006-02-17 08:27:53

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Habeck Colibretto napisał(a):
>
> A co jest nie tak z Prezidentem? Właśnie na próbę wczoraj kupiłem. :) Skład
> to 82% tłuszczu i nic poza tym nie jest napisane. Dotychczas jadłem jakieś
> osełkowe o tej samej ilości tłuszczu.
>

A czy to nie jest kwestia _jakiego_ tłuszczu?

--
Ania

Głosowanie na blog roku 2005: http://tinyurl.com/8jrzv

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


66. Data: 2006-02-17 08:44:11

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Habeck Colibretto" <h...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:elhabiy1fvvm.dlg@habeck.pl...
> Dnia 16.02.2006, o godzinie 14.17.08, na pl.rec.kuchnia, Marek W.
> napisał(a):
>
> >> <ciach>
> >> A nie da rady samemu zrobić?
> >> BTW po jakieś 64-70zł/kg są masła w sklepach ze zdrową żywnością.
> >>
> > http://www.cookingforengineers.com/article.php?id=11
3
>
> O! Tak kiedyś udało mi się zrobić - wyszło zamiast bitej śmietany. :)
Swoją
> drogą pyszne masło w ten sposób wychodzi - śmietana była dosładzana i mało
> nabrało delikatnego słodkiego posmaku. :) Tylko oddzielenie go od resztek
> było niezbyt wygodne. A jak się nazywają te specjalne drewniane naczynia,
w
> których się ubijało kiedyś śmietanę i wychodziło masło?
>

to sie maselnica nazywa - aktualnie do obejzenia w najbliższym skansenie..a
jak sie czasem trafi na pokaz
robienia masła to mozna popróbowac i porównac smak..:)))

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


67. Data: 2006-02-17 09:20:01

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 17.02.2006, o godzinie 09.27.53, na pl.rec.kuchnia, aniared
napisał(a):

>> A co jest nie tak z Prezidentem? Właśnie na próbę wczoraj kupiłem. :) Skład
>> to 82% tłuszczu i nic poza tym nie jest napisane. Dotychczas jadłem jakieś
>> osełkowe o tej samej ilości tłuszczu.
> A czy to nie jest kwestia _jakiego_ tłuszczu?

Jeżeli nie rozróżniają i jeżeli masło nazywa się masłem to domyślnie jest
chyba, że bez dodatków... Przynajmniej taką mam nadzieję. :)

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


68. Data: 2006-02-17 09:26:19

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Misiek napisał(a):
> Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
> news:154adsgh5d1fc.dlg@czarodziejka.net...
>
>> Jestem przekonana, że keczap Heinza (ciach)
>
> Ketchup jesli juz

Zobacz:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=23209
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


69. Data: 2006-02-17 09:35:12

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Tylko oddzielenie go od resztek
> było niezbyt wygodne.
> --
> Pozdrawiam,
> *Habeck*
> /Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
> - Schutzbach
Te resztki...to maślanka. Właśnie najlepsza na swiecie, gdy pływają w niej
grudki masła. :-))
Pozdrawiam Areta. Fajna sygnaturka. Myslałam ,że rzeczy są trójwymiarowe ;-).


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


70. Data: 2006-02-17 10:52:52

Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 17.02.2006, o godzinie 10.35.12, na pl.rec.kuchnia, Aretkka
napisał(a):

> Tylko oddzielenie go od resztek
> było niezbyt wygodne.
>> --
>> Pozdrawiam,
>> *Habeck*
>> /Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
>> - Schutzbach
> Te resztki...to maślanka. Właśnie najlepsza na swiecie, gdy pływają w niej
> grudki masła. :-))

Nie lubię maślanki. Sam nie wiem dlaczego. Nigdy nie jadłem. :)))

> Pozdrawiam Areta. Fajna sygnaturka. Myslałam ,że rzeczy są trójwymiarowe ;-).

W rzeczywistości trójwymiarowej tak. Ale są też dwuwymiarowe i jednostronne
w trójwymiarze. Vide wstęga Mobiusa. :) Od wszystkiego są wyjątki i tylko
fanatyk tego nie widzi. ;)

--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 6 . [ 7 ] . 8 ... 11


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

drugie podejście do faworków :-)
Re: moja meksykańskia wyżerka
Kotlety mielone bez jajka?
Ile czasu gotować jajko na miękko?
Pomidorowa przepis

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »