Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Krystyna*Opty*" <K...@o...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Zawartosc wybranych skladnikow odzywczych w diecie optymalnej
Date: Mon, 16 Aug 2004 20:14:32 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 95
Sender: K...@o...pl@sub131-106.elpos.net
Message-ID: <cfqths$kpc$1@news.onet.pl>
References: <cenvjg$m1k$1@inews.gazeta.pl> <ceogt6$qcc$1@nemesis.news.tpi.pl>
<ceoini$b5k$1@inews.gazeta.pl> <ceomqp$npj$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ceon8q$rre$1@news.onet.pl> <cep1ik$anb$1@inews.gazeta.pl>
<ceq1s7$maq$1@news.onet.pl> <ceqf7s$sc3$1@inews.gazeta.pl>
<ceqnlk$h4n$1@news.onet.pl> <cer06r$9j2$1@inews.gazeta.pl>
<cfbkg7$j3u$1@news.onet.pl> <cffkiq$t4$1@news.onet.pl>
<cfg1u2$39r$1@inews.gazeta.pl> <cfgjuc$f0j$1@news.onet.pl>
<cfq1jr$gql$1@news.onet.pl> <cfq7vq$m1d$1@news.onet.pl>
<cfqm1h$r0p$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: sub131-106.elpos.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1092680060 21292 82.139.131.106 (16 Aug 2004 18:14:20 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Aug 2004 18:14:20 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2741.2600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2742.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:39995
Ukryj nagłówki
Użytkownik "bazyli4" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cfqm1h$r0p$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Krystyna*Opty*" <K...@o...pl> napisał w
> wiadomości news:cfq7vq$m1d$1@news.onet.pl...
>
> > No jasne. Mając Twoją super tuszę też bym szukała sposobów na
> > poprawienie sobie nastroju... ale jak widać na Twojej fotce
> > http://vege.spinacz.pl/str.php?dz=9&id=43&zdj=1
> > - nie potrafisz swojego intelektu wykorzystać, aby mieć choć trochę
> > mniej słoniny własnej.
>
> No jasne, nasza kochana Krysia
A co Wy towarzyszu, tak się mnożycie?
niewiele ma pojęcia ad rem, więc trzeba
> ad hominem...
Z tymi popisami znajomości wyrazów obcych powtarzasz się,
niestety...
Żebyś tak jeszcze oprócz tego napisał na grupy coś ciekawego.
otóż moje śliczne kochanie (zanim wypowiesz się na temat
> kategori "śliczne" poczytaj Wallisa ;-> humor poprawiają mi takie
> bęcwały jak Ty i Tobie podobni w bronieniu spraw z dawien dawna
> upadłych... jakbym miał problem z nadwagą to bym się go pozbył, ale
nie
> mam... ale na to trzeba nieco inteligencji, której nie posiadasz,
> przykro mi...
Czyli te zdjęcia to tak dla zmyłki??? 8)
Uważaj Bazyli4, skoro nadwagi nie masz - nie pęknij czasem z nadmiaru
EGO... ;)
> > A konkretnie, to co masz do powyższego mojego tekstu? Bo Twoje
> > ekwilibrystyczne skojarzenia mnie nie interesują.
>
> Nie potrafimy czytać? Własnych tekstów?
A Ty już o sobie tak w liczbie mnogiej? No i czy nie nazbyt
samokrytycznie?
Bo nie do Ciebie było to
> skojarzenie ze Spinozą, aż tak wysoko Cię nie oceniam...
1. Ale mnie kompletnie nie interesuje Twoje zdanie O MNIE.
2. Hm... A więc pisząc do mnie, piszesz nie do mnie???
> Ale rozbierzmy, boć trzeba jak łopatą - żebyś wiedziała, jak lali po
> majtach z tego wodoru w słoninie, cóż...
??? Masz jakieś zwidy? Czy to może własne doświadczenia?
- żółtko jaja jest wartościowe,
> to samo żółtko jest jednak bardziej wartościowe z białkiem niż bez...
> otóż ta ekwilibrystyka, jak to okreslasz, to prosta logika... albo
naucz się pisac poprawnie i z sensem, albo idź na jakieś lekcje
poprawnego
> myślenia...
Albo Ty się naucz czytać ze zrozumieniem.
> Aha, czyli teraz w margarynie mamy wodór, którego nie chcesz, a w
> niedotopionej słoninie mamy wodór... czyli skwarki.. ale jakie
skwarki, jak nie topisz dobrze, tylko na miękko...
No widzisz, po prostu trzeba się nauczyć, panie Czepialski :)
> > I zapewne jakoś nie przyszło Ci do głowy śmiać się z amatorów
> > margaryny.
>
> Gdzie ja coś pisałem o margarynie?
A gdzie ja coś pisałam o Spinozie? :)
Ty temat tłuszczu kojarzysz ze Spinozą, ja z margaryną.
> > A jaki tłuszcz w swojej kuchni preferujesz?
>
> Do jednych rzeczy smalec, do innych masło (do odgrzewania znakomite,
do smażenia po przerobieniu na ghee), do innych oliwy z oliwek, ale
> greckie, pieprzowe, szkoda że tak trudno to w okolicach Lublina
zdobyć, włoskie są bez smaku, margaryn nawet do ciasta nie używam...
i duże ilości oleju z pestek winogron.
> PS No i rzepakowy, ten ciężki, z pierwszego tłoczenia, i lniany
(tylko niech Ci się z pokostem nie myli, bo wstrętne w talerzu
> będziesz miała)..
1. No to niewiele się różnimy w używanych tłuszczach.
2. I nawet jak chcesz, to potrafisz przez moment mnie nie obrażać ;)
Krystyna
|