« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-28 13:46:16
Temat: anans w ciescieKiedys jadlam plastry ananasa smazone w ciescie. I tu pytanie czy to
ciasto moze byc takie jak do jablek. Wtedy wydawalo mi sie bardziej
chrupiace. Prosze o przepis jesli ktos robil. Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-28 15:16:40
Temat: Re: anans w ciescieUlka wrote:
> Kiedys jadlam plastry ananasa smazone w ciescie. I tu pytanie czy to
> ciasto moze byc takie jak do jablek. Wtedy wydawalo mi sie bardziej
> chrupiace. Prosze o przepis jesli ktos robil. Ulka
Ja robie rozne owoce smazone w ciescie. Z mojego doswiadczenia, to owoce
nie moga byc za soczyste, bo z tego nic nie wyjdzie. Jesli chodzi o
annanasa to mozna zprobowac ale musi byc malo dojzaly, inaczej sok z
niego bedzie wyciekal i palil sie na patelni. Ciasto podobne jak do
nalesnikow tylko odrobine bardziej geste, mozna dodac troche mleka i
proszku do pieczenia, beda bardziej puszyste.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-31 12:28:25
Temat: Re: anans w ciescie> Ja robie rozne owoce smazone w ciescie. Z mojego doswiadczenia, to owoce
> nie moga byc za soczyste, bo z tego nic nie wyjdzie. Jesli chodzi o
> annanasa to mozna zprobowac ale musi byc malo dojzaly, inaczej sok z
> niego bedzie wyciekal i palil sie na patelni. Ciasto podobne jak do
> nalesnikow tylko odrobine bardziej geste, mozna dodac troche mleka i
> proszku do pieczenia, beda bardziej puszyste.
Dzieki.Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-01 14:23:21
Temat: Re: anans w ciescieUlka <u...@p...onet.pl> wstukal(a) pracowicie:
> Kiedys jadlam plastry ananasa smazone w ciescie. I tu pytanie czy to
> ciasto moze byc takie jak do jablek. Wtedy wydawalo mi sie bardziej
> chrupiace. Prosze o przepis jesli ktos robil. Ulka
Wypróbowałem z bananami - spróbuj zrobić ciasto do pączków z serka
homogenizowanego (1 serek, cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku, 3 jajka,
1.5 szklanki mąki) i wpakować ananasa w środek. Smażyć na głębokim oleju. Z
bananami wyszło super. Planuję jescze wypróbować dodatek wiórków kokosowych
i kawałki kurczaka w środek - ale to już inna bajka.
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, | ======< 102 >
| nie obleka tego faktu w słowa. | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`------------------------------------(Tuwim)--------
--' \8oooooooooooo8/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-01 14:41:52
Temat: Re: anans w ciescie> spróbuj zrobić ciasto do pšczków z serka homogenizowanego
Tak wlasnie myslalam, ale balam sie wyprobowac:-(((( . Dzieki. Potwierdzasz
moje przypuszczenia dlaczego mezczyzni sa lepszymi kucharzmi - nie boja sie
eksperymentowac. Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-02-01 16:01:14
Temat: Re: anans w ciescieUlka <u...@p...onet.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> spróbuj zrobić ciasto do pšczków z serka homogenizowanego
> Tak wlasnie myslalam, ale balam sie wyprobowac:-(((( . Dzieki. Potwierdzasz
> moje przypuszczenia dlaczego mezczyzni sa lepszymi kucharzmi - nie boja sie
> eksperymentowac. Ulka
Dzięki. ;-))
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| 'WELCOME TO THE MOUNTAINS, GREAT WARRIOR.' | ======< 102 >
| | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`---------------------------------------------------
--' \8oooooooooooo8/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |