| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-03-08 20:58:09
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzciepaskuda <p...@p...onet.pl> napisał(a):
> Mam ochote zrobić włoskie przyjęcie i prosze Was o naprowadzenie na kilka
> ciekawych przepisów (ale niezbyt trudnych).
Przepyszna sałatka z cienko pokrojonych pieczarek, zamarynowanych przez parę
godzin w winegrecie z oliwy i soku z cytryny + sól, pieprz,
czosnek /przekrojone ząbki, wyjęte przed podaniem/ i dużo zielonej
pietruszki. Świetna "przegryzka".
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-03-08 21:07:20
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Użytkownik "paskuda" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:756d.00000141.440ee3c6@newsgate.onet.pl...
> Mam ochote zrobić włoskie przyjęcie i prosze Was o naprowadzenie na kilka
> ciekawych przepisów (ale niezbyt trudnych).
Bruschetta
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14
97
oraz (choc nie wiem, czyto włoskie) połówki awokado skropione cytryną, na to
tunczyk rozdrobiony i oliwka, bardzo dobre tez w wersji awokado+creme
fraiche+kawior.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-03-08 21:17:34
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcieczeremcha wrote:
> Przepyszna sałatka z cienko pokrojonych pieczarek, zamarynowanych przez parę
> godzin w winegrecie z oliwy i soku z cytryny + sól, pieprz,
> czosnek /przekrojone ząbki, wyjęte przed podaniem/ i dużo zielonej
> pietruszki. Świetna "przegryzka".
albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
(używam maszynki elektrycznej), posolić i wytuptać z wody, upiec na
oliwie na lekkobrązowo (uważać, bo między lekkobrązowo i ciemnoczarno
jest tylko kilkanaście sekund) i upieczone zamarynować w occie balsamico
z czosnkiem. No i suszone pomidory w oliwie i balsamico.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-03-08 21:38:19
Temat: bakłażanki (was: włoskie przyjęcie - poradzcie)
> albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
>
no właśnie,..
znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-03-08 22:23:10
Temat: Re: bakłażankimufaska wrote:
>>albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
>>
>
>
>
> no właśnie,..
> znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
> jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)
podawałem parę razy taki przepis nawinie. W roli głównej bakłażany,
cukinia, pomidory, pieczarki, cebula w dowolnej kombinacji. Wydrąża się
je. To, co się wydrążyło pokroić drobno i usmażyć (długość zależy od
trwardości tego czegoś). Dodać pietruszki zielonej, jajko, ser żółty
starty. Wciapciać to do wydrążonych warzyw, posypać lekko tartą bułką
(jak kto lubi), pokropić oliwą (jak kto lubi) i do piekarnika na 20
minut (około). Dla mięsnych dodać do farszu podsmażone mielone mięso.
Smakuje i na ciepło (z bułką lub ryżem) i na zimno. Ale więcej nie
piszę, bo głodny jestem.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-03-08 23:10:55
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcieEmilia Karbownik napisał(a):
> Krysia Thompson napisał(a):
>
>> On Wed, 08 Mar 2006 19:58:46 +0100, Emilia Karbownik
>> <d...@N...CHCE.SPAMU.o2.pl> wrote:
>>
>>
>>> Marsjasz napisał(a):
>>>
>>>> szynka parmenska...
>>>
>>>
>>> obrzydlistwo, bleee..
>>>
>> Mowisz za siebie czy za ogol? :PP
>
>
> No oczywiście, że za siebie. Ogół potrafi mieć dziwne gusta. ;P
> Choć przyznam, że nie spotkałam jeszcze osoby, której by to smakowało.
> EK
>
moze sie poznamy? :>
ja uwielbiam.
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-03-08 23:39:30
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcieDnia Wed, 08 Mar 2006 19:58:46 +0100, Emilia Karbownik napisał(a):
> obrzydlistwo, bleee..
E tam. Sprobuj moze z porzadnego zrodla.
--
pozdrawiam
Maciek
"Invent something idiot-proof,
and they will invent a better idiot"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-03-08 23:41:17
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
>>
>>>Marsjasz napisał(a):
>>>
>>>>szynka parmenska...
>>>
>>>obrzydlistwo, bleee..
>>>
>> Mowisz za siebie czy za ogol? :PP
>
>No oczywiście, że za siebie. Ogół potrafi mieć dziwne gusta. ;P
>Choć przyznam, że nie spotkałam jeszcze osoby, której by to smakowało.
>EK
Ja lubie bardzo, ale mysmy sie nie spotkaly jeszcze :PPPP
ale musze powiedziec, ze nawet bardziej lubie szwarcwaldzka
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-03-08 23:50:10
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Le jeudi 9 mars 2006 ŕ 00:41:17, dans <1...@4...com>
vous écriviez :
>>>>Marsjasz napisał(a):
>>>>
>>>>>szynka parmenska...
>>>>
>>>>obrzydlistwo, bleee..
> Ja lubie bardzo, ale mysmy sie nie spotkaly jeszcze :PPPP
> ale musze powiedziec, ze nawet bardziej lubie szwarcwaldzka
A ta z Tyrolu (tysz wloska, tzw. "speck tyrolski") jeszcze lepsza :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-03-09 07:41:44
Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
>
> Jak widzicie brakuje mi zimnych zakąsem
szynka prosciutto z melonem , faszerowane pieczarki, sałatki makaronowe
, a na ciepło bulin z ravioli , zupa Minestrone, risotto , pizza, owoce
morza, na desrer oprócz tiramisu , casata,
pozdr Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |