Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia włoskie przyjęcie - poradzcie

Grupy

Szukaj w grupach

 

włoskie przyjęcie - poradzcie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 43


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-08 20:58:09

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

paskuda <p...@p...onet.pl> napisał(a):

> Mam ochote zrobić włoskie przyjęcie i prosze Was o naprowadzenie na kilka
> ciekawych przepisów (ale niezbyt trudnych).

Przepyszna sałatka z cienko pokrojonych pieczarek, zamarynowanych przez parę
godzin w winegrecie z oliwy i soku z cytryny + sól, pieprz,
czosnek /przekrojone ząbki, wyjęte przed podaniem/ i dużo zielonej
pietruszki. Świetna "przegryzka".

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-03-08 21:07:20

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: "cherokee" <n...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "paskuda" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:756d.00000141.440ee3c6@newsgate.onet.pl...
> Mam ochote zrobić włoskie przyjęcie i prosze Was o naprowadzenie na kilka
> ciekawych przepisów (ale niezbyt trudnych).

Bruschetta
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14
97

oraz (choc nie wiem, czyto włoskie) połówki awokado skropione cytryną, na to
tunczyk rozdrobiony i oliwka, bardzo dobre tez w wersji awokado+creme
fraiche+kawior.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-03-08 21:17:34

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

czeremcha wrote:

> Przepyszna sałatka z cienko pokrojonych pieczarek, zamarynowanych przez parę
> godzin w winegrecie z oliwy i soku z cytryny + sól, pieprz,
> czosnek /przekrojone ząbki, wyjęte przed podaniem/ i dużo zielonej
> pietruszki. Świetna "przegryzka".

albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
(używam maszynki elektrycznej), posolić i wytuptać z wody, upiec na
oliwie na lekkobrązowo (uważać, bo między lekkobrązowo i ciemnoczarno
jest tylko kilkanaście sekund) i upieczone zamarynować w occie balsamico
z czosnkiem. No i suszone pomidory w oliwie i balsamico.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-03-08 21:38:19

Temat: bakłażanki (was: włoskie przyjęcie - poradzcie)
Od: mufaska <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora


> albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
>


no właśnie,..
znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-03-08 22:23:10

Temat: Re: bakłażanki
Od: Waldemar <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

mufaska wrote:
>>albo podobne z bakłażanów: bakłażany pokroić na plastry jakieś 1mm grube
>>
>
>
>
> no właśnie,..
> znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
> jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)
podawałem parę razy taki przepis nawinie. W roli głównej bakłażany,
cukinia, pomidory, pieczarki, cebula w dowolnej kombinacji. Wydrąża się
je. To, co się wydrążyło pokroić drobno i usmażyć (długość zależy od
trwardości tego czegoś). Dodać pietruszki zielonej, jajko, ser żółty
starty. Wciapciać to do wydrążonych warzyw, posypać lekko tartą bułką
(jak kto lubi), pokropić oliwą (jak kto lubi) i do piekarnika na 20
minut (około). Dla mięsnych dodać do farszu podsmażone mielone mięso.
Smakuje i na ciepło (z bułką lub ryżem) i na zimno. Ale więcej nie
piszę, bo głodny jestem.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-03-08 23:10:55

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: "walkie!" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Emilia Karbownik napisał(a):
> Krysia Thompson napisał(a):
>
>> On Wed, 08 Mar 2006 19:58:46 +0100, Emilia Karbownik
>> <d...@N...CHCE.SPAMU.o2.pl> wrote:
>>
>>
>>> Marsjasz napisał(a):
>>>
>>>> szynka parmenska...
>>>
>>>
>>> obrzydlistwo, bleee..
>>>
>> Mowisz za siebie czy za ogol? :PP
>
>
> No oczywiście, że za siebie. Ogół potrafi mieć dziwne gusta. ;P
> Choć przyznam, że nie spotkałam jeszcze osoby, której by to smakowało.
> EK
>
moze sie poznamy? :>
ja uwielbiam.

--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-03-08 23:39:30

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: Maciek <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 08 Mar 2006 19:58:46 +0100, Emilia Karbownik napisał(a):

> obrzydlistwo, bleee..

E tam. Sprobuj moze z porzadnego zrodla.

--
pozdrawiam

Maciek
"Invent something idiot-proof,
and they will invent a better idiot"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-03-08 23:41:17

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>>>Marsjasz napisał(a):
>>>
>>>>szynka parmenska...
>>>
>>>obrzydlistwo, bleee..
>>>
>> Mowisz za siebie czy za ogol? :PP
>
>No oczywiście, że za siebie. Ogół potrafi mieć dziwne gusta. ;P
>Choć przyznam, że nie spotkałam jeszcze osoby, której by to smakowało.
>EK


Ja lubie bardzo, ale mysmy sie nie spotkaly jeszcze :PPPP
ale musze powiedziec, ze nawet bardziej lubie szwarcwaldzka

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-03-08 23:50:10

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 9 mars 2006 ŕ 00:41:17, dans <1...@4...com>
vous écriviez :

>>>>Marsjasz napisał(a):
>>>>
>>>>>szynka parmenska...
>>>>
>>>>obrzydlistwo, bleee..

> Ja lubie bardzo, ale mysmy sie nie spotkaly jeszcze :PPPP
> ale musze powiedziec, ze nawet bardziej lubie szwarcwaldzka


A ta z Tyrolu (tysz wloska, tzw. "speck tyrolski") jeszcze lepsza :)


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-03-09 07:41:44

Temat: Re: włoskie przyjęcie - poradzcie
Od: Meg <m...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Jak widzicie brakuje mi zimnych zakąsem

szynka prosciutto z melonem , faszerowane pieczarki, sałatki makaronowe
, a na ciepło bulin z ravioli , zupa Minestrone, risotto , pizza, owoce
morza, na desrer oprócz tiramisu , casata,

pozdr Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak przygotować jabłka do pierogów
Wszystkim Paniom......
flądra
Curious enough to know?
Chińskie pieczarki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »