Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia włoskie przyjęcie - poradzcie

Grupy

Szukaj w grupach

 

włoskie przyjęcie - poradzcie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 43


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2006-03-09 10:01:17

Temat: Re: bakłażanki (was: włoskie przyjęcie - poradzcie)
Od: "czeremcha " <c...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

mufaska <m...@b...pl> napisał(a):

> znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
> jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)

Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry grubości 0,5 cm nie przecinając do
końca /powstanie "wachlarz"/. Posolić, odsączyć. Ułożyć na folii
aluminiowej, w nacięcia powkładać plastry pomidora, papryki, cebuli,
pieczarki /chyba lepiej, żeby były podduszone/, plastry salami, sera żółtego
albo mozarelli. Posypać solą, pieprzem, ziołami /rozmaryn, szałwia,
tymianek, co kto lubi/, troszkę pokropić oliwą. Zawinąć w folię, upiec.

A przekrojonego wzdłuż na pół i wydrążonego /nie przesadnie/ bakłażana można
faszerować nadzieniem typu gołąbkowego, albo jarskim - ryż plus pieczarki.
Teraz mi się nasunęło - ryż plus gotowane, posiekane jajka. Do tego jakiś
koncentrat pomidorowy albo pomidory suszone? Oj, trzeba zapolować na
bakłażana... No i dodać do nadzienia to, co się z bakłażana wydłubało,
uprzednio podsmażywszy.

Ania


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2006-03-09 12:45:34

Temat: Re: bakłażanki
Od: mufaska <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

o rrrraaany :)
ale mniam brzmi :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2006-03-09 12:56:06

Temat: Re: bakłażanki
Od: aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

mufaska napisał(a):
> o rrrraaany :)
> ale mniam brzmi :)

Basiaaaa! Krysiaaaa! On(a) się wyraża!!!

(i kodowanie proszę poprawić)
--
Ania

http://aniared.blog.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2006-03-09 12:56:06

Temat: Re: bak łażanki (was: włoskie przyjęcie - poradzcie)
Od: notujaca <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

in article r...@4...net, mufaska at
m...@b...pl wrote on 8/03/2006 22:38:

> no właśnie,..
> znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
> jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)

My kiedyś robiliśmy fajny zapiekany "tort" z bakłażanów i zdaje się
pomidorów, ale nie mam przepisu przy sobie - mogę z domu wrzucić jeśli są
chętni. Choć zdaje się że to był przepis z "Kuchni Świata" GW, więc jak ktoś
ma to może tam sprawdzić. Było pyszne.

--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2006-03-09 13:02:13

Temat: Re: bakłażanki
Od: mufaska <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 09 Mar 2006 13:56:06 +0100, aniared napisał(a):
> mufaska napisał(a):
>> o rrrraaany :)
>> ale mniam brzmi :)
>
> Basiaaaa! Krysiaaaa! On(a) się wyraża!!!
>
> (i kodowanie proszę poprawić)


a niby co złego jest w moim kodowaniu ???? :-P

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2006-03-09 13:07:48

Temat: Re: bakłażanki
Od: aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

mufaska napisał(a):
> Dnia Thu, 09 Mar 2006 13:56:06 +0100, aniared napisał(a):
>> mufaska napisał(a):
>>> o rrrraaany :)
>>> ale mniam brzmi :)
>> Basiaaaa! Krysiaaaa! On(a) się wyraża!!!
>>
>> (i kodowanie proszę poprawić)
>
>
> a niby co złego jest w moim kodowaniu ???? :-P

Teraz jest dobrze, ale w poprzednim poście było: charset="us-ascii".

--
Ania

http://aniared.blog.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2006-03-09 13:14:31

Temat: Re: bakłażanki
Od: mufaska <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

i teraz znowu jest? :)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2006-03-09 13:17:04

Temat: Re: bakłażanki
Od: aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

mufaska napisał(a):
> i teraz znowu jest? :)

Świetna zabawa.

--
Ania

http://aniared.blog.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2006-03-09 13:18:06

Temat: Re: bakłażanki
Od: mufaska <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 09 Mar 2006 14:17:04 +0100, aniared napisał(a):
> mufaska napisał(a):
>> i teraz znowu jest? :)
>
> Świetna zabawa.

nie zabawa tylko sprawdzam o co chodzi. ale domyślam się że chodzi o to -
jeśli skasuję treść postu na którego odpisuję to pojawia sie to "złe
kodowanie"

a jak wpisuję odpowiedź pod postem to jest OK

ja jakoś zawsze wolę kasować treść ale może nie powinnam>?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2006-03-09 13:20:19

Temat: Re: bakłażanki
Od: BasiaBjk <b...@Q...pl> szukaj wiadomości tego autora

mufaska napisał(a):
> i teraz znowu jest? :)

Niestety. A to jest be, cacy jest ISO 8859-2.
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 . 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak przygotować jabłka do pierogów
Wszystkim Paniom......
flądra
Curious enough to know?
Chińskie pieczarki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »