« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2006-03-09 10:01:17
Temat: Re: bakłażanki (was: włoskie przyjęcie - poradzcie)mufaska <m...@b...pl> napisał(a):
> znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
> jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)
Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry grubości 0,5 cm nie przecinając do
końca /powstanie "wachlarz"/. Posolić, odsączyć. Ułożyć na folii
aluminiowej, w nacięcia powkładać plastry pomidora, papryki, cebuli,
pieczarki /chyba lepiej, żeby były podduszone/, plastry salami, sera żółtego
albo mozarelli. Posypać solą, pieprzem, ziołami /rozmaryn, szałwia,
tymianek, co kto lubi/, troszkę pokropić oliwą. Zawinąć w folię, upiec.
A przekrojonego wzdłuż na pół i wydrążonego /nie przesadnie/ bakłażana można
faszerować nadzieniem typu gołąbkowego, albo jarskim - ryż plus pieczarki.
Teraz mi się nasunęło - ryż plus gotowane, posiekane jajka. Do tego jakiś
koncentrat pomidorowy albo pomidory suszone? Oj, trzeba zapolować na
bakłażana... No i dodać do nadzienia to, co się z bakłażana wydłubało,
uprzednio podsmażywszy.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2006-03-09 12:45:34
Temat: Re: bakłażankio rrrraaany :)
ale mniam brzmi :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2006-03-09 12:56:06
Temat: Re: bakłażankimufaska napisał(a):
> o rrrraaany :)
> ale mniam brzmi :)
Basiaaaa! Krysiaaaa! On(a) się wyraża!!!
(i kodowanie proszę poprawić)
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2006-03-09 12:56:06
Temat: Re: bak łażanki (was: włoskie przyjęcie - poradzcie)in article r...@4...net, mufaska at
m...@b...pl wrote on 8/03/2006 22:38:
> no właśnie,..
> znacie jakieś dobre przepisy na pieczone bakłażany? nadziewane ...
> jakiekolwiek :) bakłażana mi sie chce :)
My kiedyś robiliśmy fajny zapiekany "tort" z bakłażanów i zdaje się
pomidorów, ale nie mam przepisu przy sobie - mogę z domu wrzucić jeśli są
chętni. Choć zdaje się że to był przepis z "Kuchni Świata" GW, więc jak ktoś
ma to może tam sprawdzić. Było pyszne.
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2006-03-09 13:02:13
Temat: Re: bakłażankiDnia Thu, 09 Mar 2006 13:56:06 +0100, aniared napisał(a):
> mufaska napisał(a):
>> o rrrraaany :)
>> ale mniam brzmi :)
>
> Basiaaaa! Krysiaaaa! On(a) się wyraża!!!
>
> (i kodowanie proszę poprawić)
a niby co złego jest w moim kodowaniu ???? :-P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2006-03-09 13:07:48
Temat: Re: bakłażankimufaska napisał(a):
> Dnia Thu, 09 Mar 2006 13:56:06 +0100, aniared napisał(a):
>> mufaska napisał(a):
>>> o rrrraaany :)
>>> ale mniam brzmi :)
>> Basiaaaa! Krysiaaaa! On(a) się wyraża!!!
>>
>> (i kodowanie proszę poprawić)
>
>
> a niby co złego jest w moim kodowaniu ???? :-P
Teraz jest dobrze, ale w poprzednim poście było: charset="us-ascii".
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2006-03-09 13:14:31
Temat: Re: bakłażankii teraz znowu jest? :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2006-03-09 13:17:04
Temat: Re: bakłażankimufaska napisał(a):
> i teraz znowu jest? :)
Świetna zabawa.
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2006-03-09 13:18:06
Temat: Re: bakłażankiDnia Thu, 09 Mar 2006 14:17:04 +0100, aniared napisał(a):
> mufaska napisał(a):
>> i teraz znowu jest? :)
>
> Świetna zabawa.
nie zabawa tylko sprawdzam o co chodzi. ale domyślam się że chodzi o to -
jeśli skasuję treść postu na którego odpisuję to pojawia sie to "złe
kodowanie"
a jak wpisuję odpowiedź pod postem to jest OK
ja jakoś zawsze wolę kasować treść ale może nie powinnam>?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2006-03-09 13:20:19
Temat: Re: bakłażankimufaska napisał(a):
> i teraz znowu jest? :)
Niestety. A to jest be, cacy jest ISO 8859-2.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |