« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-27 19:54:36
Temat: biszkopt jak wyjmować??mam pyatnei czy biszkopt należ y od razu wyjąć z piekarnika i blaszki i
zdjąć papier ze spodu czy..troszkę poczekac??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-27 23:14:41
Temat: Re: biszkopt jak wyjmować??
Użytkownik "ojola" <ojola@_NOSPAM_Tenbit.pl> napisał w wiadomości
news:c44m5s$t07$1@inews.gazeta.pl...
> mam pyatnei czy biszkopt należ y od razu wyjąć z piekarnika i blaszki i
> zdjąć papier ze spodu czy..troszkę poczekac??
ja czekam aż całkeim wystygnie, koleżanka poradziła mi kiedyś by blaszkę
odwrócić do góry nogami i wesprzeć ją na dwóch kubkach po bokach, wtedy
biszkopt będzie bardziej puszysty i nie opadnie pod własnym ciężarem, co też
często robię i jest ok.
pa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-28 23:41:42
Temat: Re: biszkopt jak wyjmować??> mam pyatnei czy biszkopt należ y od razu wyjąć z piekarnika i blaszki i
> zdjąć papier ze spodu czy..troszkę poczekac??
Ja zaraz po wyłączeniu piekarnika (albo nawet chwilę przed) przykrywam
dopasowaną do tortownicy okrągłą metalową tacką i zostawiam do wystygnięcia.
Jest równy, nie opada, a po zdjęciu tacki "skórka" z wierzchu łatwo odchodzi,
odsłaniając apetyczne ciasto. Łatwo nasączyć czymś dobrym i ładnie wygląda,
kiedy się na wierzch daje galaretkę.
Pozdrawiam
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |