Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia capri - serek typu włoskiego

Grupy

Szukaj w grupach

 

capri - serek typu włoskiego

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-12 19:38:52

Temat: capri - serek typu włoskiego
Od: "Agnieszka" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego kwaskowatego
posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i co to wlasciwie za
serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny produkt (15 % tluszczu)

Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc

Pozdrawiam
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-12 20:37:26

Temat: Re: capri - serek typu włoskiego
Od: "A.L." <a...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agnieszka wrote:
> Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
> folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego
> kwaskowatego posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i
> co to wlasciwie za serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny
> produkt (15 % tluszczu)
>
> Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc

Kupuje ten serek czasami, bo bardzo nam smakuje. Ja go jem na chleb + sol, a
moj maz z dzemem. Rzeczywiscie smacznie nie-kwasny ;).. A co do
kalorycznosci, nie potrafie sie wypowiedziec.
--
Pozdrawiam,
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-13 10:22:49

Temat: Re: capri - serek typu włoskiego
Od: Michał Politowski <r...@r...address> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 12 Jan 2005 21:37:26 +0100, A.L. <a...@n...wp.pl> wrote:
> Agnieszka wrote:
> > Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
> > folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego
> > kwaskowatego posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i
> > co to wlasciwie za serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny
> > produkt (15 % tluszczu)
> >
> > Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc
>
> Kupuje ten serek czasami, bo bardzo nam smakuje. Ja go jem na chleb + sol, a
> moj maz z dzemem. Rzeczywiscie smacznie nie-kwasny ;).. A co do
> kalorycznosci, nie potrafie sie wypowiedziec.

Ja też go trywialnie kładę na kanapki + sól, czasem jakieś zioła.

--
Michał Politowski
Talking has been known to lead to communication if practised carelessly.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-13 12:08:06

Temat: Re: capri - serek typu włoskiego
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
> folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego kwaskowatego
> posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i co to wlasciwie za
> serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny produkt (15 % tluszczu)
>
> Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc
>
> Pozdrawiam
> Aga
> CAPRI to jest serek, który serdecznie wszystkim polecam. "Zagościł" u mnie w
domu cztrey miesiące temu, i....nie ma widoku, by go szybko opuścił:-)))
Prawie tydzień w tydzień kupuję po 10 szt ( na czteroosobową rodzinę).
Zazwyczaj jest jedzony sam, bez żadnych dodatków, jako trzecie ( przedobiadowe)
sniadanie. Czasami nazywam go "załataj dziura", bo gdy córy głodne przychodzą
ze szkoły, a do obiadu jeszcze z "dobre" dwie godziny, to chętnie sięgają po
ten ser, z czego bardzo się cieszę!(Niż po jakieś chipsy, srypsy :-((( )
Co do wysokości tłuszczu , to mam skojarzenia, że można byłoby go
zakwalifikować jako twaróg półtłusty. A cena serka według mnie za niska. ( mam
nadzieję, że producent nie czyta tego )- :-))) Pozdrawiam Areta
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ser Lazur turkusowy...
Co proponujecie na kolacje?
pieczywo cukiernicze
Sledzie
rolady

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »