« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-12 19:38:52
Temat: capri - serek typu włoskiegoKupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego kwaskowatego
posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i co to wlasciwie za
serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny produkt (15 % tluszczu)
Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc
Pozdrawiam
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-12 20:37:26
Temat: Re: capri - serek typu włoskiegoAgnieszka wrote:
> Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
> folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego
> kwaskowatego posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i
> co to wlasciwie za serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny
> produkt (15 % tluszczu)
>
> Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc
Kupuje ten serek czasami, bo bardzo nam smakuje. Ja go jem na chleb + sol, a
moj maz z dzemem. Rzeczywiscie smacznie nie-kwasny ;).. A co do
kalorycznosci, nie potrafie sie wypowiedziec.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-13 10:22:49
Temat: Re: capri - serek typu włoskiegoOn Wed, 12 Jan 2005 21:37:26 +0100, A.L. <a...@n...wp.pl> wrote:
> Agnieszka wrote:
> > Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
> > folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego
> > kwaskowatego posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i
> > co to wlasciwie za serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny
> > produkt (15 % tluszczu)
> >
> > Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc
>
> Kupuje ten serek czasami, bo bardzo nam smakuje. Ja go jem na chleb + sol, a
> moj maz z dzemem. Rzeczywiscie smacznie nie-kwasny ;).. A co do
> kalorycznosci, nie potrafie sie wypowiedziec.
Ja też go trywialnie kładę na kanapki + sól, czasem jakieś zioła.
--
Michał Politowski
Talking has been known to lead to communication if practised carelessly.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-13 12:08:06
Temat: Re: capri - serek typu włoskiego> Kupilam wlasnie serek capri. wyglada jak mala kulka zwyklego twarogu w
> folii. Smakuje jednak zupelnie inaczej. Nir ma klasycznego kwaskowatego
> posmaku bialego twarogu. Do czego uzywacie tego serka i co to wlasciwie za
> serek? Czy to jest wysoko czy niskokaloryczny produkt (15 % tluszczu)
>
> Dla niewtajemniczonych to wyrob OSM Sierpc
>
> Pozdrawiam
> Aga
> CAPRI to jest serek, który serdecznie wszystkim polecam. "Zagościł" u mnie w
domu cztrey miesiące temu, i....nie ma widoku, by go szybko opuścił:-)))
Prawie tydzień w tydzień kupuję po 10 szt ( na czteroosobową rodzinę).
Zazwyczaj jest jedzony sam, bez żadnych dodatków, jako trzecie ( przedobiadowe)
sniadanie. Czasami nazywam go "załataj dziura", bo gdy córy głodne przychodzą
ze szkoły, a do obiadu jeszcze z "dobre" dwie godziny, to chętnie sięgają po
ten ser, z czego bardzo się cieszę!(Niż po jakieś chipsy, srypsy :-((( )
Co do wysokości tłuszczu , to mam skojarzenia, że można byłoby go
zakwalifikować jako twaróg półtłusty. A cena serka według mnie za niska. ( mam
nadzieję, że producent nie czyta tego )- :-))) Pozdrawiam Areta
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |