Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia carpaccio wołowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

carpaccio wołowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 16


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2012-02-24 13:57:40

Temat: carpaccio wołowe
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
(to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
w knajpkach, więc pewności nie mam.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2012-02-24 14:22:47

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 24 Feb 2012 14:57:40 +0100, medea napisał(a):

> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
> w knajpkach, więc pewności nie mam.

Powinna być polędwica.
Ligawę nazywa się "fałszywą polędwicą".
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2012-02-24 16:52:03

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
> wołowej,

Masz rację, z polędwicy. Spotkałam się tez z antrykotem, ale powinna to
być polędwica.
--
B.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2012-02-24 20:23:21

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Zenek <t...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>
> Ewa


Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2012-02-25 19:38:36

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 24 Feb 2012 21:23:21 +0100, Zenek napisał(a):

> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
>> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
>> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>>
>> Ewa
>
>
> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
> tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.

Jassne.
Ja tam lubie tasiemce 3-)
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2012-02-27 12:33:20

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: "gosmo" <t...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Zenek" <t...@p...pl> napisał w wiadomości
news:ji8rjj$vbb$1@news.dialog.net.pl...
> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
>> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
>> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>> Ewa
> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na tasiemce
> i inne ropbactwo w rzezni.

Powiedz w której, będziemy omijali ;)
Nie ma to jak tatar.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2012-02-27 16:01:42

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Zenek <t...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-27 13:33, gosmo pisze:
> Użytkownik "Zenek" <t...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:ji8rjj$vbb$1@news.dialog.net.pl...
>> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
>>> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
>>> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>>> Ewa
>> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
>> tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.
>
> Powiedz w której, będziemy omijali ;)
> Nie ma to jak tatar.

Popytaj w pierszej lepszej rzezni ile robactwa jest w miesie !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2012-02-27 21:30:21

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 27 Feb 2012 17:01:42 +0100, Zenek napisał(a):

> W dniu 2012-02-27 13:33, gosmo pisze:
>> Użytkownik "Zenek" <t...@p...pl> napisał w wiadomości
>> news:ji8rjj$vbb$1@news.dialog.net.pl...
>>> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>>>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>>>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>>>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>>>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
>>>> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
>>>> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>>>> Ewa
>>> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
>>> tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.
>>
>> Powiedz w której, będziemy omijali ;)
>> Nie ma to jak tatar.
>
> Popytaj w pierszej lepszej rzezni ile robactwa jest w miesie !

Bzdura.
--

XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2012-02-28 00:26:19

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: Zenek <t...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2012-02-27 22:30, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 27 Feb 2012 17:01:42 +0100, Zenek napisał(a):
>
>> W dniu 2012-02-27 13:33, gosmo pisze:
>>> Użytkownik "Zenek"<t...@p...pl> napisał w wiadomości
>>> news:ji8rjj$vbb$1@news.dialog.net.pl...
>>>> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>>>>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>>>>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>>>>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>>>>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to raczej nie
>>>>> będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało mi się jeść tylko
>>>>> w knajpkach, więc pewności nie mam.
>>>>> Ewa
>>>> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
>>>> tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.
>>>
>>> Powiedz w której, będziemy omijali ;)
>>> Nie ma to jak tatar.
>>
>> Popytaj w pierszej lepszej rzezni ile robactwa jest w miesie !
>
> Bzdura.

Bzdura to ty mialas miec na imie !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2012-02-28 08:17:47

Temat: Re: carpaccio wołowe
Od: "gosmo" <t...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Zenek" <t...@p...pl> napisał w wiadomości
news:jig9d0$j2k$1@news.dialog.net.pl...
> W dniu 2012-02-27 13:33, gosmo pisze:
>> Użytkownik "Zenek" <t...@p...pl> napisał w wiadomości
>> news:ji8rjj$vbb$1@news.dialog.net.pl...
>>> W dniu 2012-02-24 14:57, medea pisze:
>>>> Zawsze byłam przekonana, że carpaccio wołowe robi się z polędwicy
>>>> wołowej, ale ostatnio się zdziwiłam, bo pan w sklepie w dziale mięsnym
>>>> (to akurat w supermarkecie było) stwierdził, że oni robią takie gotowe
>>>> plastry do carpaccio z ligawy. Chyba coś nie tak? Z ligawy to
>>>> raczej nie będzie takie delikatne? Do tej pory carpaccio zdarzało
>>>> mi się jeść tylko w knajpkach, więc pewności nie mam.
>>>> Ewa
>>> Moj ojciec nie je surowego miesa bo mowi ze napatrzyl sie juz na
>>> tasiemce i inne ropbactwo w rzezni.
>> Powiedz w której, będziemy omijali ;)
>> Nie ma to jak tatar.
> Popytaj w pierszej lepszej rzezni ile robactwa jest w miesie !

Dlaczego jej nie zamknęli?
Sanepid nie zna adresu?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Blog Adamczewskiego.
zawiadomienie za za wycieraczką
Solianka.
Embird Tutorial + 10 Unique Embroidery Designs = FREE
Jaka dobra patelnia zeliwna

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »