Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia chałwa

Grupy

Szukaj w grupach

 

chałwa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-08 11:33:18

Temat: chałwa
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktoś wie jak robi sie chałwę?

Aguś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-08 11:54:05

Temat: Re: chałwa
Od: "MaZi" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b22q2r$eim$1@news.onet.pl...
> Czy ktoś wie jak robi sie chałwę?
>
> Aguś
>

milo poznac amatora chalwy :-),wydaje mi sie jednak, ze trud
samodzielnego jej zrobienia pojdzie na prozno, nigdy nie dorowna tej
tureckiej czy innej arabskiej

--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 13:33:51

Temat: Re: cha?wa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 8 Feb 2003 12:54:05 +0100, "MaZi" <m...@h...pl> wrote:

>
>U?ytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:b22q2r$eim$1@news.onet.pl...
>> Czy kto? wie jak robi sie cha?w??
>>
>> Agu?
>>
>
>milo poznac amatora chalwy :-),wydaje mi sie jednak, ze trud
>samodzielnego jej zrobienia pojdzie na prozno, nigdy nie dorowna tej
>tureckiej czy innej arabskiej


znaczy sklepowej
:)))))
Pierzasty Duch
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 15:22:48

Temat: Re: cha?wa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> >
>> >milo poznac amatora chalwy :-),wydaje mi sie jednak, ze trud
>> >samodzielnego jej zrobienia pojdzie na prozno, nigdy nie dorowna tej
>> >tureckiej czy innej arabskiej
>>
>>
>> znaczy sklepowej
>> :)))))
>
>akurat w tym wypadku lepiej zaopatrzyc sie w sklepie, mam taki ulubiony
>sklepik przy restauracji z kuchnia orientalna, spory wybor chalwy
>tureckiej i arabskiej


a czy jest jakas roznica miedzy ta a ta?

Pierzasty Duch
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 15:24:50

Temat: Re: cha?wa
Od: "MaZi" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:ep1a4vsfab90g82qbarnn38pi7j03tfjuj@4ax.com...
> On Sat, 8 Feb 2003 12:54:05 +0100, "MaZi" <m...@h...pl> wrote:
>
> >
> >U?ytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
> >news:b22q2r$eim$1@news.onet.pl...
> >> Czy kto? wie jak robi sie cha?w??
> >>
> >> Agu?
> >>
> >
> >milo poznac amatora chalwy :-),wydaje mi sie jednak, ze trud
> >samodzielnego jej zrobienia pojdzie na prozno, nigdy nie dorowna tej
> >tureckiej czy innej arabskiej
>
>
> znaczy sklepowej
> :)))))

akurat w tym wypadku lepiej zaopatrzyc sie w sklepie, mam taki ulubiony
sklepik przy restauracji z kuchnia orientalna, spory wybor chalwy
tureckiej i arabskiej

--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 16:51:45

Temat: Re: chałwa
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A po ile taką chałwę można kupić?

Aguś

Użytkownik "MaZi" <m...@h...pl> napisał w wiadomości
news:b237id$n6s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
> wiadomości news:ep1a4vsfab90g82qbarnn38pi7j03tfjuj@4ax.com...
> > On Sat, 8 Feb 2003 12:54:05 +0100, "MaZi" <m...@h...pl> wrote:
> >
> > >
> > >U?ytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
> > >news:b22q2r$eim$1@news.onet.pl...
> > >> Czy kto? wie jak robi sie cha?w??
> > >>
> > >> Agu?
> > >>
> > >
> > >milo poznac amatora chalwy :-),wydaje mi sie jednak, ze trud
> > >samodzielnego jej zrobienia pojdzie na prozno, nigdy nie dorowna tej
> > >tureckiej czy innej arabskiej
> >
> >
> > znaczy sklepowej
> > :)))))
>
> akurat w tym wypadku lepiej zaopatrzyc sie w sklepie, mam taki ulubiony
> sklepik przy restauracji z kuchnia orientalna, spory wybor chalwy
> tureckiej i arabskiej
>
> --
> Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
> GG 1199353
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 20:25:21

Temat: Re: cha?wa
Od: "MaZi" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:f58a4vobuitcb1sevhd49gjkiscest07sp@4ax.com...

> a czy jest jakas roznica miedzy ta a ta?

;-)), wyczuwam ironie, wiadomo, ze generalnie najlepsza jest chalwa
arabska, w tym turecka :-)

--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 20:26:10

Temat: Re: chałwa
Od: "MaZi" <m...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b23cnu$n0v$1@news.onet.pl...
> A po ile taką chałwę można kupić?
>
> Aguś
>

14-16 zl za 500g

--
Mariusz a.k.a MaZi at m...@h...pl
GG 1199353

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-08 22:36:04

Temat: Re: cha?wa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> a czy jest jakas roznica miedzy ta a ta?
>
>;-)), wyczuwam ironie, wiadomo, ze generalnie najlepsza jest chalwa
>arabska, w tym turecka :-)


PIEKNA odpowiedz!:))))))))

Pierz, pierzasty acz krwiozerczy potwor
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-09 08:05:27

Temat: Re: chałwa
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

szama <s...@p...onet.pl> wrote:

> Czy ktoś wie jak robi sie cha"wę?
>
> Aguś

Ogolnie rzecz biorac -- mieli sie prazone ziarno sezamowe a nastepnie
miesza sie z cukrem na goraco. Jakosc chalwy zalezy od jakosci ziarna,
a przede wszystkim od odpowiedniego mieszania -- cukier powinien tworzyc
dlugie wlokna, podobnie jak w wacie cukrowej.

Pozdrawiam,

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gdzie przepisy?
Prośba o przetłumaczenie!!!
Ponownie Do użytkowników De Dietrich
czeskie knedle
tort czekoladowo-miodowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »