Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: chleb z maszynki - juz mi sie sni po nocach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: chleb z maszynki - juz mi sie sni po nocach

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-29 22:18:21

Temat: Re: chleb z maszynki - juz mi sie sni po nocach
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 29 Jan 2004 11:54:03 -0800, o...@w...pl (Olga)
wrote:

>Wiem ze temet byl walkowany, ale moze ktos mnie poratuje, mam ta
>piekielna maszynke i jeszcze ani razu nie wyszedl mi dobry chlebek.
>rosnie ladnie ale jak jest mniej wiecej godzinka do konca to zaczyna
>opadac. ale to jeszcze nic, najgorsze jest to ze nie da sie ukroic ani
>jednej kromki bo strasznie sie kruszy i rozpada. probowalam z suchych
>drozdzy i normalnych.
>biore 540 g maki, 330ml wody, troche cukru, soli paczke drozdzy
>suchych.
>co moze byc przyczyna ze mi sie ciagle nie udaje??
>
>bardzo prosze o pomoc


bardzo mozliwe, ze to maka....uzywasz chlebowej?

trys, co ma bardzo fajne chlebki z machiny
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-30 09:18:38

Temat: Re: chleb z maszynki - juz mi sie sni po nocach
Od: "*madzik*" <m...@b...op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson napisał/-a:

>> Wiem ze temet byl walkowany, ale moze ktos mnie poratuje, mam ta
>> piekielna maszynke i jeszcze ani razu nie wyszedl mi dobry chlebek.
>> rosnie ladnie ale jak jest mniej wiecej godzinka do konca to zaczyna
>> opadac. ale to jeszcze nic, najgorsze jest to ze nie da sie ukroic
>> ani jednej kromki bo strasznie sie kruszy i rozpada. probowalam z
>> suchych drozdzy i normalnych.
>> biore 540 g maki, 330ml wody, troche cukru, soli paczke drozdzy
>> suchych.
>> co moze byc przyczyna ze mi sie ciagle nie udaje??
>>
>> bardzo prosze o pomoc
>
>
> bardzo mozliwe, ze to maka....uzywasz chlebowej?

Krysiu, dzieki za cytat, bo nie widze postu poczatkowego :-)

Olga:
Przyznaje, ze ja dopiero startuje w swiat chleba z maszynki, ale jakos nam
wychodzi - moze dzieki temu, ze dodaje do niego troche oliwy. pare
pierwszych nie bylo dobrych w smaku - albo za slodkie, albo za slone ;-).
Teraz - dzieki Basi z tej grupy - zaczynamy eksperymenty z zaczynem.
Maka - najczesciej robie na mieszance pszennej i zytniej, w proporcjach
mniej wiecej 2/3-3/4 pszennej.
Tyle, ze na ja tyle plynu biore mniej maki (ca. 500 gr).
Jesli chcesz, to moge Ci sprobowac podeslac na priva dokladniejsze
proporcje - a moze Basia sie tez odezwie :-)

--
Pozdrawiam cieplo,
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

piwko
Przepis na ..
Kminek
blok czekoladowy
gdzie na nalesniki w wwie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »