Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto na pizze raz jeszcze

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasto na pizze raz jeszcze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 14


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-10-17 10:47:44

Temat: Re: ciasto na pizze raz jeszcze
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-10-17 10:04:19 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sylwek* skreślił te oto słowa:

> Stalo okolo 30 min (w przepisie jest 30-40), potem w piekarniku wyroslo na
> jakies 2-3 cm a chcialem na cienkim spodzie. lubie klasyczne pizzze a one
> zawsze byly z drozdzami.

Za dużo ciasta w stosunku do wielkości blachy.
Większośc przepisów jest na dużą blachę (o ile nie na 2 blachy), taką jakie
sa w piekarnikach oryginalnie.

--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-10-17 12:29:46

Temat: Re: ciasto na pizze raz jeszcze
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Sylwek napisał(a):
> 1. Czemu ciasto klei sie do rak?
Za malo tluszczu lub slabo wyrobione.

> 2. Dlaczego wyroslo mi podczas pieczenia i zamiast na cienkim wyszlo na
> super wysokim?

Nie rozwalkowales-rozciagnales zbyt mocno (moze byc cieniutkie)
Dodatkowo jesli nie lubisz grubego zawsze mozesz lekko podziabac
widelcem tak by porobily sie dziurki, bedzie pulchne, ale nie wyroznie
za bardzo...

Maciek

--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-10-17 12:40:45

Temat: Re: ciasto na pizze raz jeszcze
Od: "Sylwek" <s...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki za podpowiedzi napewno je wykorzystam
--
Pozdr
Sylwek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-10-24 08:08:13

Temat: Re: ciasto na pizze raz jeszcze
Od: "J N" <o...@g...SKASUJ-TO.pl> szukaj wiadomości tego autora

Na 30 dkg mąkui dodaje 3 dkg drożdzy. Nie czekam aż wyrośnie od razu daję na
blachę+dodatki i piekę . I to nie jest wtedy buła.

Wyrabiam ciasto mikserem ręcznym. Jeśli jest za rzadkie dodaję stopniowo
mąki, az od mieszadełek odchodzi. A na końcu wyrabiam minutke ręcznie.

Miłego pieczenia:)

Robię pizze od 6 lat i nie zawsze wychodzi taka sama :)) , mimo,że z tych
samych składników.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co z pigwy?
Czy wódka się starzeje ?
Dorsz świeżutki :-)
Dlaczego nie wyszło ciasto do pizzy
miody pitne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »