« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-31 18:09:44
Temat: co byscie podali do dzika?17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu proste
jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-31 18:19:19
Temat: Re: co byscie podali do dzika?Gosia Plitmik napisał(a):
> 17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu proste
> jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
> upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
Ja tam nie wiem, nie jadam dzików, ale wg Monatowej (Uniwersalna książka
kucharska): do combra kapusta czerwona lub sałata, do pieczeni "ostre
kompoty na occie, galaretę porzeczkową lub sałatę", do pieczeni ze
śmietaną kapustę białą lub czerwoną, buraczki, do kotletów ostre sosy.
--
pa, BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-31 19:32:16
Temat: Re: co byscie podali do dzika?Gosia Plitmik napisał(a):
> 17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu proste
> jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
> upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
Biała zasmażana kapusta na ostro.
E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-31 20:54:10
Temat: Re: co byscie podali do dzika?Gosia Plitmik wrote:
> 17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu proste
> jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
> upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
Czerwona kapuste. Sprobuj tak: poszatkuj kapuste bardzo cienko.
Przygotuj nastepujaca mieszanke: 2 lyzki octu balsamicznego, 2 lyzki
wody, 1 lyzeczka cukru, 1/2 lyzeczki soli, 1/2 lyzeczki pieprzu.
Umiesc kapuste w garnku z pokrywka na duzym ogniu i gdy garnek sie
rozgrzeje, jednym ruchem zalej kapuste powyzsza mieszanka i zakryj
pokrywka. Po 2-3 minutach plyn odparuje i kapusta bedzie gotowa.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-01 15:07:58
Temat: Re: co byscie podali do dzika?beczke piwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-01 18:21:00
Temat: Re: co byscie podali do dzika?
Uýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
wiadomoćci news:12s20fkom4ipl2d@corp.supernews.com...
> Gosia Plitmik wrote:
> > 17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu proste
> > jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
> > upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
>
> Czerwona kapuste. Sprobuj tak: poszatkuj kapuste bardzo cienko.
> Przygotuj nastepujaca mieszanke: 2 lyzki octu balsamicznego, 2 lyzki
> wody, 1 lyzeczka cukru, 1/2 lyzeczki soli, 1/2 lyzeczki pieprzu.
> Umiesc kapuste w garnku z pokrywka na duzym ogniu i gdy garnek sie
> rozgrzeje, jednym ruchem zalej kapuste powyzsza mieszanka i zakryj
> pokrywka. Po 2-3 minutach plyn odparuje i kapusta bedzie gotowa.
>
> Magdalena Bassett
do dzika wlasciwsza jest biala kapta. szczegolnie kiszona zasmazana
koniecznie z marchewka..
kupic kiszona kapuste, boczku wedzonego wedlug uznania (na 1,5 kilo kapusty
min. 30 dkg boczku. pokroic boczek w kostke, dorzucic do kapusty. wszystko
na patelnie. zasmazac az kapusta zmieni kolor na ciemniejszy. smazyc na
oliwie. doprawic do smaku.
smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-02-01 19:48:58
Temat: Re: co byscie podali do dzika?E. napisał(a):
> Biała zasmażana kapusta na ostro.
Zapisane;-)
--
Gosia
http://www.vivalavida.pl/urkaburka/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-02-01 20:20:56
Temat: Re: co byscie podali do dzika?
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:eptb9d$43j$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Uýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
> wiadomoćci news:12s20fkom4ipl2d@corp.supernews.com...
>> Gosia Plitmik wrote:
>> > 17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu proste
>> > jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
>> > upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
>>
>> Czerwona kapuste. Sprobuj tak: poszatkuj kapuste bardzo cienko.
>> Przygotuj nastepujaca mieszanke: 2 lyzki octu balsamicznego, 2 lyzki
>> wody, 1 lyzeczka cukru, 1/2 lyzeczki soli, 1/2 lyzeczki pieprzu.
>> Umiesc kapuste w garnku z pokrywka na duzym ogniu i gdy garnek sie
>> rozgrzeje, jednym ruchem zalej kapuste powyzsza mieszanka i zakryj
>> pokrywka. Po 2-3 minutach plyn odparuje i kapusta bedzie gotowa.
>>
>> Magdalena Bassett
>
> do dzika wlasciwsza jest biala kapta. szczegolnie kiszona zasmazana
> koniecznie z marchewka..
> kupic kiszona kapuste, boczku wedzonego wedlug uznania (na 1,5 kilo
> kapusty
> min. 30 dkg boczku. pokroic boczek w kostke, dorzucic do kapusty. wszystko
> na patelnie. zasmazac az kapusta zmieni kolor na ciemniejszy. smazyc na
> oliwie. doprawic do smaku.
> smacznego
To nie moje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-02-01 20:22:27
Temat: Re: co byscie podali do dzika?
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eptia8$nrp$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
> news:eptb9d$43j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Uýytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisa¸ w
> > wiadomoćci news:12s20fkom4ipl2d@corp.supernews.com...
> >> Gosia Plitmik wrote:
> >> > 17 lutego pierwsza impreza i wlasciwie nie ma problemu, bo menu
proste
> >> > jak druk. Zastanawiam sie tylko co podac do dzika? Dzik bedzie już
> >> > upieczony w całości, na pewno buraczki i co jeszcze?
> >>
> >> Czerwona kapuste. Sprobuj tak: poszatkuj kapuste bardzo cienko.
> >> Przygotuj nastepujaca mieszanke: 2 lyzki octu balsamicznego, 2 lyzki
> >> wody, 1 lyzeczka cukru, 1/2 lyzeczki soli, 1/2 lyzeczki pieprzu.
> >> Umiesc kapuste w garnku z pokrywka na duzym ogniu i gdy garnek sie
> >> rozgrzeje, jednym ruchem zalej kapuste powyzsza mieszanka i zakryj
> >> pokrywka. Po 2-3 minutach plyn odparuje i kapusta bedzie gotowa.
> >>
> >> Magdalena Bassett
> >
> > do dzika wlasciwsza jest biala kapta. szczegolnie kiszona zasmazana
> > koniecznie z marchewka..
> > kupic kiszona kapuste, boczku wedzonego wedlug uznania (na 1,5 kilo
> > kapusty
> > min. 30 dkg boczku. pokroic boczek w kostke, dorzucic do kapusty.
wszystko
> > na patelnie. zasmazac az kapusta zmieni kolor na ciemniejszy. smazyc na
> > oliwie. doprawic do smaku.
> > smacznego
>
> To nie moje...
Sylaaaa.... gdzie jestes......
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |