Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z czerwonej kapusty?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co z czerwonej kapusty?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-14 11:31:20

Temat: co z czerwonej kapusty?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

No wlasnie..

wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
brakowalo. Czego?

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-14 12:21:25

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: "krycha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:r0rk8t0sg5c6qjlimom03j75j5aq8d4tur@4ax.com...
> No wlasnie..
>
> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> brakowalo. Czego?

Odrobiny serca .. :-)))
Krystyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 14:19:26

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: "slav" <s...@s...com> szukaj wiadomości tego autora

Lekko obgotowac kapustke po szatkowaniu.

pozdrawiam,

Slav

krycha <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:96dt25$r62$1@news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
> wiadomosci news:r0rk8t0sg5c6qjlimom03j75j5aq8d4tur@4ax.com...
> > No wlasnie..
> > wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> > cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> > winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> > brakowalo. Czego?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 14:50:45

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:
>
> No wlasnie..
>
> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> brakowalo. Czego?

ja lubie taka: czerwona kapusta poszatkowana + cebulka w cwiartki, a
pozniej w cieniutkie piórka + jablka utarte (koniecznie soczyste i twarde)
+ kwasek cytrynowy/kwas mlekowy + sol + cukier.

z cytryna przyznam ze mi nie wyszlo - ale mozliwe ze to wina moich
watpliwych talentow kulinarnych ;p

smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 15:54:02

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 14 Feb 2001 09:19:26 -0500, "slav"
<s...@s...com> wrote:

>Lekko obgotowac kapustke po szatkowaniu.
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>

i co potem?

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 16:43:36

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: "Art (Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 14 Feb 2001 11:31:20 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

>No wlasnie..
>
>wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
>cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
>winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
>brakowalo. Czego?
>
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana

Kaczki !!!
Albo zajaca...


Art(Gruby)
"Imperialistyczny wrog kusi Cie Coca-Cola"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 21:05:09

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

> No wlasnie..
>
> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> brakowalo. Czego?
>

Ja tam mam wrazenie, ze czegos za duzo. ;-) A czego brakuje --
tluszczu! Kapusta lubi tluszcz!

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 21:21:28

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 14 Feb 2001 22:05:09 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
Los) wrote:

>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> No wlasnie..
>>
>> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
>> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
>> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
>> brakowalo. Czego?
>>
>
>Ja tam mam wrazenie, ze czegos za duzo. ;-) A czego brakuje --
>tluszczu! Kapusta lubi tluszcz!
>
>Wladyslaw

tego sie obawialam..

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 21:22:25

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>ja lubie taka: czerwona kapusta poszatkowana + cebulka w cwiartki, a
>pozniej w cieniutkie piórka + jablka utarte (koniecznie soczyste i twarde)
>+ kwasek cytrynowy/kwas mlekowy + sol + cukier.
>
>z cytryna przyznam ze mi nie wyszlo - ale mozliwe ze to wina moich
>watpliwych talentow kulinarnych ;p
>
>smacznego
>pat

czyli surowka? Czy Ty to potem "obrabiasz metoda termiczna"?

KRysia
K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 22:44:16

Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson wrote:

> >ja lubie taka: czerwona kapusta poszatkowana + cebulka w cwiartki, a
> >pozniej w cieniutkie piórka + jablka utarte (koniecznie soczyste i twarde)
> >+ kwasek cytrynowy/kwas mlekowy + sol + cukier.

> czyli surowka? Czy Ty to potem "obrabiasz metoda termiczna"?

jak najbardziej surówka :)
z temperatura nic przy niej nie kombinuje, ale za to ugniatam i czekam
troche az sie przegryzie ciut i pusci troche soczku, a w tym czasie szykuje
reszte obiadu. pozniej mieszam i wsuwam ze smakiem :)

smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ślimaki x 2
Kuron RAZ
Krewetki, oliwki...
Re: Australia...
Danie walentykowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »