« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-14 11:31:20
Temat: co z czerwonej kapusty?No wlasnie..
wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
brakowalo. Czego?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-14 12:21:25
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:r0rk8t0sg5c6qjlimom03j75j5aq8d4tur@4ax.com...
> No wlasnie..
>
> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> brakowalo. Czego?
Odrobiny serca .. :-)))
Krystyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 14:19:26
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?Lekko obgotowac kapustke po szatkowaniu.
pozdrawiam,
Slav
krycha <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:96dt25$r62$1@news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
> wiadomosci news:r0rk8t0sg5c6qjlimom03j75j5aq8d4tur@4ax.com...
> > No wlasnie..
> > wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> > cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> > winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> > brakowalo. Czego?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 14:50:45
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?Krysia Thompson wrote:
>
> No wlasnie..
>
> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> brakowalo. Czego?
ja lubie taka: czerwona kapusta poszatkowana + cebulka w cwiartki, a
pozniej w cieniutkie piórka + jablka utarte (koniecznie soczyste i twarde)
+ kwasek cytrynowy/kwas mlekowy + sol + cukier.
z cytryna przyznam ze mi nie wyszlo - ale mozliwe ze to wina moich
watpliwych talentow kulinarnych ;p
smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 15:54:02
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?On Wed, 14 Feb 2001 09:19:26 -0500, "slav"
<s...@s...com> wrote:
>Lekko obgotowac kapustke po szatkowaniu.
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
i co potem?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 16:43:36
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?On Wed, 14 Feb 2001 11:31:20 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>No wlasnie..
>
>wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
>cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
>winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
>brakowalo. Czego?
>
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana
Kaczki !!!
Albo zajaca...
Art(Gruby)
"Imperialistyczny wrog kusi Cie Coca-Cola"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 21:05:09
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> No wlasnie..
>
> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
> brakowalo. Czego?
>
Ja tam mam wrazenie, ze czegos za duzo. ;-) A czego brakuje --
tluszczu! Kapusta lubi tluszcz!
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 21:21:28
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?On Wed, 14 Feb 2001 22:05:09 +0100, w...@t...com.pl (Wladyslaw
Los) wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> No wlasnie..
>>
>> wczoraj skroilam pol malej czerwonej, wrzucilam pokrojonej
>> cebuli, jablka, troche rodzynek, sol, plaster cutryny, troche
>> winnego octu, udusilam i wyszlo takie sobie - wyraznie CZEGOS
>> brakowalo. Czego?
>>
>
>Ja tam mam wrazenie, ze czegos za duzo. ;-) A czego brakuje --
>tluszczu! Kapusta lubi tluszcz!
>
>Wladyslaw
tego sie obawialam..
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 21:22:25
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?
>
>ja lubie taka: czerwona kapusta poszatkowana + cebulka w cwiartki, a
>pozniej w cieniutkie piórka + jablka utarte (koniecznie soczyste i twarde)
>+ kwasek cytrynowy/kwas mlekowy + sol + cukier.
>
>z cytryna przyznam ze mi nie wyszlo - ale mozliwe ze to wina moich
>watpliwych talentow kulinarnych ;p
>
>smacznego
>pat
czyli surowka? Czy Ty to potem "obrabiasz metoda termiczna"?
KRysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 22:44:16
Temat: Re: co z czerwonej kapusty?Krysia Thompson wrote:
> >ja lubie taka: czerwona kapusta poszatkowana + cebulka w cwiartki, a
> >pozniej w cieniutkie piórka + jablka utarte (koniecznie soczyste i twarde)
> >+ kwasek cytrynowy/kwas mlekowy + sol + cukier.
> czyli surowka? Czy Ty to potem "obrabiasz metoda termiczna"?
jak najbardziej surówka :)
z temperatura nic przy niej nie kombinuje, ale za to ugniatam i czekam
troche az sie przegryzie ciut i pusci troche soczku, a w tym czasie szykuje
reszte obiadu. pozniej mieszam i wsuwam ze smakiem :)
smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |