Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co zamiast cheddara?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co zamiast cheddara?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-01-22 17:06:16

Temat: co zamiast cheddara?
Od: "dink" <news@_n_o__s_p_a_m_dink.pl> szukaj wiadomości tego autora

np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie kosztował
75/kg?

--
dink.
Toyota MR2 Club Poland - www.mr2.pl
Kocia Strona Ratunkowa - www.ksr.dink.pl
Tsunami Volunteer Center - www.tsunamivolunteer.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-01-22 17:15:31

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Jan 2009 18:06:16 +0100, dink napisał(a):

> np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie kosztował
> 75/kg?

Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-01-22 17:37:54

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:13niape6o3lkt.1ce397qv5ygjz$.dlg@40tude.net...

> Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.

Nie sluchaj tej wywloki, poniewaz ona ubostwia majonez kielecki, zatem co
ona moze wiedziec o kuchni...
--
Bluzgacz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2009-01-22 18:13:59

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: akata <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ikselka wrote:

> Parmezan.

Owszem, ale droższy od cheddara.
Polecam dopytanie przy ladzie, jakiś holender się nada, za połowę ceny lub
inny tylżycki za ułamek kwoty.

--
APZ otpowiedzią na prawdę.

APZ alternatywą dla zubożenia znaczenia znaków diakrytycznych. ! Ö !

Your barrel is your castle.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2009-01-22 18:31:18

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: Bbjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

dink pisze:
> np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie
> kosztował 75/kg?

Burrito, nie buritto.
Ser nie jest konieczny, ale jeśli lubisz, to wg uznania. Ostry smak
nadadzą przyprawy.
--
Bbjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2009-01-22 19:29:51

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 22 Sty, 18:15, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 22 Jan 2009 18:06:16 +0100, dink napisał(a):
>
> > np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie kosztował
> > 75/kg?
>
> Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.

Albo kaszkawał.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2009-01-22 19:46:02

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Jan 2009 11:29:51 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):

> On 22 Sty, 18:15, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Thu, 22 Jan 2009 18:06:16 +0100, dink napisał(a):
>>
>>> np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie kosztował
>>> 75/kg?
>>
>> Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.
>
> Albo kaszkawał.

Chyba trochę za łagodny, ale mógłby byc.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2009-01-22 20:04:54

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: Panslavista <p...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 22 Sty, 20:46, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 22 Jan 2009 11:29:51 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>
> > On 22 Sty, 18:15, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> >> Dnia Thu, 22 Jan 2009 18:06:16 +0100, dink napisał(a):
>
> >>> np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie kosztował
> >>> 75/kg?
>
> >> Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.
>
> > Albo kaszkawał.
>
> Chyba trochę za łagodny, ale mógłby byc.

Sery Baca

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2009-01-22 20:22:21

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Thu, 22 Jan 2009 12:04:54 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):

> On 22 Sty, 20:46, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Thu, 22 Jan 2009 11:29:51 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>>
>>> On 22 Sty, 18:15, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>>> Dnia Thu, 22 Jan 2009 18:06:16 +0100, dink napisał(a):
>>
>>>>> np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie kosztował
>>>>> 75/kg?
>>
>>>> Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.
>>
>>> Albo kaszkawał.
>>
>> Chyba trochę za łagodny, ale mógłby byc.
>
> Sery Baca

A, to nie znam. Ale brie ładnie się topi, camembert takoż.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2009-01-22 20:33:26

Temat: Re: co zamiast cheddara?
Od: "michalek" <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@g...com> napisał w wiadomości
news:6b4f5415-3b56-41db-bafc-f7bbf535bf4b@r10g2000pr
f.googlegroups.com...
On 22 Sty, 18:15, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 22 Jan 2009 18:06:16 +0100, dink napisał(a):
>
> > np. do buritto - żeby miał ostrzejszy smak, dobrze się topił i nie
kosztował
> > 75/kg?
>
> Parmezan. Albo Grano Padano - ostrzejszy.

>Albo kaszkawał.

A widziałeś go gdzieś w sklepie? U nas, nie w Bułgarii?
Bo ja pamietam go z dawnych "gierkowskich czasów"

Ale teraz to parmezan, kupisz wszędzie a kaszkawała
nigdzie
M

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

OKRASA WATROBEK...
founde
Dietetyka i wizaż w jednym miejscu :)
founde
Przyrządzanie tatara.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »