« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-28 14:45:08
Temat: Re: czesci mieska
Użytkownik Anna Sekulska <A...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:7DB096696361D511B31D00508B624D8D0E9655@WAWBD
C...
> Witam,
> poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
> dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> Z gory dziekuje.
>
a nie masz starej komunistycznej książki kucharskiej, typu Kuchnia polska?
Tam oczywiście były bardzo szczegółowo opisane te części...
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-28 14:48:18
Temat: czesci mieskaWitam,
poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
Z gory dziekuje.
Anna Sekulska
a...@w...pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 14:57:39
Temat: Re: czesci mieska
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgblv$99c$...@s...icm.edu.pl...
> > Witam,
> > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
> > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> Sztuka mięsa.
ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka ;)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 15:04:34
Temat: Re: czesci mieska> Witam,
> poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
> dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
Sztuka mięsa.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 15:26:56
Temat: Re: czesci mieska> > > Witam,
> > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
Widzialam
> > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > Sztuka mięsa.
> ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
;)
Dorotko, aaaa już nic.
1. Sztuka mięsa po wiejsku.
lub
2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 15:28:49
Temat: Re: czesci mieska
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgcvt$dtk$...@s...icm.edu.pl...
> > > > Witam,
> > > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
> Widzialam
> > > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > > Sztuka mięsa.
> > ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
> ;)
> Dorotko, aaaa już nic.
>
> 1. Sztuka mięsa po wiejsku.
> lub
> 2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
> pozdr. Jerzy
>
>
aaaaaa ;-))
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 15:29:24
Temat: Re: czesci mieska
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgcvt$dtk$...@s...icm.edu.pl...
> > > > Witam,
> > > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
> Widzialam
> > > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > > Sztuka mięsa.
> > ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
> ;)
> Dorotko, aaaa już nic.
>
> 1. Sztuka mięsa po wiejsku.
> lub
> 2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
> pozdr. Jerzy
>
>
chyba jej zanadto nie pomogliśmy, prawda? ;-)
Dorotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 16:42:59
Temat: Sztuka mięsa x2> chyba jej zanadto nie pomogliśmy, prawda? ;-)
Ale za to głośno tupiemy! :-)))
1. Sztuka mięsa po wiejsku.
Mięso [ok. 1/2 kg bz. kości] sparzyć i obrać z błony, wyciąć ścięgna,
ugotować w wodzie do miękkości, a potem pokroić w plastry. Przygotować
sos z cebuli [1 duża pokrojona w kostkę, usmażona na maśle na złoty kolor,
zaprawiona mąką i rozprowadzona rosołem z gotowania mięsa], jasny i
zawiesisty. Do sosu włożyć mięso i ugotowane na twardo jajko [pokrojone w
plastry]. Chwilę dusić, doprawić solą i sokiem z cytryny oraz posiekaną
natką pietruszki. Dobre z ziemniakami.
2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
Mięso jw. ale po ugotowaniu kroimy na drobne kawałki. Smażymy cebulę jw.+
mąka, tyle, że zamiast rosołu dodajemy pod koniec śmietanę. Doprowadzamy
do wrzenia, studzimy i wbijamy 3 żółtka, mieszamy. Tą masą wypełniamy na
przemian z mięsem, ziemniaki. (Ziemniaki [średnie] kroimy na pół i
wydrążamy środki tak aby ścianki były w miarę cienkie, solimy w środku a
po chwili usuwamy nadmiar wilgoci bibułą. )Posypujemy tartą bułką
[sucharki lepsze] i układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wstawiamy
do gorącego piekarnika na 15-20 minut. Podajemy z sosem beszamelowym,
grzybowym lub pomidorowym. Pycha.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 16:51:06
Temat: Re: czesci mieskaUżytkownik Slavek Siegmund <s...@s...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:%LPi7.17295$Z...@n...uunet.ca...
> A sos chrzanowy to gdzie?
Jak to, poniżej [jak dla mnie], nie lubię się powtarzać.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 16:51:15
Temat: Re: czesci mieskaA sos chrzanowy to gdzie?
pozdrawiam,
Slav
"Jerzy" <0...@m...pl> wrote in message
news:9mgcvt$dtk$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > > > Witam,
> > > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
> Widzialam
> > > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > > Sztuka mięsa.
> > ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
> ;)
> Dorotko, aaaa już nic.
>
> 1. Sztuka mięsa po wiejsku.
> lub
> 2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
> pozdr. Jerzy
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |