Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czesci mieska

Grupy

Szukaj w grupach

 

czesci mieska

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-28 14:45:08

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Anna Sekulska <A...@w...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:7DB096696361D511B31D00508B624D8D0E9655@WAWBD
C...
> Witam,
> poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
> dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> Z gory dziekuje.
>
a nie masz starej komunistycznej książki kucharskiej, typu Kuchnia polska?
Tam oczywiście były bardzo szczegółowo opisane te części...

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-28 14:48:18

Temat: czesci mieska
Od: A...@w...pl (Anna Sekulska) szukaj wiadomości tego autora

Witam,
poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
Z gory dziekuje.

Anna Sekulska
a...@w...pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 14:57:39

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgblv$99c$...@s...icm.edu.pl...
> > Witam,
> > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
> > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> Sztuka mięsa.

ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka ;)

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 15:04:34

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witam,
> poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja. Widzialam
> dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
Sztuka mięsa.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 15:26:56

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > > Witam,
> > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
Widzialam
> > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > Sztuka mięsa.
> ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
;)
Dorotko, aaaa już nic.

1. Sztuka mięsa po wiejsku.
lub
2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 15:28:49

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgcvt$dtk$...@s...icm.edu.pl...
> > > > Witam,
> > > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
> Widzialam
> > > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > > Sztuka mięsa.
> > ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
> ;)
> Dorotko, aaaa już nic.
>
> 1. Sztuka mięsa po wiejsku.
> lub
> 2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
> pozdr. Jerzy
>
>
aaaaaa ;-))
Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 15:29:24

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mgcvt$dtk$...@s...icm.edu.pl...
> > > > Witam,
> > > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
> Widzialam
> > > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > > Sztuka mięsa.
> > ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
> ;)
> Dorotko, aaaa już nic.
>
> 1. Sztuka mięsa po wiejsku.
> lub
> 2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
> pozdr. Jerzy
>
>
chyba jej zanadto nie pomogliśmy, prawda? ;-)

Dorotka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 16:42:59

Temat: Sztuka mięsa x2
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> chyba jej zanadto nie pomogliśmy, prawda? ;-)
Ale za to głośno tupiemy! :-)))

1. Sztuka mięsa po wiejsku.
Mięso [ok. 1/2 kg bz. kości] sparzyć i obrać z błony, wyciąć ścięgna,
ugotować w wodzie do miękkości, a potem pokroić w plastry. Przygotować
sos z cebuli [1 duża pokrojona w kostkę, usmażona na maśle na złoty kolor,
zaprawiona mąką i rozprowadzona rosołem z gotowania mięsa], jasny i
zawiesisty. Do sosu włożyć mięso i ugotowane na twardo jajko [pokrojone w
plastry]. Chwilę dusić, doprawić solą i sokiem z cytryny oraz posiekaną
natką pietruszki. Dobre z ziemniakami.

2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
Mięso jw. ale po ugotowaniu kroimy na drobne kawałki. Smażymy cebulę jw.+
mąka, tyle, że zamiast rosołu dodajemy pod koniec śmietanę. Doprowadzamy
do wrzenia, studzimy i wbijamy 3 żółtka, mieszamy. Tą masą wypełniamy na
przemian z mięsem, ziemniaki. (Ziemniaki [średnie] kroimy na pół i
wydrążamy środki tak aby ścianki były w miarę cienkie, solimy w środku a
po chwili usuwamy nadmiar wilgoci bibułą. )Posypujemy tartą bułką
[sucharki lepsze] i układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wstawiamy
do gorącego piekarnika na 15-20 minut. Podajemy z sosem beszamelowym,
grzybowym lub pomidorowym. Pycha.
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 16:51:06

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Slavek Siegmund <s...@s...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:%LPi7.17295$Z...@n...uunet.ca...
> A sos chrzanowy to gdzie?
Jak to, poniżej [jak dla mnie], nie lubię się powtarzać.
pozdr. Jerzy



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-28 16:51:15

Temat: Re: czesci mieska
Od: "Slavek Siegmund" <s...@s...com> szukaj wiadomości tego autora

A sos chrzanowy to gdzie?

pozdrawiam,

Slav

"Jerzy" <0...@m...pl> wrote in message
news:9mgcvt$dtk$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > > > Witam,
> > > > poszukuje miejsca w sieci, albo pomocy z Waszej strony.
> > > > Chcialabym wieziec jakie czesci mieska do czego sie nadaja.
> Widzialam
> > > > dzisiaj kawalek o nazwie prega z krowki, ale co z tego mozna zrobic?
> > > Sztuka mięsa.
> > ona chyba wie, że to sztuka, ale co z tej sztuki zrobić, to jest sztuka
> ;)
> Dorotko, aaaa już nic.
>
> 1. Sztuka mięsa po wiejsku.
> lub
> 2. Sztuka mięsa w ziemniakach.
> pozdr. Jerzy
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

(spam) bakłażany i cukinia
Zapomniana pomidorowa
paczki z ziemniakow
Kuchnia ciasna!!!
O dereniu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »