« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-03-25 23:31:51
Temat: czosnek niedzwiedzi - reaktywacjaWitam,
niedawno byl watek o w/w. bylo to o tyle odkrywcze, ze juz wiem co za
zielsko porasta mi pol dzialki ;-)
wspomniano o marynowaniu i kiszeniu... nie udalo mi sie wyguglic konkretnych
przepisow, wiec moze ktos poratuje....
Co mozna z tym zrobis dobrego?
Alex.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-03-26 08:12:42
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> Co mozna z tym zrobis dobrego?
Też nie znam innych przepisów, ale wiem, że jajecznica na czosnku
niedźwiedzim jest rewelacyjna.
pozdrawiam
psycho
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-03-26 08:20:47
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
"psychogirl" <p...@g...pl> wrote in message
news:eu7v9n$k46$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> > Co mozna z tym zrobis dobrego?
>
> Też nie znam innych przepisów, ale wiem, że jajecznica na czosnku
> niedźwiedzim jest rewelacyjna.
> pozdrawiam
> psycho
Wsxchody zimowego juz powinny w gruncie już się pojawić - szklarniowy
szczypior czosnkowy też - ten sklepach warzywnych. Ja używam szczypioru
czosnkowego do mizerii z ogórków. Lub sałatki z ogórków i pomidorów - ale
nie na zasadzie wyłączności...
Prócz tego jest normalny szczypiorek, koperek zielony i trochę pietruszki...
Oczywiście porządna śmietana - przynajmniej 36%...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-03-26 08:39:12
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> niedawno byl watek o w/w. bylo to o tyle odkrywcze, ze juz wiem co za
> zielsko porasta mi pol dzialki ;-)
>
> wspomniano o marynowaniu i kiszeniu... nie udalo mi sie wyguglic
konkretnych
> przepisow, wiec moze ktos poratuje....
> Co mozna z tym zrobis dobrego?
>
>
> Alex.
>
>
kiszenie..nic prościejszego..łycha dobrej soli na litr przegotowanej wody w
tych temperarurach co je mamy aktualnie w mieszkaniach to należy poczekać
3-4 dni az płyn bedzie mętny i kwaskowy a potem do lodówki z całym interesem
zeby nie zrobiło sie za bardzo ukiszone co przy delikatniejszych produktach
za dobre nie jest....a potem jazda :))
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-03-26 08:49:14
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:eu812d$1t8$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> > Witam,
> >
> > niedawno byl watek o w/w. bylo to o tyle odkrywcze, ze juz wiem co za
> > zielsko porasta mi pol dzialki ;-)
> >
> > wspomniano o marynowaniu i kiszeniu... nie udalo mi sie wyguglic
> konkretnych
> > przepisow, wiec moze ktos poratuje....
> > Co mozna z tym zrobis dobrego?
> >
> >
> > Alex.
> >
> >
>
> kiszenie..nic prościejszego..łycha dobrej soli na litr przegotowanej wody
w
> tych temperarurach co je mamy aktualnie w mieszkaniach to należy poczekać
> 3-4 dni az płyn bedzie mętny i kwaskowy a potem do lodówki z całym
interesem
> zeby nie zrobiło sie za bardzo ukiszone co przy delikatniejszych
produktach
> za dobre nie jest....a potem jazda :))
>
> Marek
A ogólnie - można kisić z ogórkami i papryką.
Swoją drogą - jest dobra książka;
http://www.luczaj.com/wiosenne.htm
http://www.luczaj.com/autor.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-03-26 17:20:31
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacja
>
> A ogólnie - można kisić z ogórkami i papryką.
>
>
Pewnie można, ale sezon na czosnek niedźwiedzi własnie trwa i skończy się w
połowie maja zanim pojawią się ogórki gruntowe czy paryka. U niemców 15 dk
czosnku niedźwiedziego kosztuje 1 €, nie wiem po co o tym pisze ale co tam,
niech będzie.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-03-27 11:28:26
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacjaAlex D. B. napisał(a):
> Witam,
>
> niedawno byl watek o w/w. bylo to o tyle odkrywcze, ze juz wiem co za
> zielsko porasta mi pol dzialki ;-)
>
> wspomniano o marynowaniu i kiszeniu... nie udalo mi sie wyguglic
> konkretnych przepisow, wiec moze ktos poratuje....
> Co mozna z tym zrobis dobrego?
>
>
> Alex.
>
>
Spróbuj zrobić z czosnkiem niedźwiedzim te potrawy które zazwyczaj
robisz ze szpinakiem lub ze szpinaku. Ręczę że nie będzie to tylko
zwykłe awaryjne zastąpienie jednego składnika innym. Potrawy nabiorą
zupełnie innego charakteru i smaku - ostrzegam czasami dziwnego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-03-27 17:58:21
Temat: Re: czosnek niedzwiedzi - reaktywacjaCZOSNEK NIE ZWIEDZI BO FURTKA BYLA ZAMKNIETA
psychogirl wrote:
>
> Użytkownik "Alex D. B." <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:eu70p9$nq2$1@news.onet.pl...
> > Co mozna z tym zrobis dobrego?
>
> Też nie znam innych przepisów, ale wiem, że jajecznica na czosnku
> niedźwiedzim jest rewelacyjna.
> pozdrawiam
> psycho
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |