Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy dodatki do ...............

Grupy

Szukaj w grupach

 

czy dodatki do ...............

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 25


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-05-20 09:09:04

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "Jini" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> purysta sie znalazl.
> moze jak pieczesz cieniutka w 250 stopniach to starczy... taka PRAWDZIWA i
> jedynie sluszna pizze
> ale ja pieke nieprawdziwa, polrazowa, na grubszym ciescie, w 190 stopniach
>

Marto, podaj proszę przepis albo choć linka do półrazowego ciasta, prosze...

Jini.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-05-20 09:40:20

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja nie znosze surowych pieczrek, wiec zawsze podsmazam. Dla mnie
dyskwaliwikowane sa pizzerie, ktore tego nie robia. Ale napewno mozna i
surowe jezeli ktos lubi. Pieczarki w ogole mozna jesc surowe.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-05-20 09:42:13

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

>korzystam z gotowych spodow, a pozniej
> hulaj dusza. Nakladam wszystko co jest w lodowce i pizze do kuchenki
> mokrofalowej.


:-))))))))) Jestes samotnym facetem? :-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-05-20 09:57:32

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le vendredi 20 mai 2005 ? 11:40:20, dans <d6kbja$gte$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :

> Ja nie znosze surowych pieczrek, wiec zawsze podsmazam.

Zauwaz ze trakcie pieczenia pizzy pieczarki sa rowniez upieczone ;)

> Dla mnie
> dyskwaliwikowane sa pizzerie, ktore tego nie robia. Ale napewno mozna i
> surowe jezeli ktos lubi. Pieczarki w ogole mozna jesc surowe.

Mozna, ale na pizzy trudno.
No chyba ze pizze po upieczeniu oblozysz surowymi pieczarkami...


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-05-20 11:08:18

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "Martka" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:d6k9or$3ob$1@nemesis.news.tpi.pl...

> Marto, podaj proszę przepis albo choć linka do półrazowego ciasta,
prosze...
>
przepis jako taki nie istnieje :) tzn w fazie eksperymentow ciagle. po
prostu w moim standardowym ciescie na pizze zastepuje czesc maki zwyklej
razowa. ciasto robie z 3 szkl maki, 2.5 deko drozdzy, szklanki (mniej
wiecej, zalezy od wilgotnosci maki) cieplej wody, lyzeczki soli i lyzki
oliwy. ciasto po wyrobieniu zostawiam do wyrosniecia, pozniej rozciagam na
blasze , obkladam i do piekarnika. z moich doswiadczen wynika, ze razowej
maki nie moze byc wiecej niz szklanka, bo ciasto bedzie twarde i ciezko
wyrasta. eksperymentowalam z razowa pszenna, orkiszowa i zytnia - z ta
ostatnia pizza jest taka, hmmmm, rustykalna :) teraz korci mnie zrobienie
pizzy na zakwasie, bo szaleje z wypiekaniem chlebow takowych wlasnie....

--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-05-20 11:15:29

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mozna, ale na pizzy trudno.
> No chyba ze pizze po upieczeniu oblozysz surowymi pieczarkami...

Poprostu nienawidze smaku surowych czy polsurowych pieczarek.
Nie uwazam tez, ze przez 8 min. pieczenia pizzy te pieczarki sa juz
zapieczone. Dla mnie smakuja jak surowe, tylko rozgrzane.
To jest MOJE zdanie. Pisalem - ze mozna nawet surowe pieczarki jesc - nie
zaszkodzi to zdrowiu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-05-21 17:10:18

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pewnego pięknego dnia, a był(a) to czwartek, 19 maja 2005 22:44 użytkownik
Waldemar Krzok, sącząc kawkę, wyklepał:

>
>> Ja zawsze podsmażam i przyprawiam.
>>
>> Krusz.
> a ja wsio na surowo i pieczarki i cebulę
>
> Waldek

I nie jest surowawe po upieczeniu? Ja tam nie ufam swojemu piekarnikowi.
Przezorny zawsze ubezpieczony :)

Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-05-21 18:22:43

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:

>>>>Ja zawsze podsmażam i przyprawiam.
>>>>
>>>>Krusz.
>>>
>>>a ja wsio na surowo i pieczarki i cebulę
>>>
>>>Waldek
>
>
>>I nie jest surowawe po upieczeniu? Ja tam nie ufam swojemu piekarnikowi.
>
>
> A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
> tego) nie ?
>
> Mniej nieufnosci a wiecej logiki ;)

to po pierwsze primo, a po drugie secundo to surowe pieczarki (i surowa
cebula) też smakują. Ale po 10-15 minutach w piecu nie mają prawa być
surowe, chyba, że piekarnik nie włączony.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-05-21 18:24:56

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 21 mai 2005 ŕ 19:10:18, dans <d6npm3$2dr$4@inews.gazeta.pl> vous écriviez :

> Pewnego pięknego dnia, a był(a) to czwartek, 19 maja 2005 22:44 użytkownik
> Waldemar Krzok, sącząc kawkę, wyklepał:

>>
>>> Ja zawsze podsmażam i przyprawiam.
>>>
>>> Krusz.
>> a ja wsio na surowo i pieczarki i cebulę
>>
>> Waldek

> I nie jest surowawe po upieczeniu? Ja tam nie ufam swojemu piekarnikowi.

A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
tego) nie ?

Mniej nieufnosci a wiecej logiki ;)


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2005-05-21 18:55:59

Temat: Re: czy dodatki do ...............
Od: Kruszyzna <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 21 maja 2005 20:24 użytkownik Ewa
(siostra Ani) N., sącząc kawkę, wyklepał:


> A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
> tego) nie ?

Bo w sumie mówimy o krótkim pieczeniu, 10 minut mniej więcej. Mój piekarnik
to do tego taki oryginał, że lubi w jednym miejscu przepiec, w drugim nie
dopiec. No, ale to prawie antyk :)
Faktycznie, może następnym razem spróbuję w ten sposób :)

Krusz.

--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

krem z pieczarek-można zrobić dzień wcześniej ?
produkty regionalne w wojewodztwach - pomocy
czy można gdzieś kupić (internet) części do zelmera
Co szybkiego dziś na obiad polecacie?
Ciabatta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »