| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-05-20 09:09:04
Temat: Re: czy dodatki do ...............
> purysta sie znalazl.
> moze jak pieczesz cieniutka w 250 stopniach to starczy... taka PRAWDZIWA i
> jedynie sluszna pizze
> ale ja pieke nieprawdziwa, polrazowa, na grubszym ciescie, w 190 stopniach
>
Marto, podaj proszę przepis albo choć linka do półrazowego ciasta, prosze...
Jini.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-05-20 09:40:20
Temat: Re: czy dodatki do ...............Ja nie znosze surowych pieczrek, wiec zawsze podsmazam. Dla mnie
dyskwaliwikowane sa pizzerie, ktore tego nie robia. Ale napewno mozna i
surowe jezeli ktos lubi. Pieczarki w ogole mozna jesc surowe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-05-20 09:42:13
Temat: Re: czy dodatki do ...............>korzystam z gotowych spodow, a pozniej
> hulaj dusza. Nakladam wszystko co jest w lodowce i pizze do kuchenki
> mokrofalowej.
:-))))))))) Jestes samotnym facetem? :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-05-20 09:57:32
Temat: Re: czy dodatki do ...............
Le vendredi 20 mai 2005 ? 11:40:20, dans <d6kbja$gte$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Ja nie znosze surowych pieczrek, wiec zawsze podsmazam.
Zauwaz ze trakcie pieczenia pizzy pieczarki sa rowniez upieczone ;)
> Dla mnie
> dyskwaliwikowane sa pizzerie, ktore tego nie robia. Ale napewno mozna i
> surowe jezeli ktos lubi. Pieczarki w ogole mozna jesc surowe.
Mozna, ale na pizzy trudno.
No chyba ze pizze po upieczeniu oblozysz surowymi pieczarkami...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-05-20 11:08:18
Temat: Re: czy dodatki do ...............
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:d6k9or$3ob$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Marto, podaj proszę przepis albo choć linka do półrazowego ciasta,
prosze...
>
przepis jako taki nie istnieje :) tzn w fazie eksperymentow ciagle. po
prostu w moim standardowym ciescie na pizze zastepuje czesc maki zwyklej
razowa. ciasto robie z 3 szkl maki, 2.5 deko drozdzy, szklanki (mniej
wiecej, zalezy od wilgotnosci maki) cieplej wody, lyzeczki soli i lyzki
oliwy. ciasto po wyrobieniu zostawiam do wyrosniecia, pozniej rozciagam na
blasze , obkladam i do piekarnika. z moich doswiadczen wynika, ze razowej
maki nie moze byc wiecej niz szklanka, bo ciasto bedzie twarde i ciezko
wyrasta. eksperymentowalam z razowa pszenna, orkiszowa i zytnia - z ta
ostatnia pizza jest taka, hmmmm, rustykalna :) teraz korci mnie zrobienie
pizzy na zakwasie, bo szaleje z wypiekaniem chlebow takowych wlasnie....
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-05-20 11:15:29
Temat: Re: czy dodatki do ...............> Mozna, ale na pizzy trudno.
> No chyba ze pizze po upieczeniu oblozysz surowymi pieczarkami...
Poprostu nienawidze smaku surowych czy polsurowych pieczarek.
Nie uwazam tez, ze przez 8 min. pieczenia pizzy te pieczarki sa juz
zapieczone. Dla mnie smakuja jak surowe, tylko rozgrzane.
To jest MOJE zdanie. Pisalem - ze mozna nawet surowe pieczarki jesc - nie
zaszkodzi to zdrowiu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-05-21 17:10:18
Temat: Re: czy dodatki do ...............Pewnego pięknego dnia, a był(a) to czwartek, 19 maja 2005 22:44 użytkownik
Waldemar Krzok, sącząc kawkę, wyklepał:
>
>> Ja zawsze podsmażam i przyprawiam.
>>
>> Krusz.
> a ja wsio na surowo i pieczarki i cebulę
>
> Waldek
I nie jest surowawe po upieczeniu? Ja tam nie ufam swojemu piekarnikowi.
Przezorny zawsze ubezpieczony :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-05-21 18:22:43
Temat: Re: czy dodatki do ...............Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>>>>Ja zawsze podsmażam i przyprawiam.
>>>>
>>>>Krusz.
>>>
>>>a ja wsio na surowo i pieczarki i cebulę
>>>
>>>Waldek
>
>
>>I nie jest surowawe po upieczeniu? Ja tam nie ufam swojemu piekarnikowi.
>
>
> A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
> tego) nie ?
>
> Mniej nieufnosci a wiecej logiki ;)
to po pierwsze primo, a po drugie secundo to surowe pieczarki (i surowa
cebula) też smakują. Ale po 10-15 minutach w piecu nie mają prawa być
surowe, chyba, że piekarnik nie włączony.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-05-21 18:24:56
Temat: Re: czy dodatki do ...............
Le samedi 21 mai 2005 ŕ 19:10:18, dans <d6npm3$2dr$4@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
> Pewnego pięknego dnia, a był(a) to czwartek, 19 maja 2005 22:44 użytkownik
> Waldemar Krzok, sącząc kawkę, wyklepał:
>>
>>> Ja zawsze podsmażam i przyprawiam.
>>>
>>> Krusz.
>> a ja wsio na surowo i pieczarki i cebulę
>>
>> Waldek
> I nie jest surowawe po upieczeniu? Ja tam nie ufam swojemu piekarnikowi.
A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
tego) nie ?
Mniej nieufnosci a wiecej logiki ;)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2005-05-21 18:55:59
Temat: Re: czy dodatki do ...............Pewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 21 maja 2005 20:24 użytkownik Ewa
(siostra Ani) N., sącząc kawkę, wyklepał:
> A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
> tego) nie ?
Bo w sumie mówimy o krótkim pieczeniu, 10 minut mniej więcej. Mój piekarnik
to do tego taki oryginał, że lubi w jednym miejscu przepiec, w drugim nie
dopiec. No, ale to prawie antyk :)
Faktycznie, może następnym razem spróbuję w ten sposób :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |