| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-05-21 19:07:03
Temat: Re: czy dodatki do ...............Kruszyzna wrote:
> Pewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 21 maja 2005 20:24 użytkownik Ewa
> (siostra Ani) N., sącząc kawkę, wyklepał:
>
>
>
>>A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
>>tego) nie ?
>
>
> Bo w sumie mówimy o krótkim pieczeniu, 10 minut mniej więcej. Mój piekarnik
> to do tego taki oryginał, że lubi w jednym miejscu przepiec, w drugim nie
> dopiec. No, ale to prawie antyk :)
> Faktycznie, może następnym razem spróbuję w ten sposób :)
to jak długo malretujesz pieczarki na patelni? Bo ja też nigdy dłużej
niż 5-6 minut, inaczej robią się wiórki pieczarkowe :-)
Jedyna różnica między surowymi i już upieczonymi jest taka, że na
patelni smażysz normalnie z tłuszczem, na pizzy są "suche", więc inaczej
smakują.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2005-05-21 20:42:43
Temat: Re: czy dodatki do ...............
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:6387118277$20050521224810@ewcia.kloups...
>
> To nie jedz pieczarek tam gdzie jest ciasto surowe ;)
:DDDDDD
Całkiem podniosły się zrobił tu wątek.
A tak ostatnio na grupie było nieciekawie.
Tylko te przepisy i przepisy.
I jakaś taka depresja wiosenna.
makaron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2005-05-21 20:48:09
Temat: Re: czy dodatki do ...............
Le samedi 21 mai 2005 ŕ 20:55:59, dans <d6nvs8$r6c$2@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
>> A jakim cudem ciasto moze sie upiec a warzywa (w cienkich kawalkach do
>> tego) nie ?
> Bo w sumie mówimy o krótkim pieczeniu, 10 minut mniej więcej.
Co niczego nie zmienia : jezeli sie ciasto upieklo to jakoz kawalek
cebuli zostalby surowy ? Musialoby to byc pol cebuli, niepokrojonej...
> Mój piekarnik
> to do tego taki oryginał, że lubi w jednym miejscu przepiec, w drugim nie
> dopiec. No, ale to prawie antyk :)
To nie jedz pieczarek tam gdzie jest ciasto surowe ;)
> Faktycznie, może następnym razem spróbuję w ten sposób :)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2005-05-24 16:44:29
Temat: Re: czy dodatki do ...............Pewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 21 maja 2005 21:07 użytkownik
Waldemar Krzok, sącząc kawkę, wyklepał:
> to jak długo malretujesz pieczarki na patelni? Bo ja też nigdy dłużej
> niż 5-6 minut, inaczej robią się wiórki pieczarkowe :-)
Nie no, króciutko oczywiście, tak na wszelki wypadek :)
> Jedyna różnica między surowymi i już upieczonymi jest taka, że na
> patelni smażysz normalnie z tłuszczem, na pizzy są "suche", więc inaczej
> smakują.
>
A widzisz, to jest dla mnie argument. Inaczej smakują, więc czas sprawdzić
ten smak.
Krusz.
z Lechem Mocnym. W sumie niezłym.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2005-05-24 16:45:08
Temat: Re: czy dodatki do ...............Pewnego pięknego dnia, a był(a) to sobota, 21 maja 2005 22:48 użytkownik Ewa
(siostra Ani) N., sącząc kawkę, wyklepał:
> Co niczego nie zmienia : jezeli sie ciasto upieklo to jakoz kawalek
> cebuli zostalby surowy ? Musialoby to byc pol cebuli, niepokrojonej...
Jak mąż kroi, to tak się zdarza :)
> To nie jedz pieczarek tam gdzie jest ciasto surowe ;)
W sumie racja, ale szkoda pieczarek :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |