| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-06 01:15:28
Temat: Re: czy mozna mrozic kruche?
kamila slawinska wrote:
>
> no wlasnie, ostatnio w domu mamy renesans tarty/quiche/pasztecika
> kruchego i zastanawiams ie z pewna taka niesmialoscia, czy nei mozna
> by bylo zrobic tego ktruchego ciasta jak dla wojska i potem zamrozic,
> i tylko wyjmowac, rozmrazac, walkowac i na foremke? czy to nie
> zaszkodzi ciastu? a jesli mozna mrozic, jak dlugo dopuszczalne jest
> trzymanie takowego w zamrazalniku?
Mozna! Sama niedawno wygrzebalam kawalek zamrozony, pozwolilam mu sie
rozmrozic w lodowce i byl calkiem dobry spod do tarty cebulowej.
Zaznaczam, ze mam taka maszynke, ktora wysysa powietrze z woreczka
plastikowego, w ktory wsadza sie jedzenie do zamrazalnika. To ciasto
bylo tam dlugo. BARDZO dlugo.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-06 01:17:47
Temat: czy mozna mrozic kruche?no wlasnie, ostatnio w domu mamy renesans tarty/quiche/pasztecika
kruchego i zastanawiams ie z pewna taka niesmialoscia, czy nei mozna
by bylo zrobic tego ktruchego ciasta jak dla wojska i potem zamrozic,
i tylko wyjmowac, rozmrazac, walkowac i na foremke? czy to nie
zaszkodzi ciastu? a jesli mozna mrozic, jak dlugo dopuszczalne jest
trzymanie takowego w zamrazalniku?
pozdrowienia,
kamila
--
kids are for people who can't have cats.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-07 15:16:34
Temat: Re: czy mozna mrozic kruche?
Uzytkownik "kamila slawinska" <k...@s...killer.acedsl.com> napisal w
wiadomosci news:dt016uo99vmho3fehl7jp8k39qpde6be6q@4ax.com...
> no wlasnie, ostatnio w domu mamy renesans tarty/quiche/pasztecika
> kruchego i zastanawiams ie z pewna taka niesmialoscia, czy nei mozna
> by bylo zrobic tego ktruchego ciasta jak dla wojska i potem zamrozic,
> i tylko wyjmowac, rozmrazac, walkowac i na foremke? czy to nie
> zaszkodzi ciastu? a jesli mozna mrozic, jak dlugo dopuszczalne jest
> trzymanie takowego w zamrazalniku?
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> kids are for people who can't have cats.
kruche ciasto mozna zamrozic-staje sie wtedy jeszcze bardziej kruche:),
nawet niektóre przepisy wymagaja zamrozenia lub przynajmniej schlodzenia
przed upieczeniem.
pozdrawiam
zuza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |