Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia risotto w prodiżu

Grupy

Szukaj w grupach

 

risotto w prodiżu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-05 17:24:57

Temat: risotto w prodiżu
Od: "Ewa" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Dosłownie przed chwilą zasubskrybowałam tą listę i muszę powiedzieć że
jestem nią zachwycona. Żałuję że tak późno ją odkryłam. Pozwolicie, że od
razu wykorzystam waszą wiedzę.
Otóż nie posiadam niestety piekarnika i na pocieszenie otrzymałam prodiż.
Dobre i to. Jednak zastanawia mnie, czy w takim prodiżu można zrobić np.
risotto czy raczej nie polecacie. Robiłam ostatnio eksperyment z lazanią i o
dziwo się udał.
Będę wdzięczna za porady, a w ogóle może ktoś polecić jakiś ciekawy przepis
na risotto? Przyznam się że robiłam je raz gdzieś nad ranem ale pod dyktando
znajomego z którym utraciłam kontakt. Było wręcz niesamowite ( nie
wykluczam, że może z uwagi na dość nietypową porę przyrządzania:-))
Aha! Jestem oczywiście początkującym kucharzem i gotowanie sprawia mi
jeszcze olbrzymią przyjemność. Porwałam się nawet na stworzenie własnej
strony kulinarnej napisanej z myślą o takich niedoświadczonych, zielonych
ludkach jak ja:-)) - czyli przepisy rozpisałam na ziarenka soli:-)) Jest tam
też parę nienajlepszych zdjęć przygotowywanych przeze mnie potraw, ale
przecież od czegoś trzeba zacząć. Więc jeśli miałby ktoś ochotę zajrzeć to
zapraszam http://members.chello.pl/m.hulewicz/kuchnia/index.ht
m
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-05 18:37:11

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witaj Ewo

Skromne z Ciebie dziewcze, Twoja strona jest bardzo fajna(juz siedzi w moich
ulubionych ;-)) a zdjecia sa ladne.
Mam nadzieje ze dobrze sie bedziesz z nami bawila, korzystala z przepisow i
radzila potrzebujacym.

Co do risotto, to na pewno mozesz robic w prodizu, w nim mozna zrobic chyba
wszystko, tak jak w piekarniku.


serdecznie pozdrawiam
Basia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-05 23:56:55

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie w naszej wirtualnie rzeczywistej kuchni ;o)))) Ciesz sie
razem z nami, smakuj i jak najczesciej podrzucaj nam nowe fajne pomysly :o))

Stronke naprawde masz bardzo fajna, bardzo mi sie podobala :o))) Juz jest w
moich "Ulubionych" :o)

Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 01:08:13

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Basia wrote:
> Co do risotto, to na pewno mozesz robic w prodizu, w nim mozna zrobic chyba
> wszystko, tak jak w piekarniku.

Risotto w prodizu? Klasycznie po wlosku risotto robi sie w glebokiej patelni:
1/2 szklanki ryzu arborio
1/2 szklanki bialego wina wytrawnego
2-3 szklanki rosolu, ile "przyjmie"
2 lyzki oliwy
1 cebula
dodatki (prosciutto, szparagi, czerwona papryka, grzyby, etc.)

Rozgrzac oliwe na patelni i dodac ryz. Podsmazyc troche, az ziarna
zaczna matowiec. Zalac winem, zmniejszyc ogien odparowac wino, ciagle
mieszajac. Dodac pol szklanki rosolu i odparowac, mieszajac. I tak
powtarzac po pol szklanki, az ryz jest prawie miekki, z lekkim twardym
srodkiem. Dodac (np.) sparzone szparagi pokrojone w kawalki i prosciutto
pokrojone w kawaleczki, wymieszac i dodawac minimalnie rosolu,
odparowujac, az ryz bedzie dobry.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 06:49:36

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Risotto w prodizu? Klasycznie po wlosku risotto robi sie w glebokiej
patelni:


no tak...więc w prodizu Ewa zrobi zapiekanke ryzowa ;-))

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 10:01:32

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Ewa" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Basiu, WIELKIE DZIĘKI za dobre słowa:-)))

Ewa




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 10:01:33

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Ewa" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziękuję, dziękuję wszystkim za dobre słowa, a przedewszystkim za oświecenie
co do istoty risotto. Przepis zaproponowany przez Magdę oczywiście
wypróbuję, sfotografuję i umieszczę na swojej stronie:-))
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 13:05:41

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Michal Andruszkiewicz" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ewa" <e...@w...pl> wrote in message
news:1a788.408546$5G5.3120734@news.chello.at...
> Dziękuję, dziękuję wszystkim za dobre słowa, a przedewszystkim za
oświecenie
> co do istoty risotto. Przepis zaproponowany przez Magdę oczywiście
> wypróbuję, sfotografuję i umieszczę na swojej stronie:-))


ale nie pokazują się zdjątka omletów
ja chceeeeee zobaczyc omlety !!!


--
duzia buzia ;-)

M.

prezentowane przeze mnie poglądy są moimi prywatnymi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 13:40:55

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Ewa" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> ale nie pokazują się zdjątka omletów
> ja chceeeeee zobaczyc omlety !!!
>
Obiecuję, że będą w weekend:-)) z wyjątkiem omletu z kurkami bo nie mam
kurek-:(( ale troszeczkę oszukam i zrobię z pieczarkami:-))
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 20:14:35

Temat: Re: risotto w prodiżu
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3C6081FD.E707FC07@west.net...
>
>
> Basia wrote:
> > Co do risotto, to na pewno mozesz robic w prodizu, w nim mozna zrobic
chyba
> > wszystko, tak jak w piekarniku.
>
> Risotto w prodizu? Klasycznie po wlosku risotto robi sie w glebokiej
patelni:
> 1/2 szklanki ryzu arborio
> 1/2 szklanki bialego wina wytrawnego
> 2-3 szklanki rosolu, ile "przyjmie"
> 2 lyzki oliwy
> 1 cebula
> dodatki (prosciutto, szparagi, czerwona papryka, grzyby, etc.)

A gdzie maslo i parmezan? Nie dodajesz? W moich przepisach pod sam koniec
dodaje sie troche masla i parmezan i zdejmuje z ognia. Trzyma chwile aby te
ostatnie skladniki sie rozpuscily i dopiero podaje.

Kasia L.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wielkanocne wędliny
pączki
Alkohol wer Wroclawiu
potrawy z żab
jak przyrzadzic grenadiera?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »