Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak przyrzadzic grenadiera?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak przyrzadzic grenadiera?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-05 14:32:39

Temat: jak przyrzadzic grenadiera?
Od: "ERY" <e...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam po długiej przerwie,

Usmażyłem grenadiera w panierce. Wyszedł strasznie wodnisty - po
przekrojeniu panierki wręcz wypływał.

Ktoś wie jak to się przyrządza/podaje?

Ernest

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-05 15:17:01

Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 5 Feb 2002 15:32:39 +0100, "ERY" <e...@p...gazeta.pl>
wrote:

>Witam po d?ugiej przerwie,
>
>Usma?y?em grenadiera w panierce. Wyszed? strasznie wodnisty - po
>przekrojeniu panierki wr?cz wyp?ywa?.
>
>Kto? wie jak to si? przyrz?dza/podaje?
>
>Ernest

eee, jak wyplywa, to ja bym go nazad do wody wpuscila, niech
sobie plywa...

Krysia, dosc beznadziejna..nizej widze pytanie o przepis z zab,
wiec sie przygotowuje....
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-05 17:28:20

Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik ERY <e...@p...gazeta.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a3oqe3$q3h$...@n...tpi.pl...
> Witam po długiej przerwie,
>
> Usmażyłem grenadiera w panierce. Wyszedł strasznie wodnisty - po
> przekrojeniu panierki wręcz wypływał.
>
> Ktoś wie jak to się przyrządza/podaje?
>
> Ernest

Taka jego uroda ze wodnisty. Ja to u niego lubie, bo wszystko co soczyste
mnie neci a smaczek ma delikatniutki i osci jak na lekarstwo. Przyrzadzam go
tak: dokladnie owijam w papier kuchenny, gdy sie obsuszy sole, skrapiam
sokiem z cytryny (kilka kropelek), obtaczam w mace krupczatce, ale zwykla
tez moze byc, i buch na patelnie teflonowa, na rozgrzana oliwe. Po
przewroceniu na druga strone dodaje wiorki masla i przykrywam aby sie
poddusilo. Taka ryba moze isc solo do ziemniaczkow i surowek albo mozna z
dodatkiem warzyw:

kilka marchewek
seler
por
cebula
przecier (sok)pomidorowy
kawalek imbiru
brokuly
fasolka szparagowa

Marchewki, seler kroimy w zapalke, por w talarki, wrzucamy na podsmazona w
oliwie siekana cebule,podlewamy warzywnym bulionem. wrzucamy maly kawalek
imbiru (ostroznie bo ostry) Gdy sa miekkie (ale jedrne, nie mozna
rozgotowac) wyjmujemy imbir, dodajemy przecier lub sok pomidorowy,
doprawiamy sola, bialym pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Fasolke i
brokuly gotujemy z dodatkiem soli i cukru. Rybe obkladamy sosem warzywnym,
fasolka i brokulami.Dobrze smakuje z ryzem na sypko.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-05 17:36:07

Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "ERY" <e...@p...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:a3oqe3$q3h$1@news.tpi.pl...
> Witam po długiej przerwie,
>
> Usmażyłem grenadiera w panierce. Wyszedł strasznie wodnisty - po
> przekrojeniu panierki wręcz wypływał.
>
> Ktoś wie jak to się przyrządza/podaje?
>
> Ernest

Uwielbiam grenadiera, mniamniuśka ryba. Robię w panierce.Daję na bardzo
gorący olej.nic nie wypływa, ale sama ryba dość delikatna, trzeba uważać, bo
się rozpada.
Pozdrawiam Ramzes.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-06 04:19:33

Temat: Re: jak przyrzadzic grenadiera?
Od: Art[Gruby]@icbleu.org (Art Plazewski.) szukaj wiadomości tego autora

"ERY" <e...@p...gazeta.pl> wrote:

>Witam po d3ugiej przerwie,
>
>Usma?y3em grenadiera w panierce. Wyszed3 strasznie wodnisty - po
>przekrojeniu panierki wrecz wyp3ywa3.
>
>Kto? wie jak to sie przyrz?dza/podaje?
>
>Ernest
To zalezy ... jezeli od szrapnela - mielone ewentualnie
gulasz...jezeli tylko rana postrzalowa - to masz pole do popisu -
steki , pieczenie nawet grill...
;->>>>>>>

Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

OT piano nobile
Fondue - moj pierwszy raz
twarde mielone z indyka
Ajerkoniak(pytanie)
menu dla polonusa co kraj odwiedza potrzebne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »