Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy zagescic gulasz?

Grupy

Szukaj w grupach

 

czy zagescic gulasz?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 24


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-03-07 14:48:00

Temat: czy zagescic gulasz?
Od: Kajoja <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?

Z gory dziekuje

--
Kajoja

[ Nie spocznij dopoki dobre ]
[ nie zmieni sie w lepsze ]
[ a lepsze w najlepsze. ]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-03-07 14:55:58

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: "Gosia" <g...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kajoja" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com...
Witam,

pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?

. 30 lub 36 % powinna zagęścić, a jeśli i tak ma być tłusto to pasuje.

Pozdrawiam
Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-03-07 15:18:41

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Kajoja" <m...@g...com> wrote in message
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com...
Witam,

pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?

Z gory dziekuje

Mąką ziemniaczaną, krochmalem ryzowym lub kukurydzianym. Rozrobic w wodzie
dodać i wymieszać jak kisiel, a następnie można dodać śmietany.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-03-07 16:25:26

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fqrp6j$85s$1@news.albasani.net...
> Panslavista napisał(a):
>
> > "Kajoja" <m...@g...com> wrote in message
> >
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com...
> > Witam,
> >
> > pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
> > produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
> > produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
> > śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
> >
> > Z gory dziekuje
> >
> > Mąką ziemniaczaną, krochmalem ryzowym lub kukurydzianym. Rozrobic w
> > wodzie dodać i wymieszać jak kisiel, a następnie można dodać śmietany.
>
> Ja - na ten przykład - kisiel biorę od ikselki (trzyma go w majtach).

Tak jak inne...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-03-07 19:40:47

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: "lemonka" <...@a...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kajoja" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com.
..
Witam,

> pytanie jak w temacie.

Odpowiadam: tak! zagęścić!
Następnym razem warto przepisać pytanie albo przeczytać uważnie co się
napisało.

Jeśli masz w planach zagęszczenie nie tylko tego jednego gulaszu ale
także innych potraw, to może warto szarpnąć się na preparat mączki
chleba świętojańskiego - do dostania w niektórych aptekach i sklepach z
tzw. "zdrową" żywnością.
P.S. Osoba, która je tłustą dietę teraz schudnie, ale już wkrótce
gorzko tej diety pożałuje...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2008-03-07 21:28:20

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: Vangelis <v...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 7 Mar 2008 06:48:00 -0800 (PST), Kajoja wrote:

> Czy sama śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?

Raczej zabieli, więc efekt średni. Jeżeli chodzi o gulasz to im więcej w
nim cebuli tym robi się gęstszy, gdyż cebula podczas gotowania rozpada się
i zagęszcza potrawę. Podobną funkcję spełnia też papryka, więc im więcej
tych dwóch składników tym gęstszy gulasz.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2008-03-07 21:58:30

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: Pan Sra Wiśta Wio <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

Ty żeś kurwa czytał swoje posty?
Weź ustaw w swoim nibyczytniku poprawne cytowanie.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2008-03-07 22:02:39

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: mamqa <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Vangelis pisze:
> On Fri, 7 Mar 2008 06:48:00 -0800 (PST), Kajoja wrote:
>
>> Czy sama śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
>
> Raczej zabieli, więc efekt średni. Jeżeli chodzi o gulasz to im więcej w
> nim cebuli tym robi się gęstszy, gdyż cebula podczas gotowania rozpada się
> i zagęszcza potrawę. Podobną funkcję spełnia też papryka, więc im więcej
> tych dwóch składników tym gęstszy gulasz.

Ja się tak zastanawiam nad żółtkiem... słyszałam że niektórzy nim zupy i
sosy zagęszczają... ale czy się nada do gulaszu to nie wiem...

Mamqa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2008-03-08 00:09:59

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: "Protz" <n...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał

> P.S. Osoba, która je tłustą dietę teraz schudnie, ale już wkrótce
> gorzko tej diety pożałuje...

Dlaczego?

Protz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2008-03-08 01:47:46

Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Od: "lemonka" <...@a...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
news:fqslh3$k1$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał
>
> > P.S. Osoba, która je tłustą dietę teraz schudnie, ale już wkrótce
> > gorzko tej diety pożałuje...
>
> Dlaczego?
>

Miażdżyca, stłuszczenie wątroby, zawał, dna moczanowa, demencja... mam
wymieniać dalej?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jestem
Jak smażyć aby nie spalić.....?.
GOFRY
jaka konsystencje powinno...
2 pytania techniczne odnosnie muffinow i gofrow

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »