| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-03-07 14:48:00
Temat: czy zagescic gulasz?Witam,
pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
Z gory dziekuje
--
Kajoja
[ Nie spocznij dopoki dobre ]
[ nie zmieni sie w lepsze ]
[ a lepsze w najlepsze. ]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-03-07 14:55:58
Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Użytkownik "Kajoja" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com...
Witam,
pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
. 30 lub 36 % powinna zagęścić, a jeśli i tak ma być tłusto to pasuje.
Pozdrawiam
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-03-07 15:18:41
Temat: Re: czy zagescic gulasz?
"Kajoja" <m...@g...com> wrote in message
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com...
Witam,
pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
Z gory dziekuje
Mąką ziemniaczaną, krochmalem ryzowym lub kukurydzianym. Rozrobic w wodzie
dodać i wymieszać jak kisiel, a następnie można dodać śmietany.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-03-07 16:25:26
Temat: Re: czy zagescic gulasz?
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:fqrp6j$85s$1@news.albasani.net...
> Panslavista napisał(a):
>
> > "Kajoja" <m...@g...com> wrote in message
> >
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com...
> > Witam,
> >
> > pytanie jak w temacie. Jednak nie może to być mąka ani inne tego typu
> > produkty. Osoba jest na diecie tej gdzie sie eliminuje wszystkie
> > produkty typu mąka, chleb, makarony, a ja sie tlusto:) Czy sama
> > śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
> >
> > Z gory dziekuje
> >
> > Mąką ziemniaczaną, krochmalem ryzowym lub kukurydzianym. Rozrobic w
> > wodzie dodać i wymieszać jak kisiel, a następnie można dodać śmietany.
>
> Ja - na ten przykład - kisiel biorę od ikselki (trzyma go w majtach).
Tak jak inne...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-03-07 19:40:47
Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Użytkownik "Kajoja" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:16f32577-c361-4c1c-9c70-306b398d8709@u72g2000hs
f.googlegroups.com.
..
Witam,
> pytanie jak w temacie.
Odpowiadam: tak! zagęścić!
Następnym razem warto przepisać pytanie albo przeczytać uważnie co się
napisało.
Jeśli masz w planach zagęszczenie nie tylko tego jednego gulaszu ale
także innych potraw, to może warto szarpnąć się na preparat mączki
chleba świętojańskiego - do dostania w niektórych aptekach i sklepach z
tzw. "zdrową" żywnością.
P.S. Osoba, która je tłustą dietę teraz schudnie, ale już wkrótce
gorzko tej diety pożałuje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-03-07 21:28:20
Temat: Re: czy zagescic gulasz?On Fri, 7 Mar 2008 06:48:00 -0800 (PST), Kajoja wrote:
> Czy sama śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
Raczej zabieli, więc efekt średni. Jeżeli chodzi o gulasz to im więcej w
nim cebuli tym robi się gęstszy, gdyż cebula podczas gotowania rozpada się
i zagęszcza potrawę. Podobną funkcję spełnia też papryka, więc im więcej
tych dwóch składników tym gęstszy gulasz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-03-07 21:58:30
Temat: Re: czy zagescic gulasz?Panslavista napisał(a):
Ty żeś kurwa czytał swoje posty?
Weź ustaw w swoim nibyczytniku poprawne cytowanie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-03-07 22:02:39
Temat: Re: czy zagescic gulasz?Vangelis pisze:
> On Fri, 7 Mar 2008 06:48:00 -0800 (PST), Kajoja wrote:
>
>> Czy sama śmietana wystarczy czy tylko zabieli gulasz?
>
> Raczej zabieli, więc efekt średni. Jeżeli chodzi o gulasz to im więcej w
> nim cebuli tym robi się gęstszy, gdyż cebula podczas gotowania rozpada się
> i zagęszcza potrawę. Podobną funkcję spełnia też papryka, więc im więcej
> tych dwóch składników tym gęstszy gulasz.
Ja się tak zastanawiam nad żółtkiem... słyszałam że niektórzy nim zupy i
sosy zagęszczają... ale czy się nada do gulaszu to nie wiem...
Mamqa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-03-08 00:09:59
Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał
> P.S. Osoba, która je tłustą dietę teraz schudnie, ale już wkrótce
> gorzko tej diety pożałuje...
Dlaczego?
Protz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2008-03-08 01:47:46
Temat: Re: czy zagescic gulasz?
Użytkownik "Protz" <n...@m...pl> napisał w wiadomości
news:fqslh3$k1$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał
>
> > P.S. Osoba, która je tłustą dietę teraz schudnie, ale już wkrótce
> > gorzko tej diety pożałuje...
>
> Dlaczego?
>
Miażdżyca, stłuszczenie wątroby, zawał, dna moczanowa, demencja... mam
wymieniać dalej?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |