Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia GOFRY

Grupy

Szukaj w grupach

 

GOFRY

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-03-06 13:00:01

Temat: GOFRY
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zeby nie wklepywać wziałem z innego forum juz z komentarzami:
1.
250g margaryny
350g cukru
5-6 jajek
1 paczka cukru wanilinowego
sól
500g maki ziemniaczanej

2.
1/4l mleka
2 jajka
40g cukru
sól
na końcu noża kwasku cytrynowego
180g mąki pszennej
1/3 paczki proszku do pieczenia

Ja wole gofry z tego pierwszego bo smakuja bardziej jak ciasto, a nie jak
nalesnik - nalesnik to tez chyba jakies ciasto, ale... kazdy chyba wie o co
chodzi - sa dlugo chrupkie, a nie takie kapciowate..

Przepis 1. troche modyfikuje na swoje potrzeby, zeby uzyskac czasami
bardziej nalesnikowe gofry np. dodajac mleka, maki tortowej, jajko(a),
proszku do pieczenia...

Zauwazylem tez, ze gofry lepiej rosna i sa bardziej ksztaltne jak sie nie
smaruje gofrownicy olejem (jak to mowia w niektorych poradnikach). Wystarczy
wymiesc okruchy po poprzednim gofrze pedzelkiem do smarowania...
A.. jeszcze jedno.. ja sie nie przejmuje jak mi sie z gofrownicy troche
wylewa bo to ciasto ladnie pozniej odchodzi i nie ma problemow z myciem, a
jak sie naleje za malo to gofr bedzie brzydko wygladal...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-03-06 13:42:15

Temat: Re: GOFRY
Od: Panslavista XVI Król Usenetu <p...@k...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista pisze:
> Zeby nie wklepywać wziałem z innego forum juz z komentarzami:
> 1.
> 250g margaryny
> 350g cukru
> 5-6 jajek
> 1 paczka cukru wanilinowego
> sól
> 500g maki ziemniaczanej
>
> 2.
> 1/4l mleka
> 2 jajka
> 40g cukru
> sól
> na końcu noża kwasku cytrynowego
> 180g mąki pszennej
> 1/3 paczki proszku do pieczenia
>
> Ja wole gofry z tego pierwszego bo smakuja bardziej jak ciasto, a nie jak
> nalesnik - nalesnik to tez chyba jakies ciasto, ale... kazdy chyba wie o co
> chodzi - sa dlugo chrupkie, a nie takie kapciowate..
>
> Przepis 1. troche modyfikuje na swoje potrzeby, zeby uzyskac czasami
> bardziej nalesnikowe gofry np. dodajac mleka, maki tortowej, jajko(a),
> proszku do pieczenia...
>
> Zauwazylem tez, ze gofry lepiej rosna i sa bardziej ksztaltne jak sie nie
> smaruje gofrownicy olejem (jak to mowia w niektorych poradnikach). Wystarczy
> wymiesc okruchy po poprzednim gofrze pedzelkiem do smarowania...
> A.. jeszcze jedno.. ja sie nie przejmuje jak mi sie z gofrownicy troche
> wylewa bo to ciasto ladnie pozniej odchodzi i nie ma problemow z myciem, a
> jak sie naleje za malo to gofr bedzie brzydko wygladal...
>
>
huj

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-03-07 23:45:10

Temat: Re: GOFRY
Od: "luzak" <l...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fqopv2$epc$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Zauwazylem tez, ze gofry lepiej rosna i sa bardziej ksztaltne jak sie nie
> smaruje gofrownicy olejem (jak to mowia w niektorych poradnikach).

jak się nie smaruje to się nie jedzie. zapamiętaj.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-03-20 07:45:50

Temat: Re: GOFRY
Od: "GiveMeHug Inc." <t...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

> jak się nie smaruje to się nie jedzie. zapamiętaj.

nawet jest taka piosenka ac/dc "cover you in oil" ;-)
ac/dc - prąd zmienny/prąd stały

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaka konsystencje powinno...
2 pytania techniczne odnosnie muffinow i gofrow
Ciepła woda ZA DARMO. Bądź pierwszy i niech inni zazdroszczą Tobie
HOLOUBEK
OBIAD

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »