« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-08 07:49:36
Temat: danie z sosem worcesterPrzesyłam dawno obiecywany przepis na faszerowane pomidory i papryki.
SKŁADNIKI:
Po strąku czerwonej i żółtej papryki;
2 strąki zielonej papryki;
4 duże pomidory;
25 dag ścisłego zmielonego twarogu półtłustego;
3 jaja;
4 młode cebulki;
szczypiorek;
mały słoiczek czarnych oliwek;
2-3 łyżki oliwy;
ząbek czosnku;
sok z połowy cytryny;
pół łyżeczki sosu worcester;
2 łyżki bułki tartej;
pieprz i sól.
Strąki papryki przekroić na pół i oczyścić z pestek. Z pomidorów ściąć
czubek i łyżeczką wyjąć miąższ.
Ułożyć pomidory na sitku tak, aby wyciekł z nich sok.
Do twarogu wić jaja i utrzeć na gładką masę. Dodać drobno posiekaną cebulkę
ze szczypiorkiem, oliwki pokrojone w plasterki i czosnek roztarty z solą.
Przyprawić masę pieprzem, solą, sosem worcester i sokiem z cytryny. jeśli
trzeba zagęścić bułką tartą.
Żaroodporne naczynie wyłożyć folią aluminiową posmarowaną oliwą. Napełnić
farszem pomidory i papryki - ułożyć na folii.
Upiec w gorącym piekarniku lub na grillu.
podawać z pieczywem i surówką (najlepiej z porów oraz selera naciowego).
mam nadzieję, że będzie Wam smakowało, bo mnie bardzo.
pozdrawiam,
A
--
__________________________________
Aseti *** GG 2390307 ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-08 08:17:59
Temat: Re: danie z sosem worcester
Użytkownik "Aseti" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:anu2p0$pgr$1@news.tpi.pl...
> Przesyłam dawno obiecywany przepis na faszerowane pomidory i papryki.
[ciach]
Mam ten sos, wiec zrobie taka papryke;-)
Tak w temacie faszerowania papryki to wczoraj, natchnieta przez Monisie
zrobilam papryke faszerowana nastepujacym farszem:
na 4 duze papryki
1 szkl. ryzu(ugotowana w 2,5 szkl. wody)
1 ser feta (wzielam ten zolty, z Mlekowity)
20 dag pieczarek
2 cebule
1 czerwona papryka
3 ostatnie skladniki zostaly drobno pokrojone i podsmazone, ryz ugotowany i
wszystko razem, lacznie z feta wymieszane, doprawione do smaku i wepchane do
przecietych na polowki - jak lodeczki - papryk.
Piekly sie ok. 1,5 godziny na blaszce, okryte folia aluminiowa, lekko
podlane woda (zeby para sie miala z czego robic;-)
Jak dla mnie wyszlo bardzo smaczne danie
pozdrawiam serdecznie
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-09 11:05:31
Temat: Re: danie z sosem worcester>Przesyłam dawno obiecywany przepis na faszerowane pomidory i papryki.
>
Dziekuje,
to ja grzecznie prosilam o przepis.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-10 06:48:06
Temat: Re: danie z sosem worcesterMonisiatko <M...@i...pl> napisał(a):
> >Przesyłam dawno obiecywany przepis na faszerowane pomidory i papryki.
> >
> Dziekuje,
> to ja grzecznie prosilam o przepis.
>
> Monika
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
>
A czym można zastąpić sos worcester, a jeżeli nie można to gdzie go można
kupić w Lublinie? Pozdrawiam Anna
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |