« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-08 20:43:03
Temat: dwie różna rzeczy (jaja przepiórcze i anchois)1: podrzucicie jakieś ciekawe sposoby na spożycie jaj przepiórczych. Nie
chodzi mi o przepisy zawierające jaja, chodzi o to żeby to był główny,
nie jedyny oczywiście składnik przystawki.
Oto sposób spożycia jaja przepiórczego przekazany mi przez rodziców:
surowe jajo wbijamy do kieliszka od wódki :) wlewamy maggi do smaku,
bierzemy całość jednym haustem do ust i wykonujemy coś jakby płukanie
ust tym płynem, jajo sie miesza z maggi, rozlewamy go sobie w ustach po
najdalszych zakamarkach i kupkach smakowych, dopiero wtedy połykamy
specjał małymi łyczkami. Przyznaję, że jest to sposób dla koneserów
ciekawych smaków (i wielbicieli maggi).
2: ta sama prośba tyle, że z anchois. Jakaś przystawka z głównym i
dominującym smakiem. Myślałam nad zwykłymi kanapkami z masełkiem i
filecikami, ale mam wątpliwości czy nie będzie to zbyt słone... Jak
myślicie?
--
Pozdro
KAJA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-08 21:14:32
Temat: Re: dwie różna rzeczy (jaja przepiórcze i anchois)
Użytkownik "kaja" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1078778287.435658@vax.ustronie.pw.edu.pl...
> 2: ta sama prośba tyle, że z anchois. Jakaś przystawka z głównym i
> dominującym smakiem. Myślałam nad zwykłymi kanapkami z masełkiem i
> filecikami, ale mam wątpliwości czy nie będzie to zbyt słone... Jak
> myślicie?
Ja na przystawkę robię jajka ugotowane na twardo, na każdym ułożony filecik
anchois i trochę majonezu. Całość podana na pokrojonej w kosteczkę sałacie
lodowej.
Pozdrawiam
K :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-08 21:16:47
Temat: Re: dwie różna rzeczy (jaja przepiórcze i anchois)Le lundi 8 mars 2004 ŕ 21:43:03, kaja a écrit :
> 1: podrzucicie jakieś ciekawe sposoby na spożycie jaj przepiórczych. Nie
> chodzi mi o przepisy zawierające jaja, chodzi o to żeby to był główny,
> nie jedyny oczywiście składnik przystawki.
Kokilki z owymi.
> Oto sposób spożycia jaja przepiórczego przekazany mi przez rodziców:
> surowe jajo wbijamy do kieliszka od wódki :)
Zabijanie smaku, czemu nie :->
> 2: ta sama prośba tyle, że z anchois. Jakaś przystawka z głównym i
> dominującym smakiem. Myślałam nad zwykłymi kanapkami z masełkiem i
> filecikami, ale mam wątpliwości czy nie będzie to zbyt słone... Jak
> myślicie?
Odmocz, i po krzyku.
ps. anchois po polsku nazywaje sie sardele.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-08 21:49:29
Temat: Re: dwie różna rzeczy (jaja przepiórcze i anchois)"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:1813931520.20040308221647@yahoo.com...
> ps. anchois po polsku nazywaje sie sardele.
Po polsku anchois to nie tyle sardele jako takie, co mocno osolone sardele
w postaci konserwy.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-08 23:55:08
Temat: Re: dwie różna rzeczy (jaja przepiórcze i anchois)Użytkownik Hanna Burdon napisał:
> "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
> news:1813931520.20040308221647@yahoo.com...
>
>>ps. anchois po polsku nazywaje sie sardele.
>
> Po polsku anchois to nie tyle sardele jako takie, co mocno osolone sardele
> w postaci konserwy.
>
> Hania
>
No wlasnie.
A odmaczanie ich to cos jak solenie cukru, albo moczenie suchej kielbasy :)
D.
---
"Use the Google, Luke"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-09 07:39:53
Temat: Re: dwie różna rzeczy (jaja przepiórcze i anchois)
Użytkownik "Krecia" <k...@p...fm> napisał w wiadomości
news:Ym53c.255994$174.114425@news.chello.at...
> Ja na przystawkę robię jajka ugotowane na twardo, na każdym ułożony
filecik
> anchois i trochę majonezu. Całość podana na pokrojonej w kosteczkę sałacie
> lodowej.
>
można też żółtko jajka zmiksować z anchois, majonezem, natką pietruszki i
nadziać białka
k.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |