Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dylemat kulinarny

Grupy

Szukaj w grupach

 

dylemat kulinarny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-18 23:27:25

Temat: dylemat kulinarny
Od: "mysliwy" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Strzeliliśmy łosia. Starego szkodnika, co psuł młodniki. Łeb i łopaty do
wyprawy, ale mięso twarde i żylaste, że kordelas staje. Psom strach rzucić,
że zęby wyłamią.
Może poradzicie jak z tym począć?
Czy tylko Bacutil sobie poradzi?
marek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-18 23:43:33

Temat: Re: dylemat kulinarny
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le dimanche 19 septembre 2004 ŕ 01:27:25, mysliwy a écrit :

> Strzeliliśmy łosia. Starego szkodnika, co psuł młodniki. Łeb i łopaty do
> wyprawy, ale mięso twarde i żylaste, że kordelas staje. Psom strach rzucić,
> że zęby wyłamią.

Dzudzu, losie sa pod ochrona... :-(



Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-19 11:43:59

Temat: Re: dylemat kulinarny
Od: "mysliwy" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3094525134$20040919014336@ewcia.kloups...
> Le dimanche 19 septembre 2004 ŕ 01:27:25, mysliwy a écrit :
>
> > Strzeliliśmy łosia. Starego szkodnika, co psuł młodniki. Łeb i łopaty do
> > wyprawy, ale mięso twarde i żylaste, że kordelas staje. Psom strach
rzucić,
> > że zęby wyłamią.
>
> Dzudzu, losie sa pod ochrona... :-(
>
Ale ten był szkodnik i wyselekcjonowany do odstrzału. Tylko mięso do niczego
się nie daje.
marek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-20 10:39:26

Temat: Re: dylemat kulinarny
Od: "Kulinarny.Net" <l...@k...net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "mysliwy" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:ciigf5$icr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Strzeliliśmy łosia. Starego szkodnika, co psuł młodniki. Łeb i łopaty do
> wyprawy, ale mięso twarde i żylaste, że kordelas staje. Psom strach
rzucić,
> że zęby wyłamią.
> Może poradzicie jak z tym począć?
> Czy tylko Bacutil sobie poradzi?
> marek
>

jeżeli przemrozisz to mięso będzie trochę skruszeje
ale jak była to stara sztuka to współczuje
dłuuuuugo trzeba gotować

Rysiek
www.kulinarny.net


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 07:49:51

Temat: Re: dylemat kulinarny
Od: "(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> szukaj wiadomości tego autora

> Strzeliliśmy łosia. Starego szkodnika, co psuł młodniki. Łeb i łopaty do
> wyprawy, ale mięso twarde i żylaste, że kordelas staje. Psom strach rzucić,
> że zęby wyłamią.
> Może poradzicie jak z tym począć?
> Czy tylko Bacutil sobie poradzi?
Trollujesz, czy nie mieszkasz w Polsce?

--

Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
GG:4742410 RLU:304850 www.forestlandia.com
------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 07:52:29

Temat: Re: dylemat kulinarny
Od: "(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> szukaj wiadomości tego autora

>
> Dzudzu, losie sa pod ochrona... :-(
>
Ja tylko w kwestii formalnej - łosie nie są pod ochroną.
Łosie to zwierzęta łowne objęte całorocznym okresem ochronnym. To nie to
samo:)
Jeżeli strzelenie łosia miało miejsce w Polsce fakt ten w zasadzie
należy zgłosić do prokuratury.

--

Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
GG:4742410 RLU:304850 www.forestlandia.com
------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 07:53:09

Temat: Re: dylemat kulinarny
Od: "(Na)Lesnik" <n...@n...lubi.spamu> szukaj wiadomości tego autora


> Ale ten był szkodnik i wyselekcjonowany do odstrzału. Tylko mięso do niczego
> się nie daje.
A to było w Polsce?

--

Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
------------------------------------------
GG:4742410 RLU:304850 www.forestlandia.com
------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Chwalę masę do wafla
Kurczak + piekarnik gazowo elektryczny? jak najlepiej?
Tłuszcz
przepis na zamę potrzebuje
przepis na cebularz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »