Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia do Ślązaków

Grupy

Szukaj w grupach

 

do Ślązaków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 31


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2006-03-12 14:39:23

Temat: Re: dzudzulenie
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

dzul napisał(a):
> mylisz otwory!
>
> dzul

To raczej twój problem.
:-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2006-03-12 14:42:37

Temat: Re: do Ślązaków [OT]
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jerzy Nowak napisał(a):
> richo nazca napisał(a):
>
>> Jerzy Nowak napisał(a):
>>
>>>> po co się odzywasz jak nie masz nic do powiedzenia ?
>>>
>>>
>>> Proszę podać _śląski_ powód dla, którego miałaby sie odezwac mówiąc?
>>
>>
>> Przecinek zbędny.
>> ;-)
>
> Zależy co chcesz _powiedzieć_.

Nie. Zbędny bezwarunkowo.

> ;-)
> pozdr. Jerzy
> --
> Proszę podać, _śląski_ powód, dla którego miałaby sie odezwac mówiąc?
> Proszę podać, _śląski_ powód dla którego, miałaby sie odezwac mówiąc?
> Proszę podać _śląski_ powód dla którego miałaby, sie odezwac mówiąc?
> Proszę podać _śląski_ powód dla którego miałaby sie odezwac mówiąc?

Jeszcze chwila i sam w to uwierzysz ;-)

--
richo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2006-03-12 14:49:30

Temat: Re: do Ślązaków [OT]
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

richo nazca napisał(a):
[...]
> Nie. Zbędny bezwarunkowo.
>> Proszę podać _śląski_ powód dla którego miałaby sie odezwac mówiąc?
> Jeszcze chwila i sam w to uwierzysz ;-)

Uwierzyłem, propok jakiś?
;-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2006-03-12 16:41:34

Temat: Re: do Ślązaków
Od: "dzus" <dzusUSUŃ@op.pl> szukaj wiadomości tego autora


oświadczam że podobieństwo ników jest przypadkowe
dżus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2006-03-12 17:27:25

Temat: Re: do Ślązaków
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

dzus napisał(a):
> oświadczam że podobieństwo ników jest przypadkowe
> dżus

Już to przerabialiśmy, tak jak i wykorzystywanie cudzych komputerów pod
nieobecność właściciela.
Przykłady są w archiwum. Jakby co mogę odświeżyć pamięć.
:-(
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2006-03-12 17:44:26

Temat: Re: do Ślązaków
Od: "dzus" <dzusUSUŃ@op.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:dv1lng$vh$1@atlantis.news.tpi.pl...
> dzus napisał(a):
>> oświadczam że podobieństwo ników jest przypadkowe
>> dżus
>
> Już to przerabialiśmy, tak jak i wykorzystywanie cudzych komputerów pod
> nieobecność właściciela.
> Przykłady są w archiwum. Jakby co mogę odświeżyć pamięć.
> :-(
> pozdr. Jerzy
proszę o przykłady
zresztą już słyszałem, że mój nick się na tej grupie źle kojarzy.
pozdr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2006-03-12 17:45:30

Temat: d...@w...pl
Od: "dzus" <dzusUSUŃ@op.pl> szukaj wiadomości tego autora


d...@w...pl
taki masz adres??


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2006-03-12 17:58:48

Temat: Re: do Ślązaków
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

dzus napisał(a):
> proszę o przykłady

Przedstaw się na : http://kuchenna.host.sk/

> zresztą już słyszałem, że mój nick się na tej grupie źle kojarzy.

Poczytaj o dzudzu.
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2006-03-13 09:19:41

Temat: Re: do Ślązaków
Od: Piotr Gasiorek <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jędrek w wiadomości <dv12sv$l7c$1@news.onet.pl>
z Sun, 12 Mar 2006 13:06:56 +0100 napisał(a):

> Proszę podać śląski przepis na "modrą kapustę" , wiem że na Śląsku jest
> bardzo popularna :)

Kapustę czerwoną szatkuję. Zalewam w garnku wodą, dodaję liści
laurowych, ziarenek pieprzu, odrobiny soli. Całość gotuję do miękkości,
odcedzam. W tak zwanym między czasie smażę drobno pokrojony boczek z
cebulą (niekoniecznie). Do odcedzonej kapusty dodaję ów boczek i cebulę
(która niekoniecznie tam jest). Całość mieszam i zaprawiam odrobiną
octu. Znowu mieszam. Potrawa jest już praktycznie gotowa. Można ją
odgrzewać, chyba nawet wtedy lepiej smakuje. Podawać w niedzielę zaraz
po mszy i rosole z nudlami; z sosem spod mięsa, kluskami śląskimi
i roladami :-)

--
Lurker amator
pq

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2006-03-13 09:43:09

Temat: Re: do Ślązaków
Od: Jędrek <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

W artykule > Kapustę czerwoną szatkuję. Zalewam w garnku wodą, dodaję liści
> laurowych, ziarenek pieprzu, odrobiny soli. Całość gotuję do
> miękkości, odcedzam. W tak zwanym między czasie smażę drobno
> pokrojony boczek z cebulą (niekoniecznie). Do odcedzonej kapusty
> dodaję ów boczek i cebulę (która niekoniecznie tam jest). Całość
> mieszam i zaprawiam odrobiną octu. Znowu mieszam. Potrawa jest już
> praktycznie gotowa. Można ją odgrzewać, chyba nawet wtedy lepiej
> smakuje. Podawać w niedzielę zaraz po mszy i rosole z nudlami; z
> sosem spod mięsa, kluskami śląskimi
> i roladami :-)

Bardzo Ci dziękuję za poważne potraktowanie sprawy, już myślałem że tu na
grupie są tylko sami rozwinięci umysłowo inaczej.

pozdrawiam
Jędrek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zrazy "radziwiłłowskie" - szukam przepisu
usuwanie apachu z drewnianych sztućcy
Pellety ziemniaczane
poledwiczki wieprzowe i co dalej ?poradżcie!!
Witam, zna ktos moze przepis na piróg bilgorajski??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »