« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-08 21:55:44
Temat: elementy kurczakaWymyśliłam sobie taka potrawę, bardziej przekąskę do sałatek na imprezie:
małe kawałki piersi kurczaka. I teraz nie wiem, smażone w głębokim tłuszczu,
jak frytki? Na blasze w piekarniku? Co zrobić, żeby te kawałki nie zrobiły
się za twarde? Jak to przyprawić?
A może coś takiego już istnieje i jakoś się nazywa?
Help!! :-)
Renya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-09 00:56:20
Temat: Re: elementy kurczakaOn Fri, 8 Nov 2002 22:55:44 +0100, "Renya" <r...@p...fm> wrote:
>Wymyśliłam sobie taka potrawę, bardziej przekąskę do sałatek na imprezie:
>małe kawałki piersi kurczaka. I teraz nie wiem, smażone w głębokim tłuszczu,
>jak frytki? Na blasze w piekarniku? Co zrobić, żeby te kawałki nie zrobiły
>się za twarde? Jak to przyprawić?
>A może coś takiego już istnieje i jakoś się nazywa?
owszem, takie cos istnieje i nazywa sie chicken nuggets. tu masz chyba
ze setke przepisow na rozne wariacje:
http://www.cooks.com/rec/search/UpGGGhhGGhhGGhfsUsis
fsysssqsyhqssApspsssAAfAGhdAssfsssqsAA/
powodzenia.
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-12 11:02:29
Temat: Re: elementy kurczakaRenya wrote:
> Wymyśliłam sobie taka potrawę, bardziej przekąskę do sałatek na imprezie:
> małe kawałki piersi kurczaka. I teraz nie wiem, smażone w głębokim tłuszczu,
> jak frytki? Na blasze w piekarniku? Co zrobić, żeby te kawałki nie zrobiły
> się za twarde? Jak to przyprawić?
> A może coś takiego już istnieje i jakoś się nazywa?
Zrobiłam kiedys panierowane w bułce z przyprawami (curry)
i smazone w glebokim oleju. Całkiem dobre wyszły i nie suche.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-13 12:34:19
Temat: Re: elementy kurczakaa moze lepsze sa skrzydelka...kroisz je na czesci (trzecia czesc odrzucasz)
przyprawiasz(sol,pieprz bialy,chili,papryka slodka,ziola prowansalskie i
obowiazkowo czosnek) panierujesz (tylko jajko i bulka tarta)i smarzysz w
glebogim dobrze nagrzanym tluszczu -mam to sprawdzone..bardzo dobre zaruwno
gorace jak i zimne.a aby nie byly suche dobierz odpowiednia temperature
oleju..jesli bedzie za goracy spali a nie przypiecze i wysuszy...pozdrawiam
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@p...pl> napisał w wiadomości
news:3DD0DFC4.9476D10A@people.pl...
> Renya wrote:
>
> > Wymyśliłam sobie taka potrawę, bardziej przekąskę do sałatek na
imprezie:
> > małe kawałki piersi kurczaka. I teraz nie wiem, smażone w głębokim
tłuszczu,
> > jak frytki? Na blasze w piekarniku? Co zrobić, żeby te kawałki nie
zrobiły
> > się za twarde? Jak to przyprawić?
> > A może coś takiego już istnieje i jakoś się nazywa?
>
> Zrobiłam kiedys panierowane w bułce z przyprawami (curry)
> i smazone w glebokim oleju. Całkiem dobre wyszły i nie suche.
>
> Krycha
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |