Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia farsz kapuściano-grzybowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

farsz kapuściano-grzybowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 40


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2005-12-17 20:00:01

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 17 Dec 2005 20:26:53 +0100, Waćpanna lub waćpan Iwona_s, w
wiadomości <news:do1onp$eld$1@news.dialog.net.pl> zawarł, co następuje:

>> bądź wole wykorzystywać na co innego (pierniczki, mnóstwo pierniczków!)
>
> Ja chyba przesadzilam w tym roku z pierniczkami. Pieke i pieke a konca nie
> widac... Gdzie/ w czym takie ilosci przechowywac?!

ja mam puszki po herbacie i po whisky :>
i jedną taką dużą, z ikei
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
To co w pociągu nazywa się tłok, w knajpie ludzie nazywają atmosferą.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2005-12-17 20:11:21

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-12-17 20:59:15 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Tatiana* skreślił te oto słowa:


>> Mój przepis to przepis Marka. On mnie tu kiedyś zainspirował swoim postem
>> :) Ale ja marchewki nie daję.
>
> dzieki, myślisz, że zdążę do piątku, czy za mało na dobrze kwaśną kapuchę?

Cieniutko poszatkowana ma duże szanse. W najgorszym wypadku domieszasz do
niej troche kupnej, a i tak bedzie lepsze niż sama kupna.

--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*
http://www.voila.pl/7ufx3/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2005-12-17 20:59:20

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 17 Dec 2005 21:11:21 +0100, Waćpanna lub waćpan Lia, w wiadomości
<news:1ppmj73sdbhj0$.dlg@iska.from.poznan> zawarł, co następuje:

> Cieniutko poszatkowana ma duże szanse. W najgorszym wypadku domieszasz do
> niej troche kupnej, a i tak bedzie lepsze niż sama kupna.

I tego się niczym nie zalewa, samo kiśnie, tylko z solą?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Pierwsza noc na szubienicy jest najgorsza.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2005-12-17 21:01:40

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:xvpntdo9nbhx.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sat, 17 Dec 2005 21:11:21 +0100, Waćpanna lub waćpan Lia, w
wiadomości
> <news:1ppmj73sdbhj0$.dlg@iska.from.poznan> zawarł, co następuje:
>
> > Cieniutko poszatkowana ma duże szanse. W najgorszym wypadku domieszasz
do
> > niej troche kupnej, a i tak bedzie lepsze niż sama kupna.
>
> I tego się niczym nie zalewa, samo kiśnie, tylko z solą?
> --

Masz tak ubijac az samo pusci sok - kapusciany sok
jak za sucha to mozna wode dolac..ale przegotowaną :)))

a w lubelskim skansenie jak robia na jesieni pokazy kiszenia kapusty
to dosypuja jeszcze make zytnia...

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2005-12-17 21:21:00

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-12-17 21:59:20 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Tatiana* skreślił te oto słowa:


>> Cieniutko poszatkowana ma duże szanse. W najgorszym wypadku domieszasz do
>> niej troche kupnej, a i tak bedzie lepsze niż sama kupna.
>
> I tego się niczym nie zalewa, samo kiśnie, tylko z solą?

Dziwne, prawda? :)
Tez na początku myślałam, ze trzeba zrobić solankę jak do ogórków, ale
jednak nie. To tak samo z siebie, po ubiciu z solą puszcza sok. I się kisi.

--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org

*psy mają właścicieli, koty mają służących*
http://www.voila.pl/7ufx3/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2005-12-17 22:59:21

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
news:do1onp$eld$1@news.dialog.net.pl...

> Ja chyba przesadzilam w tym roku z pierniczkami. Pieke i pieke a konca
nie
> widac... Gdzie/ w czym takie ilosci przechowywac?!


Przykrywam wierzch wiadra pakowym papierem i zakręcam sznurkiem. Dwa 15l
wiadra stoją pod stołem. To jest cały dzień cholernej roboty, ale lubię
je rozdawać.

Pzdr
Paweł

PS Reszta już zjedzona...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2005-12-18 08:17:28

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 17 Dec 2005 23:59:21 +0100, Waćpanna lub waćpan bazyli4, w
wiadomości <news:do2588$lml$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> To jest cały dzień cholernej roboty, ale lubię
> je rozdawać.

O właśnie, to jest ten czynnik motywujący do pieczenia :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Kto nie ma szczęścia w kartach, ten nie ma pieniędzy na miłość.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2005-12-18 15:50:02

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości

>> Ja chyba przesadzilam w tym roku z pierniczkami. Pieke i pieke a konca
>> nie
>> widac... Gdzie/ w czym takie ilosci przechowywac?!
>
> ja mam puszki po herbacie i po whisky :>
> i jedną taką dużą, z ikei

To wszystko i tak za malo...

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


39. Data: 2005-12-18 16:05:52

Temat: Re: [OT] pierniczki
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "bazyli4" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości

> Przykrywam wierzch wiadra pakowym papierem i zakręcam sznurkiem. Dwa 15l
> wiadra stoją pod stołem. To jest cały dzień cholernej roboty, ale lubię
> je rozdawać.

To bylaby dobra opcja, ale posiadam tylko jedno 10 litrowe i dwa mniejsze...
, ale plastykowe (czy takie moga byc?). Reszta w pudelka blaszane. Czy tak
przechowywane pierniczki miekna (po jakim czasie)? Notabene osobiscie lubie
chrupkie:)

> PS Reszta już zjedzona...

U mnie notorycznie sa wyjadane...

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


40. Data: 2005-12-19 21:11:27

Temat: Re: farsz kapuściano-grzybowy
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 18 Dec 2005 16:50:02 +0100, Waćpanna lub waćpan Iwona_s, w
wiadomości <news:do40d8$9lb$1@news.dialog.net.pl> zawarł, co następuje:

>> ja mam puszki po herbacie i po whisky :>
>> i jedną taką dużą, z ikei
>
> To wszystko i tak za malo...

No u mnie pierniczki z 1,5kg maki się zmieściły, ale fakt, w tym roku mniej
robiłam niż zwykle...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Kto chodzi spać z kurami, wie, jak piękna jest sodomia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[spam] Kamień do wypieków ...
Mleko skondensowane - ostrzeżenie!!!!
Wigilia w firmie/biurze.
Pszenica na kutie
Kurczak miodowo musztardowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »