| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-01 08:57:58
Temat: Re: fasolka szparagowaWladyslaw Los napisal:
(...)
> > To znam. Ale wlasnie zastanowilo mnie, czy mozna fasolke ukisic?
>
> Obawiam sie, ze bedzie trudno. Straczkowe zawieraja duzo bialka, ktore
> jest dobra pozywka dla rozmaitych bakterii, tyle, ze nie akurat dla
> bakterii kwasu mlekowego, ppowodujacch kisniecie.
Dzięki, trudno - zostane przy marynatach. A już prawie wyobraziłam
sobie smak :-(
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-03 07:51:19
Temat: Re: fasolka szparagowaREWELACJA
SUPER
Rzeczywiscie może dodać mięska - wędlinki to będzie jeszcze pyszniejsze
- super!!!
Pozdro
Marcin
Marcin Szolajski wrote:
>
> Dzięki za przepis
>
> W weekend skorzystam
>
> Pozdro
>
> Marcin
>
> Opowiem w Poniedziałek jakie było
>
> Herbatka wrote:
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Jader <j...@p...com.pl>
> > To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> > Date: 28 czerwca 2000 13:19
> > Subject: fasolka szparagowa
> >
> > >Sezon w pelni. Kto zna jakies ciekawe przepisy poza polania tarta bulka z
> > >maselkiem?
> > >
> > > Jader
> > >
> > A co powiesz na klops po genuensku ? Skladniki i przygotowanie bardzo
> > proste, zeby nie powiedziec prostackie - ale wychodzi z tego takie puszyste,
> > delikatne, smakowite cos.
> > 40 dag fasolki szparagowej
> > 30 dag ziemniakow
> > 1 cebula
> > 5 dag parmezanu (startego)
> > 2 jajka
> > 1 lyzeczka majeranku
> > 2 zabki czosnku
> > 8 lyzek oliwy z oliwek
> > 3 dag bulki tartej
> > sol
> > Fasolke i ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie. Na patelni w lyzce oliwy i 6
> > lyzkach wody dus przez 4 minuty posiekana cebule. Po uplywie tego czasu
> > dodaj fasolke i gotuj razem mniej wiecej 2 minuty. Ziemniaki dokladnie
> > rozgniec, przeloz do miseczki. Dodaj fasolke (pokrojona w kilkucentymetrowe
> > kawalki), roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 lyzek oliwy, czosnek i
> > majeranek. Wszystkie skladniki dokladnie wymieszaj. Zaroodporne naczynie
> > wysmaruj oliwa, obsyp tarta bulka i przeloz do niego przygotowana wczesniej
> > mase. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza i wstaw do niego naczynie z
> > klopsem na 20 minut. Szamamy na goraco :-)
> > Herbatka
> >
> > --
> > Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> > http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |