Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!new
sfeed.silweb.pl!agh.edu.pl!news.rmf.pl!warszawa.rmf.pl!rzeszow.rmf.pl!orion.cst
.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
Message-ID: <3...@g...pl>
From: Marcin Szolajski <m...@g...pl>
Organization: GOMAN sp. z o.o.
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (Win95; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: fasolka szparagowa
References: <008c01bfe133$d6408ec0$290ca0d4@tea> <3...@g...pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 63
Date: Mon, 03 Jul 2000 07:51:19 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.205.49.34
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 962610679 195.205.49.34 (Mon, 03 Jul 2000 09:51:19 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Mon, 03 Jul 2000 09:51:19 MET DST
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:30396
Ukryj nagłówki
REWELACJA
SUPER
Rzeczywiscie może dodać mięska - wędlinki to będzie jeszcze pyszniejsze
- super!!!
Pozdro
Marcin
Marcin Szolajski wrote:
>
> Dzięki za przepis
>
> W weekend skorzystam
>
> Pozdro
>
> Marcin
>
> Opowiem w Poniedziałek jakie było
>
> Herbatka wrote:
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Jader <j...@p...com.pl>
> > To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> > Date: 28 czerwca 2000 13:19
> > Subject: fasolka szparagowa
> >
> > >Sezon w pelni. Kto zna jakies ciekawe przepisy poza polania tarta bulka z
> > >maselkiem?
> > >
> > > Jader
> > >
> > A co powiesz na klops po genuensku ? Skladniki i przygotowanie bardzo
> > proste, zeby nie powiedziec prostackie - ale wychodzi z tego takie puszyste,
> > delikatne, smakowite cos.
> > 40 dag fasolki szparagowej
> > 30 dag ziemniakow
> > 1 cebula
> > 5 dag parmezanu (startego)
> > 2 jajka
> > 1 lyzeczka majeranku
> > 2 zabki czosnku
> > 8 lyzek oliwy z oliwek
> > 3 dag bulki tartej
> > sol
> > Fasolke i ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie. Na patelni w lyzce oliwy i 6
> > lyzkach wody dus przez 4 minuty posiekana cebule. Po uplywie tego czasu
> > dodaj fasolke i gotuj razem mniej wiecej 2 minuty. Ziemniaki dokladnie
> > rozgniec, przeloz do miseczki. Dodaj fasolke (pokrojona w kilkucentymetrowe
> > kawalki), roztrzepane widelcem jajka, ser, 5 lyzek oliwy, czosnek i
> > majeranek. Wszystkie skladniki dokladnie wymieszaj. Zaroodporne naczynie
> > wysmaruj oliwa, obsyp tarta bulka i przeloz do niego przygotowana wczesniej
> > mase. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza i wstaw do niego naczynie z
> > klopsem na 20 minut. Szamamy na goraco :-)
> > Herbatka
> >
> > --
> > Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
> > http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|