| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-15 21:09:32
Temat: Re: faszerowana papryka
Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> witajcie,
>
> z reguly faszeruje papryka mielonym mieskiem wymieszanym z ryzem jajcem i
> licznymi przyprawami, potem calosc do piekarnika i po jakims czasie
gotowe.
>
> no i rzucila mi sie mysl, ze moznaby te papryke wypchac czyms innym, ale
> czym?
> bede wdzieczna za podrzucenie pomyslow.
>
> skrzacik
>
ja faszeruję tuńczykiem w sosie własnym wymieszanym z ryżem, serem żółtym
tarkowanym, oregano i łyżką koncentratu pomidorowego. jak mam to dodaje
jeszcze ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę i natke pietruchy.
pozdrawiam
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-15 21:24:18
Temat: Re: faszerowana paprykaMechaGodzilla <m...@n...pl> a écrit dans le message :
9o0g1e$c5s$...@n...tpi.pl...
> >
>
> ja faszeruję tuńczykiem w sosie własnym wymieszanym z ryżem, serem żółtym
> tarkowanym, oregano i łyżką koncentratu pomidorowego. jak mam to dodaje
> jeszcze ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę i natke pietruchy.
>
wymien oregano na tymianek...
... zobaczysz jakie trujace opary !
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 21:31:59
Temat: Re: faszerowana papryka
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com> napisał w
wiadomości news:%xPo7.170$T3.7671@tengri.easynet.fr...
> >
> wymien oregano na tymianek...
> ... zobaczysz jakie trujace opary !
>
> --
> Niesz !
>
kiedy ja wole oregano!
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 22:02:49
Temat: Re: faszerowana paprykaprzestan, godzilko.
Oregano jest do pizzy.
... tunczyk z koncentratem dobry jest z tymiankiem...
(tymianek wchodzi w sklad ziol prowansalskich, tak jak oregano...)
nie bij kopytkiem, nie gniewaj sie
spobuj, prosze, please, s'il te plaît...
--
Niesz !
(kozak mlody)
(z bulka)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-16 07:06:33
Temat: Re: faszerowana papryka
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com> napisał w
wiadomości news:96Qo7.172$T3.8151@tengri.easynet.fr...
> przestan, godzilko.
> Oregano jest do pizzy.
> ... tunczyk z koncentratem dobry jest z tymiankiem...
> (tymianek wchodzi w sklad ziol prowansalskich, tak jak oregano...)
>
>
> nie bij kopytkiem, nie gniewaj sie
> spobuj, prosze, please, s'il te plaît...
>
> --
> Niesz !
>
> (kozak mlody)
> (z bulka)
aleś sie uparła.
ja LUBIE z OREGANO i już. Oregano nie jest ziołem zarezerwowanym tylko do
pizzy, jeśli ja lubię do czegos innego to chyba moge tak jeść.???
a przecież Ty mozesz jeść tuńczyka nawet z cynamonem, mi nic do tego.
eh, ide sobie bo sie wnerwiłam
MechaGodzilla
i nie gadaj mnie po farancusku bo ja nie rozumiem:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-16 09:22:11
Temat: Re: faszerowana paprykaOk.
Juz nie bede. Ale to bylo po angielsku tyz...
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-16 09:37:54
Temat: Re: faszerowana papryka
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com> napisał w
wiadomości news:z2_o7.193$T3.10885@tengri.easynet.fr...
> Ok.
> Juz nie bede. Ale to bylo po angielsku tyz...
>
> --
> Niesz !
ok
Mecha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-16 17:52:23
Temat: Re: faszerowana papryka
----- Original Message -----
From: MechaGodzilla <m...@n...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, September 15, 2001 11:09 PM
Subject: Re: faszerowana papryka
>
> Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> > witajcie,
> >
> > z reguly faszeruje papryka mielonym mieskiem wymieszanym z ryzem jajcem
i
> > licznymi przyprawami, potem calosc do piekarnika i po jakims czasie
> gotowe.
> >
> > no i rzucila mi sie mysl, ze moznaby te papryke wypchac czyms innym, ale
> > czym?
> > bede wdzieczna za podrzucenie pomyslow.
> >
> > skrzacik
ryz ugotowany "na mokro", z rodzynkami, orzeszkami piniowymi, wloskimi,
laskowymi i pokrojona ostra papryczka
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-17 12:01:00
Temat: Re: faszerowana paprykaUżytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl> napisał w wiadomości
news:9o0g1e$c5s$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> ja faszeruję tuńczykiem w sosie własnym wymieszanym z ryżem, serem żółtym
> tarkowanym, oregano i łyżką koncentratu pomidorowego. jak mam to dodaje
> jeszcze ogórek kiszony pokrojony w kosteczkę i natke pietruchy.
> pozdrawiam
> Mechcia
dzieki, wyprobuje.
ciekawe polaczenie smakowe ryby z papryka, nie stosowalam go dotad.
skrzacik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-17 12:39:41
Temat: RE: faszerowana paprykaFrom: skrzacik
> ciekawe polaczenie smakowe ryby z papryka, nie stosowalam go dotad.
>
A błąd. W Borucie na Nowym Mieście ostatnio konsumowałam sałatkę
tuńczykową z kukurydzą, papryką konserwową, sałatą karbowaną i jakimś
lekkim sosem, na moje oko jogurtowo - majonezowym. Wyśmienita.
Niestety, do restauracji tej chodzić już nie mogę, albowiem kolega
narobił nam tam kiszki absolutnej (oprócz różnych głupich wybryków, na
pytanie kelnerki: smakowało? odpowiedział głośno i wyraźnie NIE !!!.
Kelnerka zrobiła głupią minę, a my musieliśmy łagodzić... Koszmar ;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |