Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia wielki mielony czyli prosba

Grupy

Szukaj w grupach

 

wielki mielony czyli prosba

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-15 13:51:35

Temat: wielki mielony czyli prosba
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kiedys dawno temu robilam taki jakby olbrzymi mielony kotlet z ktorego potem
po prostu odkrawalo sie plastry. No i zapomnialam, jak to robilam:-)
Na pewno mieso mielone:-), pietruszka, jajko, ale co dalej???


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-15 14:19:09

Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

czy wiesz, ze to sie nazywa klops ?

--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 14:35:18

Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

...zwany rownierz pieczenia rzymska.

istnieje z jajkiem (na twardo) lub bez.
Kuchnia polska PWN podaje cos z 5 przepisow

--
Niesz !
Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> a écrit dans le message :
%iJo7.149$T...@t...easynet.fr...
> czy wiesz, ze to sie nazywa klops ?
>
> --
> Niesz !
>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 14:51:09

Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>...zwany rownierz pieczenia rzymska.
>
>istnieje z jajkiem (na twardo) lub bez.
> Kuchnia polska PWN podaje cos z 5 przepisow


w sklepach nazywalo ie legancka - pieczen rzymska, w domu -
klops. U Ciebie tez, Ewa?
Mozna jescze dodac pirczarki zmasakrowane. Troche buleczki
namoczonej, rozne pazdziory i proszki (czyt. ziola i przyprawy).
Jajo utwardzone w/w, [piec w formie keksowej wysmarowanej
inabulczonej. Ja czsem jescze na wierzch klade plasterki boczku.
mozna tez go zmielonego dodac do wnetrza

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 14:55:39

Temat: Odp: wielki mielony czyli prosba
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9yJo7.151$T...@t...easynet.fr...
> ...zwany rownierz pieczenia rzymska.
Wedlug mnie to nie byl klops. Ale moge sie mylic


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 15:03:12

Temat: Re: Odp: wielki mielony czyli prosba
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>No wiec to nie TO!!! To bylo identycznie robione jak kotlet mielony tylko
>duze i do piekarnika sie dawalo.
>
>
no to zrob jak Ci serce/pamiec/wyobraznia dyktuje a potem napisz
CO wyszlo. Innego nie znam

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 15:06:06

Temat: Odp: wielki mielony czyli prosba
Od: "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych nazywalo ie legancka - pieczen rzymska, w domu -
> Mozna jescze dodac pirczarki zmasakrowane. Troche buleczki
> namoczonej, rozne pazdziory i proszki (czyt. ziola i przyprawy).
> Jajo utwardzone w/w, [piec w formie keksowej wysmarowanej
> inabulczonej. Ja czsem jescze na wierzch klade plasterki boczku.
> mozna tez go zmielonego dodac do wnetrza

No wiec to nie TO!!! To bylo identycznie robione jak kotlet mielony tylko
duze i do piekarnika sie dawalo.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 16:00:40

Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

!
Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> a écrit dans le message :
9nvq6j$dub$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik Ewa (siostra Ani) N. <n...@p...com> w wiadomości do
grup
> dyskusyjnych napisał:9yJo7.151$T...@t...easynet.fr...
> > ...zwany rownierz pieczenia rzymska.
> Wedlug mnie to nie byl klops. Ale moge sie mylic
>
>
Klops, ktory podaje Krysia jest w formie do keksu, co jest IMO bardzo dobrym
pomyslem. W "Kuchni polskiej" kaza uformowac (u mnie w domu Mama robila z
tego cos w rodzaju bochenka) i upiec. Naprawde nie wiem co to moze byc
innego...

ps. potem sie "bochenek" kroi w plastry i podaje na goraco (na drugie) lub
na zimno (jako przystawke)

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 16:15:24

Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>ps. potem sie "bochenek" kroi w plastry i podaje na goraco (na drugie) lub
>na zimno (jako przystawke)

...albo bez chleba.z korniszonkiem

Krysia
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-15 16:27:53

Temat: Re: wielki mielony czyli prosba
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:mjv6qt8mkejdbml883jtiie9cg4sohtote@4ax.com...
> ...albo bez chleba.z korniszonkiem
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana

natychmiast prosze przestac!!! ja juz nie moge, ja mielone spartalam w
kazdej postaci a one tu klopsa, pieczen...

alez to musi byc dobre.

pozdrawiam
:))))))
Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

lekcewazenie na "gotowaniu"
ciastka z kleiku -prosze o przepis
Ciasto "na mokro"
najgorsza wpadka w kuchni
suszone pomidory

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »