« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-31 14:13:17
Temat: fruktoza a MM
nie wiem jak wy ale ja tego uzywam do slodzenia np kakao - jest pyszne.
a co na to monti?
a teraz musle nad ciastkami.oczywiscie bez maki.
kiedys w kryzusie byl taki przepis na ciastka owsianki - taskie kulki -
dobre byly, ech...
mosta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-10-31 15:05:26
Temat: Re: fruktoza a MMin article aprdpu$2nvn$...@n...ipartners.pl, Musta at
m...@p...onet.pl wrote on 31/10/02 15:13:
>
> nie wiem jak wy ale ja tego uzywam do slodzenia np kakao - jest pyszne.
>
> a co na to monti?
no ma niski IG ale ne wiem jak w polaczeniu z kako
>
> a teraz musle nad ciastkami.oczywiscie bez maki.
wedlug pani J. Miller czes maki mozna zastapic otrebami owsianymi
a maka z pelnego przemialu najlepiej
*gosia*
>
>
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2002-10-31 21:08:57
Temat: Re: fruktoza a MMFruktoza ma niskie IG, dlatego bo ma inne wlasciwosci niz glukozai test na
poziom glukozy jej nie wykrywa. Ale jest powazne inne zagrozenie, otoz
glukoza ktora tak zwalczacie(jej wysokie poziomy) niszczy bialka, ale
fruktoza robi to 10 razy lepiej, dlatego jesli chcecie naprawde korzystac z
plusow MM, nie mozecie jesc fruktozy.
Z Biochemii Harpera: Fruktoza zalewa szlaki metaboliczne, organizm czlowieka
nie ma mechanizmow regulacji poziomu fruktozy, i kazdy jej nadmiar jest
zamieniany w cholesterol, trojglicerydy i ogolnie sprzyja miazdzycy, nie
mowiac o najwazniejszym, o glikacji nieenzymatycznej bialek.
Pozdrawiam,
Jacek>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2002-11-04 09:42:07
Temat: Re: fruktoza a MMcholera - zaklne szpetnie - jestem przybity
to co z dzemami z fruktoza?
slodkim kakao?
musta
Użytkownik "Jacek" <o...@p...com> napisał w wiadomości
news:aps7r4$ij8$1@news.tpi.pl...
> Fruktoza ma niskie IG, dlatego bo ma inne wlasciwosci niz glukozai test na
> poziom glukozy jej nie wykrywa. Ale jest powazne inne zagrozenie, otoz
> glukoza ktora tak zwalczacie(jej wysokie poziomy) niszczy bialka, ale
> fruktoza robi to 10 razy lepiej, dlatego jesli chcecie naprawde korzystac
z
> plusow MM, nie mozecie jesc fruktozy.
> Z Biochemii Harpera: Fruktoza zalewa szlaki metaboliczne, organizm
czlowieka
> nie ma mechanizmow regulacji poziomu fruktozy, i kazdy jej nadmiar jest
> zamieniany w cholesterol, trojglicerydy i ogolnie sprzyja miazdzycy, nie
> mowiac o najwazniejszym, o glikacji nieenzymatycznej bialek.
>
> Pozdrawiam,
> Jacek>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2002-11-04 10:20:15
Temat: Re: fruktoza a MM
"Musta" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:aq5fdg$1mcf$1@news2.ipartners.pl...
> cholera - zaklne szpetnie - jestem przybity
>
> to co z dzemami z fruktoza?
>
> slodkim kakao?
>
> musta
NIe oszukujcie sie fruktoza.
Jesli chcecie zdrowo zyc zapomnijcie o slodkim smaku, przynajmniej w
wiekszych ilosciach. Z czasem zobaczycie ze mocno slodkie produkty przestaja
smakowac i organizm nie jest w stanie ich duzo zjesc.
Pozdrawiam.
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2002-11-04 11:00:15
Temat: Re: fruktoza a MMUżytkownik "Jacek" <o...@p...com> napisał w wiadomości
news:aq5hep$nls$1@news.tpi.pl...
> NIe oszukujcie sie fruktoza.
> Jesli chcecie zdrowo zyc zapomnijcie o slodkim smaku, przynajmniej w
> wiekszych ilosciach. Z czasem zobaczycie ze mocno slodkie produkty
przestaja
> smakowac i organizm nie jest w stanie ich duzo zjesc.
Tak jak i tluszczu. Nawet rozwolnieniem sie ratuje.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2002-11-04 11:40:45
Temat: Re: fruktoza a MM> cholera - zaklne szpetnie - jestem przybity
>
> to co z dzemami z fruktoza?
>
> slodkim kakao?
>
> musta
>
nie wpadaj w panike nawet optymalny Jacek napisał o NADMIARZE fruktozy,
a nie o fruktozie spozywanej w rozsadnych ilosciach
>
> Użytkownik "Jacek" <o...@p...com> napisał w wiadomości
> news:aps7r4$ij8$1@news.tpi.pl...
> > Fruktoza ma niskie IG, dlatego bo ma inne wlasciwosci niz glukozai test na
> > poziom glukozy jej nie wykrywa. Ale jest powazne inne zagrozenie, otoz
> > glukoza ktora tak zwalczacie(jej wysokie poziomy) niszczy bialka, ale
> > fruktoza robi to 10 razy lepiej, dlatego jesli chcecie naprawde korzystac
> z
> > plusow MM, nie mozecie jesc fruktozy.
> > Z Biochemii Harpera: Fruktoza zalewa szlaki metaboliczne, organizm
> czlowieka
> > nie ma mechanizmow regulacji poziomu fruktozy, i kazdy jej nadmiar jest
> > zamieniany w cholesterol, trojglicerydy i ogolnie sprzyja miazdzycy, nie
> > mowiac o najwazniejszym, o glikacji nieenzymatycznej bialek.
> >
> > Pozdrawiam,
> > Jacek>
> >
> >
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2002-11-04 12:34:26
Temat: Re: fruktoza a MM
<c...@p...onet.pl> wrote in message
news:1793.00000e65.3dc65cba@newsgate.onet.pl...
> > cholera - zaklne szpetnie - jestem przybity
> >
> > to co z dzemami z fruktoza?
> >
> > slodkim kakao?
> >
> > musta
> >
>
> nie wpadaj w panike nawet optymalny Jacek napisał o NADMIARZE fruktozy,
> a nie o fruktozie spozywanej w rozsadnych ilosciach
>
>
Pytanie rodzi sie takie, jaka jest rozsadna jej ilosc, w momencie kiedy
wiadomo ze jest ona bardzo szybko wchlaniana, a ludzki organizm nie ma
mechanizmow regulacji jej metabolizmu.
Sa to bardzo nieduze ilosci.
Warto o tym pamietac, a nie cieszyc sie ze mamy niski IG.
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2002-11-04 12:35:21
Temat: Re: fruktoza a MM> wiadomo ze jest ona bardzo szybko wchlaniana
cos pamietam ze fruktoza ma inny transport przez sciane jelita niz glukoza
glukoza jest wspomagana a fruktoza osmotycznie czy dyfuzyjnie (nie pamietam)
z tego mogl by byc wnisek ze fruktoza wchlania sie wolniej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |