Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gulasz

Grupy

Szukaj w grupach

 

gulasz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 9


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-01-25 07:28:55

Temat: gulasz
Od: Paweł C <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka zeliwnego
, tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np

--
PC

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2010-01-25 10:08:25

Temat: Re: gulasz
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Paweł C" <p...@o...pl> wrote in message news:hjjh83$reu$1@news.onet.pl...
> macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka
zeliwnego
> , tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np
>
> --
> PC

Pichcisz w domu a do lasu kociołek na podgrzanie lub trzymanie w
temperaturze - gdy przywiezione w termosie. Radzę termos cateringowy,
oszczędza rozczarowań.
Prócz gulaszu, bigos i barszcz KOZACKI hr. Sasa. Do picia Niemiroff na
kliukwach czyli żurawinach. Dla mocniejszych czysty spirt i kropka dla
koneserów.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2010-01-25 11:08:10

Temat: Re: gulasz
Od: Paweł C <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hjjqmu$r08$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
> "Paweł C" <p...@o...pl> wrote in message
> news:hjjh83$reu$1@news.onet.pl...
>> macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka
> zeliwnego
>> , tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np
>>
>> --
>> PC
>
> Pichcisz w domu a do lasu kociołek na podgrzanie lub trzymanie w
> temperaturze - gdy przywiezione w termosie. Radzę termos cateringowy,
> oszczędza rozczarowań.
> Prócz gulaszu, bigos i barszcz KOZACKI hr. Sasa. Do picia Niemiroff na
> kliukwach czyli żurawinach. Dla mocniejszych czysty spirt i kropka dla
> koneserów.
>
>nie chce w domu , caly urok polega na tym zeby w terenie gotowac , na
>ognisku.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2010-01-25 12:13:00

Temat: Re: gulasz
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Paweł C" <p...@o...pl> wrote in message news:hjju37$1bu$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Prawusek" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:hjjqmu$r08$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> >
> > "Paweł C" <p...@o...pl> wrote in message
> > news:hjjh83$reu$1@news.onet.pl...
> >> macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka
> > zeliwnego
> >> , tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np
> >>
> >> --
> >> PC
> >
> > Pichcisz w domu a do lasu kociołek na podgrzanie lub trzymanie w
> > temperaturze - gdy przywiezione w termosie. Radzę termos cateringowy,
> > oszczędza rozczarowań.
> > Prócz gulaszu, bigos i barszcz KOZACKI hr. Sasa. Do picia Niemiroff na
> > kliukwach czyli żurawinach. Dla mocniejszych czysty spirt i kropka dla
> > koneserów.
> >
> >nie chce w domu , caly urok polega na tym zeby w terenie gotowac , na
> >ognisku.

Nigdy tego nie robiłeś, zwłaszcza na mrozie...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2010-01-25 14:05:30

Temat: Re: gulasz
Od: maciej debski <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Jan 25, 7:28 am, Paweł C <p...@o...pl> wrote:
> macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka zeliwnego
> , tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np

jestes pewien ze wszyscy beda chetnie czekali przez dwie czy trzy
godziny na mrozie wokol twojego kociolka?
wyjatkowo musze sie zgodzic z panslavista - ugotuj w domu, grzej na
ognisku, urok bedzie taki sam, a gulasz dlugo i wolno gotowany bedzie
znacznie smaczniejszy.

mac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2010-01-25 15:15:21

Temat: Re: gulasz
Od: "Prawusek" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"maciej debski" <m...@b...pl> wrote in message
news:7d8ff87f-cf5f-4f05-a1c7-afaca0e02189@p24g2000yq
m.googlegroups.com...
On Jan 25, 7:28 am, Paweł C <p...@o...pl> wrote:
> macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka
zeliwnego
> , tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np

jestes pewien ze wszyscy beda chetnie czekali przez dwie czy trzy
godziny na mrozie wokol twojego kociolka?
wyjatkowo musze sie zgodzic z panslavista - ugotuj w domu, grzej na
ognisku, urok bedzie taki sam, a gulasz dlugo i wolno gotowany bedzie
znacznie smaczniejszy.

mac

Na dodatek tak drzewiej szykowano na kuligi - wyżerka nie jechała w kuligu
tylko wcześniej na znaną polanę, palono ogniska i grzano co potrza.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2010-01-25 19:03:47

Temat: Re: gulasz
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Mon, 25 Jan 2010 08:28:55 +0100, Paweł C napisał(a):

> macie jakis sprawdzony przepis na gulasz/zupe gulaszowa z kociolka zeliwnego
> , tak zeby upichcic w lesie przy okazji jakiegos kuligu np

Bogracz - ugotować wcześniej i podgrzać, boski na zimowe imprezy na
powietrzu :-)
http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2554

--

Ikselka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2010-01-26 18:53:26

Temat: Re: gulasz
Od: "Aicha" <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "XL" napisał:

> Bogracz - ugotować wcześniej i podgrzać, boski na zimowe imprezy
> na powietrzu :-)
> http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_
p=2554

Ano boski :))) Młoda wsunęła dwa talerze. Oczywiście zmodyfikowałam
przepis - mięso udusiłam na patelni do miękkości - najpierw samo z
odrobiną oleju, cebulą papryką i czoskiem, potem dodając po trochu wywaru
na żeberkach. W pozostałej części ugotowałam ziemniaki, a jako że mi sie
po zamrażalniku plątały dwie kluski śląskie, zastąpiłam nimi lane
kluski - też gotując w wywarze, a później krojąc na kawałeczki. Jarzyny
wyłowiłam zamiast odcedzać, ugotowaną marchewkę dla niejadka posiekałam
drobniutko i wsypałam do części zupowej, a na koniec koncentrat pół na
pół z pomidorami krojonymi w soku. No i zapomniałam o kminku, bo nie mam
lapka w kuchni ;) Do doskonałości brakowało tylko kleksa śmietany.

--
Pozdrawiam - Aicha (płci niewiadomej;))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2010-02-06 16:30:56

Temat: Re: gulasz
Od: FD <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Paweł C pisze:

>> nie chce w domu , caly urok polega na tym zeby w terenie gotowac , na
>> ognisku.
>

w teorii tak ;>
ale nie fizolofuj i sluchaj starszych
zrobisz w domu bedziesz sie lepiej w terenie bawic a nie walczyc z
garami w srodku lasu gdzie wilki wyjo!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Cosik z makiem - niekoniecznie makowiec :)
Macie pomysł gdzie kupować semolinę?
MAKLOWICZ W SZKOCJI...
Czarnuszka
Chleb sie kruszy.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »